Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

Wij hebben goed nieuws voor alle fans van Disney! Er worden namelijk nog minstens 21 live-action Disney films gemaakt. Dat betekent dat wij nog heel erg lang kunnen gaan genieten van al onze favoriete Disney karakters! Na een hele lange tijd kunnen we nu bijna Beauty and the Beast in de bioscoop gaan bewonderen, maar daar blijft het gelukkig niet bij! Lees snel verder om te ontdekken welke Disney films er nog meer worden omgetoverd tot een live-action versie!

1. Mulan 

In november 2018 zal Mulan, geregisseerd door Niki Caro, gereleaset worden. In Mulan volgen we het verhaal van een meisje dat zich als een man vermomt om de plek van haar vader in het leger in te nemen waardoor ze China red.

Bron: Walt Disney Pictures

2. Dumbo

Tim Burton gaat de remake van Dumbo regisseren. Hierin volgen we de kleine olifant Dumbo, die gepest wordt vanwege zijn grote oren. Volgens de Hollywoodreporter zullen ze geen gebruik maken van echte olifanten, maar gebruiken ze een mix van CGI en live-action.

Bron: Walt Disney Pictures

3. The Lion King

In deze film volgen we natuurlijk de kleine leeuw Simba, die het koninkrijk van zijn gemene oom Scar probeert te redden. De regisseur van de remake is Jon Favreau, bekend van Iron man en The Jungle Book.

Bron: Walt Disney Pictures

4. The Sword in the Stone

In The Sword in the Stone volgen we het verhaal van de jonge koning Artur, toen hij nog een wees was, die magie leert te gebruiken van de tovenaar Merlijn. De remake zal worden geschreven door niemand minder dan Bryan Cogman, de schrijver en producer van Game of Thrones.

Bron: Walt Disney Pictures

5. Prince Charming

Niet alleen de knappe Disney prinsessen krijgen een remake, maar ook en knappe prins. Prince Charming uit Assepoester of Sneeuwwitje krijgt namelijk een eigen film!

Bron: Walt Disney Pictures

6. Aladdin 

Ook van Aladdin wordt er een remake gemaakt. De regisseur van deze film is Guy Ritchie en deze zomer gaan ze al beginnen met filmen!

Bron: Walt Disney Pictures

7. Genies

De Geest uit Aladdin, waarvan de stem werd ingesproken door de overleden Robin Williams, krijgt een eigen film! Hierin zullen we te weten komen hoe hij uiteindelijk in de lamp terecht is gekomen.

Bron: Walt Disney Pictures

8. Cruella

Wie kent Cruella niet uit de film 101 Dalmatiërs? Er is natuurlijk al eerder een remake met echte mensen gemaakt. Maar nu krijgt Cruella haar eigen film. Hierin zullen we te weten komen hoe ze tot de vrouw is uitgegroeid die zij in 101 Dalmatiërs is.

Bron: Walt Disney Pictures

9. Winnie the Pooh

Ja, van onze lieve knuffelbeer wordt ook een live-action versie gemaakt! Volgens Deadline volgen we in de live-action versie van Winnie the Pooh een volwassen Christopher Robin die zijn oude vrienden weer gaat opzoeken!

Bron: Walt Disney Pictures

10. Peter Pan

Van Peter Pan zijn er natuurlijk al een paar films gemaakt. Maar nu willen ze echt een remake maken van de versie uit 1953. David Lowry, de regisseur van Pete’s Dragon, heeft zijn zinnen gezet op deze remake!

Bron: Walt Disney Pictures

11. Tink

Tinkerbell heeft natuurlijk wel al een paar eigen tekenfilms gehad, maar nog nooit een live-action versie! Daar gaat verandering in komen en Rees Witherspoon zal de rol van Tinkerbel op zich gaan nemen.

Bron: Walt Disney Pictures

12. Pinokkio

Pinokkio uit 1940 is de tweede film van Disney. De remake zal losjes gebaseerd worden op de originele film over de marionet die ervan droomt een echte jongen te worden.

Bron: Walt Disney Pictures

13. The Jungle Book 2

Van The Jungle Book 2 is natuurlijk ook een tekenfilm gemaakt. We weten niet zeker of de live-action hetzelfde verhaal volgt, maar wij hopen van wel. De jonge Mowgli gaat in dit deel in de jungle op zoek naar de beer Baloo. Er is daarnaast een grote kans dat Jon Favreau ook weer deze live-action film zal gaan regisseren.

Bron: Walt Disney Pictures

14. Maleficent 2

Angelina Jolie zal waarschijnlijk weer de rol van Maleficent vertolken in het vervolg op de in 2014 uitgebrachte Malificent. Welk verhaal er in Maleficent 2 verteld zal worden is helaas nog niet bekend.

Bron: Walt Disney Pictures

15. Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Dit sprookje zal voorzien worden van nieuwe muziek die is geschreven door Benj Pasek en Justin Paul. Zij schreven onlangs nog de liedjes voor La La Land. Dat belooft dus veel goeds voor de muziek van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Bron: Walt Disney Pictures

16. Rose Red

Ook zal er een film worden gemaakt over de zus van Sneeuwwitje, Rose Red. Zij komt uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Zij zal samen met de zeven dwergen op avontuur gaan om haar zus te redden nadat ze van de giftige appel heeft gegeten. Evan Daugherty is inmiddels al begonnen met het script!

Bron: Walt Disney Pictures

17. The Little mermaid

Eerder hebben wij jullie al een trailer laten zien van The Little Mermaid, maar die film is gebaseerd op het sprookje van Hans Cristian Anderson. Ook Disney gaat een live-ation versie maken van The Little Mermaid. Universal studios is al bezig en de film zal nieuwe muziek bevatten van Lin-Manuel Miranda en Alan Menken.

Bron: Walt Disney Pictures

18. James and the Giant Peach

Het lijkt erop dat Disney in gesprek is om een remake te maken van de stop-motion film James and the Gian Peach uit 1996. Er is helaas nog niks anders bekend over deze remake.

Bron: Walt Disney Pictures

19. Chip ’n Dale

Wie kent ze niet? De lieve schattige eekhoorntjes Chip ’n Dale. Deze live-action film is gebaseerd op de serie Chip ’n Dale Rescue Rangers die uit drie seizoenen bestaat. Wij kunnen echt niet wachten op deze remake!

Bron: Walt Disney Pictures

20. Chernabog

Disney heeft ook groen licht gekregen om een film te maken over Chernaborg, de demon uit Fantasia. Hij is wel een beetje een rare keuze voor een standalone film, omdat hij een weergave is van de duivel en het voelt gewoon niet heel erg disney-achtig aan. Volgens de Hollywoodreporter zal het net zo een film worden als Malificent. Hierin werd één van de meest slechte schurken menselijk gemaakt door haar achtergrondverhaal te vertellen.

Bron: Walt Disney Pictures

21. Mary Poppins Returns

Technisch gesproken is dit geen remake. De film gaat namelijk verder waar de eerste is gebleven. Emily Blunt zal de rol van Mary Poppins vertolken. De film zal op 25 december 2018 worden gereleaset.

Bron: Walt Disney Pictures

Naar welke live-action Disney film kijk jij het meeste uit?

Bron: hollywoodreporter, deadline.com, theinsider.com

Lees ook:

Dit is de reden waarom Disney prinsessen altijd blauw dragen

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Thunder Force

  • Van het hart - Inge van der Krabben

  • De anatomie van dromen - Chloe Benjamin

  • Een reiziger - John Boyne

  • Sapiens - Yuval Noah Harari

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen