DIY: 3x zelf maken voor een zomerse tuin

De lente is nog maar net begonnen en dat is te merken! Het zonnetje is al een paar keer achter de wolken vandaan gekomen en met nog een hele lente + zomer in het vooruitzicht zal dat betekenen dat wij een stuk vaker buiten, en dan vooral in de tuin, te vinden zullen zijn. Wij hebben daarom alvast drie perfecte DIY’s uitgezocht, zodat jij en je tuin binnenkort alvast helemaal summer proof zijn!

1. Tweepersoons hangmat
Voor wie tijdens de zomer lekker wil luieren, maar zijn handdoek, strandstoel of loungebank even zat is, is hier de perfecte oplossing: een heerlijke hangmat. De hangmat is dan wel voor twee personen, maar mocht je er in je eentje op willen vertoeven kan dat natuurlijk ook prima: meer ruimte voor jezelf! En ja, deze kun je ook buiten gebruiken! De hangmat is makkelijk op te hangen aan bijvoorbeeld een boom en binnen no time zit jij in de tuin te luieren op je nieuwe hangmat, inclusief een goed boek een frisse cocktail. Het enige wat je nodig hebt is:

- Een stevig en groot canvas laken
- Eventueel stof om te verstevigen
- 30 meter stalen kettingen OF stevig touw
- 4 roestvrijstalen nestelringen
- 8 S- haken
- Garen

Vouw als eerst het canvas laken dubbel en stik het dicht met een naaimachine. Je kunt de hangmat eventueel nog steviger maken door er nog extra stof aan te naaien. Verstevig de hoeken van de hangmat waar de nestelringen in komen door uit een stuk stevige stof in de vorm van een driehoek te knippen. Naai deze driehoeken vast aan beide kanten van iedere hoek. Sla nu de nestelringen in de hoeken en haal de kettingen door de ringen. Bevestig de kettingen met een S haak en maak deze vast op een stevige plek in de tuin, bijvoorbeeld een boom. Om het aan een boom te bevestigen kun je eventueel ook haken of ringen gebruiken. Voeg een paar lekkere kussens en dekentjes toe en voila: er hangt binnen no time een heerlijke hangmat voor je klaar!
 

 

#beanock #swing #chair #beanbag #airborne #comfy #hip #snuggle #hanging

Een bericht gedeeld door MsPoulin (@mspoulin) op


2. Zomerhoeden
Nu je hangmat eindelijk hangt en je heerlijk in het zonnetje aan het genieten bent van een goed boek, begint de zon je toch wel een beetje te irriteren. Geen paniek: de perfecte oplossing en meteen de tweede DIY komt to the rescue. Met een zelfgemaakte zomerhoed kun je weer heerlijk de zon opzoeken én ben je ook nog eens uniek. Je maakt het met:

- Een grote rieten hoed
- Stevige lijm of lijmspray
- Versiersels (lint, bloemen etc.)

​Versier de hoeden met versiersels naar keuze, lijm dit  met stevige lijm vast op je rieten hoed en je nieuwe zomerhoed is ready!
 

 

In #love with cute #strawhats 🌸👒🌸

Een bericht gedeeld door Heartfelt Hunt (@heartfelthunt) op


3. Lampionnen met bladeren
Ondertussen ben je al heel tevreden met je nieuwe plekje in de tuin, maar toch kan het nog wat gezelligheid gebruiken. Met deze zelfgemaakte lampioenen heb je binnen no time een leuk plekje gecreëerd. Wat je nodig hebt is als volgt:

- Rijstpapieren lampenbollen in verschillende maten
- Stevige lijm of lijmspray
- Spuitvernis voor buiten
- Jute touw in kleur naar keuze

Pluk een aantal takken met mooie bladeren en spuit of besmeer deze met lijm. Lijm daarna de bladeren op de uitgevouwen rijstpapieren lampenbollen. Rijg de lampenbollen aan elkaar met het touw en hang deze op op een gezellig plekje, bijvoorbeeld in de buurt van je zelfgemaakte hangmat! Voor een extra effect kun je de lampenbollen eventueel nog inspuiten met spuitvernis en er lampjes in doen, maar zonder geeft ook een mooi effect!

bron: vtwonen 05-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Gieke van Lon (humade.nl), Lotte Dekker​

Ga jij deze DIY's uitproberen deze zomer? 

Bron: showhome.nl, stephaniesterjovski.com, vtwonen.nl

Lees ook: Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Do It Yourself: Boek vouwen

  • Do It Yourself: Mini boekenketting

  • Do It Yourself: Travel Journal

Zoek in artikelen