15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

Houd jij wel een beetje van een goede sciencefiction film? Dan is het je vast wel is opgevallen dat er hele stoere en sterke vrouwelijke karakters in deze films voorkomen. Ze dragen soms bijna de hele wereld op hun schouders, maar blijven toch recht op staan! Daarom verdienen deze stoere vrouwen een artikel/ ode helemaal gewijd aan hun. Ben jij benieuwd welke 15 vrouwelijke karakters uit sciencefiction films wij het stoerste vinden? Lees dan snel verder.

1. Gamora (Guardians of the Galaxy)

Gamora is een voormalige huurmoordenaar en een lid van de Guardians of the Galaxy. Ze is geadopteerd door Thanos nadat hij haar hele soort had vermoord. Ze heeft hem jaren gediend, voordat ze wist te ontsnappen! Ze kan goed voor haarzelf opkomen en als je haar ziet vechten in Guardians of the Galaxy weet jij wel waarom wij haar een hele stoere vrouw vinden!

Bron: Marvel Studios

2. Leia (Star Wars)

Leia is prinses van de planeet Alderaan, lid van de Imperial Senate en een agent van de Rebel Alliance. Ze dwarsboomde de sinistere Sith Lord Darth Vader en hielp mee om het catastrofale wapen, de Death Star, te vernietigen. Een echte vrouwelijke bad ass dus! Ook in de komende film Star Wars: The Last Jedi kunnen we weer van deze vrouw gaan genieten! Al is het nog even afwachten hoe Disney om zal gaan met het overlijden van de actrice die Leia speelt, Carrie fisher.

Bron: Disney Pictures

3. Rey (Star Wars)

Rey groeide helemaal in haar eentje op en ging wonen in de buik van een gecrashte AT-AT Walker uit de Battle of Jakku. Om te overleven werd ze een scavenger die voortdurend op zoek was naar bruikbare en kostbare materialen. Dit ruilde ze in Unkar Plutt voor eten! Op een dag vond ze een droid en hierna begon haar leven vol avontuur! Super knap en stoer dat ze dit helemaal in haar eentje heeft gedaan! Ook haar kunnen we weer zien in Star Wars: The Last Jedi.

Bron: Disney Pictures

4. Nyoto Uhura (Star Trek)

Dit stoere sciencefiction karakter is de hoofdcommunicatie officier van de USS Enterprise Starfleet commando en de USS Enterprise-A. Als de communicatie op het schip wegvalt door Apollo, moet Uhura de moeilijke taak op zich nemen om het communicatiesysteem te herschrijven! Alleen een hele sterke vrouw als Uhura kan deze taak aan.

Bron: Paramount Pictures

5. Dr. Louise Banks (Arrival)

Nadat buitenaardse wezens op onze planeet landen, wordt de taalkundige, Dr. Louise Banks, gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de aliens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te ontcijferen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks, die de sleutel blijken tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Bron: 21 Laps Entertainment

6. Neytiri (Avatar)

Neytiri is de Na’vi prinses van de Omaticaya Clan. Ze is een echte krijger, kan goed vechten en vliegt als de beste op een turok. Ze beschermt Jake Sully met haar leven, ondanks het feit dat ze hem pas net kent en niet zeker weet of ze hem wel helemaal kan vertrouwen. Hoe stoer is dat?!

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

7. Storm (X-Men)

Storm is een mutant die een wel heel stoere gave heeft! Ze kan namelijk het weer beinvloeden en controleren. Als ze haar gave gebruikt, worden haar ogen helemaal wit! Ze kan alle weersomstandigheden (wind, tempratuur, bliksem, storm, ijs, sneeuw, tornado’s en orkanen) uit het niets oproepen! Het maakt niet uit op welke planeet zij zich bevindt haar gaven werken altijd! 

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

8. Mystique (X-Men)

Raven, oftewel Mystique, heeft een hele moeilijke jeugd gehad door haar gave. Met deze gave ka ze van vorm veranderen. Haar oorspronkelijke vorm is blauw, waardoor ze toch heel anders is dan alle andere mutanten. Zelfs haar ouders hebben geprobeerd om haar te vermoorden. Ze probeert haar eigen weg te vinden en sluit zich eerst aan bij de slechterik Erik. Maar later kiest ze voor de goede kant. Ondanks alles heeft ze toch een goed hart en dat maakt haar heel stoer en niet te vergeten sterk!

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

9. Black Widow (The Avengers)

Black Widow is de eerste vrouwelijke Avenger. Natuurlijk blijft ze niet voor altijd de enige vrouwelijke Avenger, maar ze is en blijft wel de eerste. En dat is natuurlijk hartstikke stoer! Black Widow is een opgeleide Russische spion en kan vechten als de beste! Uiteindelijk loopt ze over naar de VS, sluit zich aan bij de Avengers en wordt een geheim agent van S.H.I.E.L.D.

Bron: Marvel Studios

10. Jupiter Jones (Jupiter Ascending)

Jupiter is een doodgewone schoonmaakster, hoewel bij haar geboorte is voorspeld dat ze voorbestemt is voor grootse dingen. Als ze wordt aangevallen door aliens moet ze op Caine Wise vertrouwen. Uiteindelijk blijkt ze een galactische royalty te zijn en is de aarde haar eigendom. De aarde mag niet in verkeerde handen vallen en ze zet alles op alles om het te beschermen! Toch heel stoer dat het voortbestaan van de aarde afhangt van de jonge Jupiter.

Bron: Warner Bros.

11. Katniss Everdeen (The Hunger Games)

Katniss Everdeen mag toch zeker niet ontbreken in dit rijtje van stoere sciencefiction vrouwen. Door te jagen kon zij haar familie van eten voorzien nadat haar vader dood was gegaan. Als haar zusje wordt gekozen om mee te doen aan de Hongerspelen offert zij zich op en gaat in haar plaats, hoewel ze weet dat er maar een kleine kans is dat ze dit kan overleven! In de loop van de film wordt ze steeds sterker en stoerder!

Bron: Lionsgate

12. Beatrice (Tris) Prior (Divergent)

Tris is een zeventienjarig meisje met een hele sterke wil en die niet graag haar zwakheid aan anderen wil tonen. Daarom kiest ze er ook voor om niet meer bij de factie zelfverloochening te blijven, maar om over te stappen naar de factie onverschrokken! Een hele dappere en stoere keuze voor een meisje van zeventien!

Bron: Summit Entertainment

14. Cassie Sullivan (The 5th Wave)

Cassie Sullivan heeft maar liefst alle vijf de golven, die door “de anderen” gestuurd zijn om de mensheid uit te roeien, weten te overleven. Ze heeft een hele moeilijke tijd achter de rug, nadat haar vader en moeder dood zijn gegaan, maar blijft toch doorgaan! Zij en haar broertje, waarvoor ze door een hel is gegaan om hem te vinden, zijn de laatste van hun familie en moeten blijven vechten om te overleven!

Bron: Columbia Pictures

15. Melanie Stryder (The Host)

Bijna iedereen op aarde wordt overgenomen door een buitenaardse ziel. Melanie Stryder is één van de weinige die nog haar zelf is. Als ze op de vlucht is voor de Seekers, weet ze wat er gaat gebeuren als ze gepakt wordt. Om aan dat lot te ontsnappen springt ze in een lift schacht. Ze overleeft dit en er de ziel van Wanderer wordt bij haar in gebracht. Maar omdat Melanie wist wat er ging gebeuren is haar eigen bewustzijn niet verdwenen zoals bij de anderen. Daarnaast was ze ook erg sterke vrouw!

Bron: Chockstone Pictures

Welke sciencefiction vrouw vind jij het stoerst?

Lees ook:

9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen