Deze boekenberg in Nederland laat je boekenwurmenhart sneller kloppen

Alle boekenliefhebbers onder ons zijn het vast met ons eens als wij zeggen dat een gebouw vol met boeken een dream come true is voor ons. Overal en altijd maar een boek naar keuze lezen, dat is toch ideaal!? Als wij ons in een bibliotheek wanen voelen wij ons om die reden misschien nog wel meer thuis dan waar dan ook en wij zeggen eerlijk: hoe mooier de bibliotheek hoe langer wij er kunnen vertoeven. En dat is nu precies wat wij op déze plek kunnen doen, want er is een ware “Book Mountain” met ruim 70.000 boeken om te lezen. En dat gewoon in ons eigen kikkerlandje!

In de markthal in Spijkenisse staat namelijk een enorme glazen ‘piramide’, gevuld met tienduizenden boeken en heerlijke leesplekjes om de rest van de dag je even helemaal in je eigen wereld te wanen. Het gebouw is ontworpen door architectenbedrijf MVRDV en wordt de Book Mountain genoemd. Een toepasselijke naam, want de boeken die te lezen zijn, zijn gestapeld op planken in de vorm van een berg, met maar liefst 5 verdiepingen!

bron: Jonas Klock via De Zeen

bron: Jonas Klock via De Zeen

bron: Jonas Klock via De Zeen

Voor degenen die denken: “Dit wisten wij allang”, dat kan inderdaad kloppen: De Book Mountain werd namelijk officieel in 2012 al geopend. Toch is het na al die tijd nog steeds even bijzonder, want wanneer zie je nou een berg van 100 vierkante meter vol met boeken!? Overdag is het dus eigenlijk al een spektakel, maar als het donker wordt is de Book Mountain ook nog eens verlicht, wat ook nog eens zorgt voor een prachtig uitzicht.

bron: MVRDV

Kijk voor meer mooie plaatjes op de website van MVRDV.

Heb jij het boekenspektakel al bewonderd? 

bron: earthables, de zeen, mvrdv

Lees ook: Adembenemende bibliotheken waar elke boekenwurm moet zijn geweest

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze boekenberg in Nederland laat je boekenwurmenhart sneller kloppen

  • Indrukwekkende trailer Macbeth

  • Recensie: Mijn nacht ontbloot

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen