De leukste musical afleveringen in tv-series!

Er zijn weinig dingen die wij leuker vinden dan een goede serie of een fijne musical. Eén van de dingen waar wij dan ook heel erg enthousiast van worden zijn series met speciale musical afleveringen! Hieronder een overzichtje van de leukste musical afleveringen uit onze favoriete tv-series!

1. Scrubs

In de aflevering ‘My Musical’ uit het zesde seizoen van Scrubs zien we hoe patiënte Patty Miller op onverklaarbare wijze alles wat mensen tegen haar zeggen, binnen laat komen als gezang! Ze hoort dus alleen maar liedjes in plaats van gewone spraak, wat ons best verwarrend - en enigzins irritant - lijkt! Natuurlijk is het niet écht zo dat de ziekenhuismedewerkers plotsklaps allemaal in zangvogeltjes zijn veranderd; Patty Miller heeft last van hallucinaties wat haar plotselinge muzikale omschakeling verklaart.

Bron: American Broadcasting Company

2. Buffy the Vampire Slayer

In de aflevering ‘Once More, with Feeling’ van Buffy the Vampire Slayer zien we hoe een demon genaamd Sweet een betovering uitspreekt waardoor iedereen in Sunnydale zijn of haar emoties enkel nog kan uiten via zang. Het schijnt dat de aflevering zó populair is bij fans van de serie dat er nog jaarlijks sing-alongs worden georganiseerd op Comic-Con!

Bron: United Paramount Network

3. Grey’s Anatomy

Ook de cast van Grey’s Anatomy moest er aan geloven; in seizoen 7 zien we hoe Callie Torres na een auto ongeluk last krijgt van hallucinaties waardoor ze zich inbeeldt dat haar collega’s spontaan in zang uitbarsten. Enkele nummers die in de aflevering ‘Song Beneath the Song’ voorbij komen zijn ‘How to Save a Life’ van The Fray en ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol.

Bron: American Broadcasting Companies, Inc.

4. Once Upon a Time

De musical aflevering van Once Upon a Time was een spectaculaire aflevering waar veel fans reikhalzend naar uitkeken omdat 1. Het een musical was – duh, en 2. We in deze aflevering getuige waren van de bruiloft van Emma (Jennifer Morrison) en Hook (Colin O’Donoghue). In deze een-na-laatste aflevering van het zesde seizoen zagen we in een flashback hoe Snow White op haar bruiloft de wens uitsprak dat iedere inwoner van Storybrooke een lied in zijn of haar hart zou hebben, waardoor haar dochter op een dag de boze koningin zou kunnen verslaan. Terug in het heden lukte het Emma eindelijk om het lied in haar hart - en in de harten van de andere inwoners van Storybrooke - te ontketenen en zo de boosaardige Black Fairy (Jamie Murray) te verslaan.

Bron: ABC 

5. The Flash

De musical aflevering van The Flash werd erg goed ontvangen door de fans en door de pers. Grote kans dat dit gedeeltelijk te maken heeft met de zangkwaliteiten van de cast, want die liegen er niet om! Grant Gustin en Melissa Benoist - Barry Allen a.k.a. the Flash en Kara Danvers a.k.a. Supergirl in de serie - hebben in Glee al bewezen over uitstekende zangskills te beschikken. In deze aflevering zien we hoe The Music Meister Kara en Barry gevangen houdt in een droomwereld waar ze een verhaallijn moeten volgen om weer terug te keren naar de realiteit. Wat de aflevering extra leuk maakt om naar te kijken, is het feit dat de droomwereld gebaseerd is op de jaren ’40 van de vorige eeuw. Bereid je dus voor op geweldige sets en kostuums!

Bron: The CW Network, LLC.

6. How I met your Mother

Eigenlijk was het geen échte musical aflevering, maar ‘Girls Versus Suits’ was wél de honderdste aflevering van How I met your Mother en zeker één met een muzikaal randje! De aflevering bevat namelijk een scène waarin Barney – gespeeld door Neil Patrick Harris – vol overgave het nummer ‘Nothing Suits me Like a Suit’ zingt. Zijn optreden maakte enorm veel indruk op de fans en het nummer werd zelfs genomineerd voor de Primetime Emmy Award voor Outstanding Original Music and Lyrics! Als je deze aflevering nog niet hebt gezien dan moet je 'm zeker even opzoeken want het nummer is echt geniaal! 

Bron: 20th Century Fox Television

7. The Simpsons

Simpsonscalifragilisticexpiala - d’oh! - cious! Dat is de titel van de musical aflevering van The Simpsons, en wij vinden hem geweldig! Er zijn meerdere musical afleveringen geweest in de serie, maar dit is volgens veel fanst toch wel de meest spectaculaire. Alf Clausen, de man die verantwoordelijk was voor de muziek bij deze aflevering, werd zelfs genomineerd voor een Emmy Award voor‘Outstanding Music Direction’!

Bron: 20th Century Fox Television

Wat is jouw favoriete musical aflevering?

Lees ook: Spoiler Alert! De eerste foto en teaser van de musical aflevering van Once Upon a Time!

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Superkrachten uit series die wij ook willen 

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

Zoek in artikelen