10 manieren om uit een leesdipje te komen

Waarschijnlijk heeft bijna iedereen wel eens last gehad van een leesdipje. Je pakt een boek, maar kan je niet concentreren om verder te lezen en legt het boek maar weer aan de kant. En dat boek kan daar dan dagen, weken of zelfs maanden blijven liggen! Dat is natuurlijk niet de bedoeling met al die boeken die nog op je te-lezen-lijstje staan. Met de onderstaande tips ben jij binnen no time weer uit dat leesdipje!

Bron: istock, MikeLaptev

1. Ga zelf iets schrijven

Het lezen van een boek is voor velen een hele grote bron van inspiratie. Maar wanneer je dan probeert om je eigen fantasie boek of obsessieve roman te schrijven wordt je overspoeld door alles wat je uit andere boeken kent. Van personages tot nieuwe werelden. Het is één grote warboel. Probeer dus je gedachtes helemaal vrij te maken van al die auteurs en concentreer je op het schrijven van je eigen bestseller!

2. Reorganiseer je boekenplanken

Helaas is het waar dat fysieke rommel zorgt voor rommel in je hoofd. Dus ga snel die boekenplanken opruimen! Zet je boeken op volgorde van de kleuren van de regenboog, op alfabetische volgorde of op genre. Het maakt niet uit! Als je maar even de tijd neemt om al je boeken te bekijken. Welke mogen nog op je te-lezen-lijstje staan en welke niet? Ook geeft het je de gelegenheid om boeken weg te doen die al jaren staan te verstoffen op je boekenplank. Hierdoor valt er een zware last van je schouders en kan je, je geest weer open stellen voor boeken!

3. Maak een nieuw te-lezen-lijstje

Soms heb je gewoon even een nieuw perspectief nodig. Dus ruim je te-lezen-bergje maar snel op! Bekijk welke boeken je echt nog wil lezen en welke niet. Hierdoor haal je het ‘moeten’ van het lezen af. Je kan weer lekker lezen wat je wilt. Ben je eruit? Dan kan je de gekozen boeken op je Chicklit.nl boekenplank zetten. Op die manier kan je gemakkelijk bijhouden welke boeken je al gelezen hebt en welke nog niet!

4. Kijk een paar films die gebaseerd zijn op boeken

Je favoriete serie heb je natuurlijk al heel erg vaak gebingewatched. Dus ga lekker een film kijken die gebaseerd is op een boek. Dit zijn er hartstikke veel, dus je hebt keuze genoeg. En als je zelf een bestseller gaat schrijven kan dit je natuurlijk motiveren! Want wie wil er nou niet dat zijn of haar boek verfilmd wordt en in de bioscopen te zien is! Uiteindelijk zal je ook weer een boek oppakken en lekker gaan lezen!

5. Kijk naar een Booktube of een Bookstagram

Hoe kan je nou enthousiaster worden over boeken dan door te kijken naar een Booktube. Er is voor ieder wat wils, van Young Adult tot Literair. Als jij namelijk kijkt naar iemand die harstikke enthousiast is over de boeken die op zijn te-lezen-lijstje staan of de boeken de ze net hebben gekocht word jij dat ook! Of scroll lekker even door de feed van een Bookstagram. Ook Chicklit.nl heeft een geweldig instagram account die je enthousiast kan maken!

6. Maak beter gebruik van Chicklit.nl

Nu je in een leesdipje zit is het de ideale tijd om meer te leren over Chicklit.nl. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden. Je kan hier niet alleen recensies lezen over de leukste, spannendste en mooiste boeken, maar je kan ze ook zelf schrijven! Daarnaast heb je een boekenplank waarop je alle boeken kan zetten die je nog wil lezen of al gelezen hebt. Super handig dus! Heb je nog geen account op Chicklit.nl? Maak deze dan snel aan.

7. Koop nieuwe boeken

Je te-lezen-lijstje heb jij nu al helemaal opgeschoond. Het is tijd dat je wat nieuwe boeken gaat kopen! Oke, het klinkt een beetje tegenstrijdig. Je hebt nu nog allemaal boeken wie je moet lezen en daar heb je geen zin in, maar toch kan een frisse wind je interesse om te lezen weer opwekken! Het gaat er om dat je alleen boeken op je te-lezen-lijstje zet waar je heel erg enthousiast over bent. En als je die niet hebt, moet je die natuurlijk gaan kopen!

8. Lees een stripboek of een Graphic Novel

Het voordeel van het lezen van een stripboek of Graphic Novel is dat je helemaal niet het gevoel hebt dat je aan het lezen bent. Je vliegt er doorheen en het is dan ook zo uit. Daarnaast spreken de plaatjes tot de verbeelding en hoef je hier niet zelf een voorstelling bij te maken. Uiteindelijk ga je beseffen dat je het lezen van een boek heel erg mist!

9. Creëer je eigen leeshoekje

Ook al ben je nu even niet aan het lezen je kan het vooruitzicht wel iets aantrekkelijker maken door een eigen leeshoekje te maken. Zet een heerlijke comfortabele stoel bij het raam in je favoriete kamer, koop een mooie boekensticker voor op de muur en zet een klein tafeltje neer voor je te-lezen-boeken. Doe wat jij nodig acht om je leeshoekje zo comfortabel en uitnodigend mogelijk te maken en in no-time zit jij daar lekker een boek te lezen!

10. Herlees je meest favoriete boek ooit

Als geen van de bovenstaande manieren je geholpen heeft om uit je leesdipje te komen dan is er nog één laatste redmiddel: Herlees je meest favoriete boek ooit. Dit kan van alles zijn: Harry Potter, een spannende thriller van Saskia Noort of gewoon een lekkere roman. Lees de hele serie totdat je er weer klaar voor bent om een nieuw boek te lezen. En als dit niet werkt kan je ook altijd nog de film gaan kijken! Hierdoor bloeit je passie voor boeken vanzelf weer op!

Weet jij nog een andere manier om uit een leesdipje te komen? Laat het ons dan weten!

Bron: bustle.com, giphy.com

Lees ook: Deze boekenberg in Nederland laat je boekenwurmenhart sneller kloppen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Het koninkrijk der stormen 1 - Hoop en rood

  • Deze dingen herkennen alle iPhone-verslaafden 

  • Recensie: Spelbreker

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen