Is dit waar de Sorteerhoed van Harry Potter dan écht op let bij het toewijzen van een huis?

Als doorgewinterde Harry Potter fans weten wij allemaal hoe het is om vol spanning te wachten op dat éne moment dat Harry onder de Sorteerhoed mag en er een huis voor hem gekozen wordt die het best bij zijn persoonlijkheid past. Natuurlijk weten wij allemaal hoe het eindigt, maar toch duimen we iedere keer weer mee: GEEN Zwadderich. Zoals we al die tijd al wisten komt Potter in Griffoendoor (Thank God) en waren al onze zenuwen voor niks, maar klopt het wel dat de Sorteerhoed de huizen indeelt op persoonlijkheid zoals wij altijd dachten?

Nadat wij zelf een tijdje met de Sorteerhoed aan de gang zijn geweest door gebruik te maken van de Pottermore quiz, kwamen wij erachter dat het indelen van de huizen niet alleen gaat om persoonlijkheid, maar ook om de meningen die wij hebben. We weten allemaal dat tovenaars in Griffoendoor dapper zijn, die in Zwadderich zijn sluw en slim, bij Ravenklauw zijn ze intelligent en Huffelpuffs zijn vriendelijk, dus mocht je dezelfde eigenschappen bezitten als die waar de huizen voor staan, wordt je daar geplaatst. Ten minste, dat is wat wij altijd dachten, maar wie weet is het allemaal niet wat het lijkt. Het zou namelijk kunnen dat de tovenaars in de dop worden ingedeeld op basis van de waarden die zij het meest belangrijk vinden, dus het maakt niet uit wat je persoonlijkheid is; als jij dapperheid het allerbelangrijkst vindt, maar het niet bent kom je alsnog in Griffoendoor terecht. Huh!?

Deze theorie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op een aantal feiten. Het is namelijk zo dat niet alle kinderen met hun elf of twaalf jaar al de eigenschappen hadden die zij nodig hadden om in het huis te komen. Zo was Marcel allesbehalve dapper en Draco niet slim. Ook Hermelien zou meer bij Ravenklauw passen, vanwege haar intelligentie. Toch kwam zij hier niet terecht, want zij wilde liever bij Griffoendoor dan bij Ravenklauw. Deze dingen zouden dus een teken kunnen zijn dat de hoed de eigen wil van de jonge tovenaars ook in overweging neemt voor de keuze van het huis.

Eigenlijk verbaast het ons niet zo dat de Sorteerhoed dus misschien niet om persoonlijkheid gaat. Stiekem zijn we er wel een beetje blij om, want zonder deze keuzes van de Sorteerhoed zaten Harry, Ron en Hermelien misschien nooit samen in hetzelfde huis en hadden we de vriendschap tussen de drie nooit zien opbloeien!Waar denk jij dat de Sorteerhoed op let bij het kiezen van een huis?

Bron: Hellogiggles, giphy

Lees ook: Kom erachter bij welk huis de Sorteerhoed van Harry Potter jou plaatst!

 

Nieuwste artikelen

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

  • Cumulus - Neal Shusterman

  • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen