Feest: Chicklit.nl bestaat 14 jaar!

Jaaa, het is feest! Chicklit.nl bestaat vandaag namelijk al 14 jaar. Dat kunnen wij natuurlijk niet ongevierd aan ons voorbij laten gaan, want wij hebben de afgelopen 14 jaar met plezier de leukste recensies, nieuwtjes, reports, interviews en nog véél meer artikelen voor jullie geschreven. En geloof ons, het waren er veel. In het teken van ons 14-jarig bestaan hebben wij de 14 beste hoogtepunten op een rijtje gezet én we geven meerdere boekenpakketten weg!

Het was best moeilijk om de hoogtepunten te beperken tot 14, maar het is ons gelukt. Dit zijn de 14 beste momenten uit het Chicklit bestaan. 

1. Nieuwe redactie en hoofdredactrice
In 2014 ging het roer om bij Chicklit. Er kwam een nieuwe redactie, we verhuisten naar De Hallen in Amsterdam en daarmee ook een nieuwe hoofdredactrice, Andrea Koolen. Natuurlijk was zij als echte boekenfan hier meteen op haar plek en groeide de website ook nog eens enorm!

2. Interviews
Door de jaren heen heeft Chicklit.nl heel veel goede en geweldige auteurs mogen interviewen. Dit varieerde van Engelstalige auteurs tot Nederlandstalige en van chicklit schrijvers tot die van thrillers. Wij zijn erg blij en trots dat wij deze auteurs hebben mogen spreken, hier een aantal van onze favoriete interviews: 

JoJo Moyes
M.J Arlidge
Heleen Vreeswijk
Kiera Cass
Lauren Conrad

Veronica Roth
Jill Mansell
Cecelia Ahern
Lauren Kate
Tahereh Mafi
James Dashner
Holly Smale
Sophie Kinsella
Mel Wallis de Vries
Alyson Noël


3. Gigantische groei van Chicklit.nl 
De groei van de website is meteen ons derde hoogtepunt uit het rijtje. De afgelopen twee jaar is de website namelijk flink gegroeid en daar worden wij blij van! Chicklit.nl heeft in deze korte periode wel 1000% meer bezoekers gekregen, iets waar wij nog steeds erg trots op zijn. En natuurlijk is dat ook dankzij onze fantastische lezeressen!

4. Make-over website
De afgelopen tijd is onze website flink onder handen genomen. Chicklit.nl kreeg een nieuw logo en bij een nieuw logo hoort natuurlijk ook een nieuwe website. De website is een stuk overzichtelijker geworden en heeft een nieuwe lay-out. Met de vorige website was natuurlijk ook niets mis, maar zeg nou zelf: iedereen verdient op zijn tijd weleens een make-over, toch? ;)

5. Uitbreiding naar alle boeken genres
De naam zegt het al een beetje, maar eerst waren er op Chicklit.nl vooral chicklits te vinden. Dat zouden wij ons nu nooit meer kunnen voorstellen, want tegenwoordig recenseren we alle genres die vrouwen aanspreken! Van literair tot kookboeken en van chicklits tot young adults. Onze genres zijn dus ook steeds uitgebreider geworden en binnenkort mogen wij ook Engelse boeken voor onze rekening nemen! 

6. de boek van het jaar verkiezingen
Wij kijken ieder jaar weer uit naar onze jaarlijkse boek van het jaar verkiezingen. De verkiezingen zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot succes en daarom zijn wij ook blij dat wij dit jaar weer twee prachtige titels mochten kiezen. Weet je nog niet welke titels dat zijn? Bekijk hier de winnaar van Young Adult boek van het jaar en hier de winnaar van Chicklit.nl boek van het jaar

7. De komst van films en series
Naast alle genres in boeken recenseert Chicklit sinds een aantal jaar ook films en series. En daar bleef het niet bij, want nadat wij merkten dat dit een groot succes was bij onze lezers, besloten wij om ook als eerst de nieuwtjes uit de film- en serie wereld met jullie te delen. Met succes, want de nieuwtjes op dit gebied zijn altijd erg geliefd! 

8. De Chicklit.nl boeken-en film top 6
Elke maand delen wij met jullie de Chicklit.nl top 6, de Young Adult top 6 én de Film top 6. Hierin beschrijven wij de boeken en films die je die maand gezien móet hebben. Deze top zessen worden iedere maand door duizenden vrouwen gelezen en wij zijn daar natuurlijk erg blij mee! 

9. Uitbreiding van onze recensenten
Nadat wij zijn uitgebreid in boekengenres, films en series werd het ook tijd om nieuwe recensenten aan te nemen. Want hoe meer boeken wij kregen, hoe meer recensenten wij nodig hadden! Het aantal recensenten is daarom ook erg uitgebreid en wij hebben nu allerlei vrouwen van alle leeftijden die met plezier alle boeken, films en series voor jullie recenseren. 

10. Bezoeken aan filmsets
Werken op de Chicklit redactie is alles behalve een straf. Omringd door boeken en schrijven over boeken, films en series is iets wat wij het liefst elke dag doen. Toch zijn er dingen die het werken op de redactie nóg leuker maken. Zo mochten wij verschillende prèmieres en filmsets bezoeken, zoals die van Mannenharten, Spijt en Pijnstillers

11. Onze vele leuke columns
Natuurlijk mogen wij de geweldige columns die op onze website verschijnen niet vergeten. Onze columnisten weten ons iedere keer weer een glimlach op het gezicht te toveren. Eén van onze columnisten, Iris Houx, is niet alleen een ster in columns schrijven, maar kan ook als geen ander chicklits schrijven. Haar boek Scoop is dan ook niet voor niets het Chicklit.nl boek van het jaar 2016!

12. Social media 
Op social media gaat Chicklit ook als een speer. Afgelopen jaar zijn wij een Instagram pagina gestart waarop wij de leukste foto's van boeken met jullie delen. Ook op Facebook en Twitter worden wij gevolgd door veel enthousiaste lezers en wij krijgen iedere dag leuke reacties waar wij super blij van worden! 

13. Drukbezochte databse
De database van Chicklit, waarin wij alle boeken, series en films zetten, wordt steeds drukker bezocht. Niet gek, want er komen elke dag weer talloze nieuwe boeken en films bij die opgezocht kunnen worden. Deze database zal dus nog wel even doorgaan met groeien, maar dat vinden wij niet erg. Hoe drukker het op de site is, hoe gezelliger!14. De winacties
Het voordeel dat wij zoveel boeken, series en films ontvangen is dat wij onze lezeressen ook wel eens blij kunnen maken met splinternieuwe boeken, films, series, filmposters en andere leuke dingen. De winacties die wij via Facebook, Twitter, Instagram en onze website uitvoeren zijn altijd een succes. Nu is het ook weer zover, want omdat wij 14 jaar bestaan geven wij vier (!) boekenpakketten van verschillende genres weg! 

Wij kregen even een momentje van nostalgie bij het teruglezen van al deze hoogtepunten. Wij hopen dat er nog vele jaren bij mogen komen! Wil jij ons 14-jarig bestaan met ons meevieren? Als cadeau geven wij boekenpakketten weg, neem snel een kijkje om erachter te komen hoe jij deze kunt winnen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen