Momenten waarop wij niets snapten van Gossip Girls echte identiteit

SPOILER ALERT. Dit bericht kun je beter nog niet lezen als je Gossip Girl nog niet af heb gekeken. Wij waren namelijk in shock toen wij erachter kwamen wie Gossip Girl werkelijk was. Vanaf het moment dat wij zagen dat Lonely Boy Dan al die tijd achter de roddelblog zat hebben wij het nog steeds niet kunnen geloven. Dan!? Really? We geven toe: onverwachts was het wel, en een betere plot twist hadden wij ons niet kunnen wensen, maar toch krabben wij onszelf soms nog eens achter de oren als wij wat afleveringen van Gossip Girl opnieuw bekijken. Want als Dan al die tijd al Gossip Girl was, waarom kijkt hij dan zo geschokt als hij in een lege kamer een Gossip Girl blast leest?

Volgens een van de makers van de serie, Stephanie Savage, was het al vanaf het eerste moment de bedoeling om Dan Gossip Girl te laten worden. Ze moesten zelfs de pilot aflevering opnieuw filmen, omdat het eerst te duidelijk was dat Dan degene was die de bewoners van de Upper East Side om zijn vingers had gewonden. Het was dan ook wel een erg goed verhaal: Een jongen uit Brooklyn die zijn eigen weg in de levens van de populaire Upper East Siders schreef, maar toch vinden wij het maar raar hoe Dan met bepaalde Gossip Girl momenten omgaat. Dat je meedogenloos moet zijn als Gossip Girl, dat snappen wij, maar een aantal keer ging hij wel erg ver...

Wanneer hij geschokt is door een Gossip Girl update over het gemaskerde bal (S01E06)
Een van de raarste momenten van Dan vinden wij toch wel die keer dat hij via een Gossip Girl blast las dat Serena een date zoekt voor het gemaskerde bal. Dan wordt boos wanneer hij de post leest en zegt zijn plannen met Vanessa af. Maar Dan: jij hebt de post zelf geschreven!? Hoezo komt dit dan als een schok?En daarnaast staat hij alleen in zijn keuken, dus voor wie deze acteersessie nodig was vragen wij ons nog steeds af.Wanneer hij post over Serena die een zwangerschapstest koopt (S01E13)
Dan reageert geschokt wanneer hij het bericht van Gossip Girl leest over Serena's zwangerschapstest, wat wij nog wel begrijpen aangezien Jenny en Rufus ook nog in de kamer zijn. Maar door het feit dat het over zijn vriendin Serena gaat die de test koopt en dat het bericht niet alleen bij de hele school terecht zal komen, maar ook bij zijn eigen vader, snappen wij niet waarom hij dit zelf zou willen posten. Het is overduidelijk dat iedereen dan gaat denken dat Dan de baby daddy is. Waaom zou je dit jezelf aandoen?Wanneer hij geruchten verspreid over het seksleven van zijn 15-jarige zusje (S01E16)
Oké, dat je jezelf out op Gossip Girl om populairder te worden snappen wij nog (soort van), maar dat je een post schrijft over je eigen zusje die haar maagdelijkheid verliest zouden wij nooit kunnen begrijpen. Aan het einde van Gossip Girl komen we te weten dat Jenny al die tijd al wist dan Dan erachter zat en waarschijnlijk even populair wilde worden als hem (zo zus, zo broer).  Maar achteraf bleken de roddels over haar seksleven niet waar te zijn en uiteraard laat Gossip Girl dit ook zonder problemen weten aan de buitenwereld. Hiermee lijkt het plan van Jenny om populair te worden ook in het water te vallen, want waarom zou Jenny haar eigen leugens outen? Wij denken dat het laatste deel niet het plan was en dat Dan hier even in zijn Gossip Girl huid kroop door zijn zusje op leugens te betrappen.  Wanneer hij verraadt dat hij weer samen is met Serena (S02E03)
Dan en Serena komen na ups en (veel) downs weer bij elkaar aan de start van seizoen 2, maar Dan is degene die het een geheim wil houden. Serena is het hier niet mee eens en haalt hem over om hun relatie groots te onthullen op Blairs feest, maar Gossip Girl is hun voor en post een bericht over de hereniging van de tortelduifjes. Is Dan dan zó egoïstisch dat hij zijn vriendin het grootse moment niet gunt?Wanneer hij Dan en Serena beschuldigt van “incest” (S02E15)
Het lijkt wel of Gossip Girl het leven van Serena een hel wilde maken (dat was ook eigenlijk gewoon zo), wat het voor ons nog des te raarder maakt dat Dan eigenlijk degene is die hierachter zit. Ook het moment dat Dan en Jenny erachter kwamen dat Lily en Rufus in een ver verleden een kind op de wereld hebben gezet en zij besloten om dit stil te houden is wel erg opvallend. Gossip Girl, a.k.a. Dan, dacht hier namelijk anders over en postte er een bericht over, waarin iets stond over de twee geliefde die “hetzelfde DNA” delen. Logisch dat de relatie hierna even héél ongemakkelijk was. Dan, waarom zou je dit doen!?Wanneer hij vreemdgaat en  zichzelf verraad (S02E17)
Wij kunnen het ons amper herinneren, maar Dan heeft kort een affaire gehad met een lerares op Constance (ja, ook dit was tijdens zijn relatie met Serena). Gossip Girl postte hier al een bericht over voordat de twee fysiek werden (wat eigenlijk al onze alarmbellen hadden moeten doen rinkelen), maar de grote vraag is: waarom zou je jezelf willen verraden als je vreemdgaat. Wij snappen er niks van en kunnen als enige bedenken dat hij geen zin meer had om bij Serena te zijn en te bang was om dit op een normale manier te vertellen.Wanneer hij onthult dat zijn zusje een drugsdealer is (S03E20)
Dat Jenny wist van Dan zijn Gossip Girl praktijken is nu wel duidelijk, maar wat wij niet begrijpen is waarom zij zou willen dat iedereen denkt dat zij een drugsdealer is (misschien wel belangrijker: waarom zou je dit als grote broer willen laten weten aan iedereen). De reputatie van een drugsdealer is niet bepaald goed en haalt je reputatie alleen maar omlaag. Aangezien Jenny het ook totaal niet leuk lijkt te vinden dat Gossip Girl dit gerucht op de wereld heeft gebracht, kunnen wij ook niet anders denken dat Dan dit bericht zonder overeenstemming met zijn dierbare zusje heeft gepost. Goh, aardig nou.

Wanneer hij de Dan vs. Nate poll op de site zet (S04E02)
Oké, dit was wel een erg raar moment. Toen Gossip Girl een poll postte met de vraag of Serena voor Dan of Nate moest kiezen, besloten Dan en Nate allebei om expres andere meisjes te daten. Uiteindelijk zijn er geen winnaars, maar toch vinden wij het raar dat Dan deze poll plaatst, want eerlijk is eerlijk: Nate had een grotere kans om die poll te winnen, dat wist Dan toch ook wel?

Wanneer hij geschokt reageert over de verblijfplaats van Georgina (S04E03)
Op een gegeven moment in het vierde seizoen past Dan op de baby van Georgina omdat zij verdwenen is, maar een Gossip Girl blast onthult dat zij gewoon lekker op het strand aan het vertoeven is. Dan reageert, once again, geschokt wanneer hij het bericht ziet terwijl hij alleen in zijn keuken staat. Dan, je hoeft je acteertalenten echt niet aan een stenen muur te laten zien hoor.Wanneer hij het nieuws verspreid over Serena’s overdosis (S04E10)
Als Serena  wakker wordt in een hotelkamer na een overdosis is Dan de enige persoon die haar gelooft wanneer ze zegt dat zij erin is geluisd. Lief van Dan, is wat we dachten toen we nog niet wisten dat hij Gossip Girl was. Want vlak daarna komt een Gossip Girl blast met de mededeling dat Serena de mist in is gegaan en rehab nodig heeft. Dan blijft volhouden dat hij in Serena gelooft en wordt hierdoor door Serena en haar familie gezien als held, aangezien niemand anders haar gelooft. Op dit punt vinden wij eigenlijk dat Dan misschien wel psychische hulp nodig heeft, hoe kan een persoon zo manipulatief zijn!?Wanneer hij een video van Blair uitzond waar zij haar liefde voor Chuck onthulde (S05E13)
Weten jullie nog dat Blair met een prins zou trouwen en dat Chuck nog verliefd op Blair was en Blair eigenlijk ook op Chuck? Wanneer Blair naar het altaar loopt om met haar prins te trouwen wordt er een Gossip Girl blast geplaatst met een video waarin Blair tegen Chuck zegt dat zij nog van hem houdt. Dit gesprek vond letterlijk 5 minuten eerder plaats, dus Dan heeft op dat moment wel erg snel moeten typen. Dat terzijde is het ook gek dat Dan Blair publiekelijk vernederd, want op dit moment hield hij nog van Blair. Of nou ja, eigenlijk is dat helemaal niet zo gek, aangezien hij dit ook keer op keer bij Serena heeft gedaan. Maar ook hier zat weer een sneaky plan van Dan achter, want Chuck krijgt de schuld van het versturen van de video en Dan wint het vertrouwen van Blair.En toch, na ál deze sneaky praktijken, wordt het feit dat Dan Gossip Girl is weg gelachen door zijn vrienden en trouwt hij met het meisje waarvoor hij al deze ellende is begonnen. Eind goed al goed dus voor Dan, hoe krijgt hij het toch voor elkaar!? Wij zien bij het terugkijken van de serie toch wel een hele andere Dan voor ons dan toen wij het voor het eerst keken. Bij ieder Gossip Girl bericht horen wij dan ook de stem van Dan in ons hoofd: “Xoxo Dan… euh, Gossip Girl.” Maar ondanks dit alles houden wij van Dan én van Gossip Girl en hadden wij het niet anders willen hebben!

Welk moment van Dan als Gossip Girl vind jij het schokkendst?

Bron: Elle, Giphy

Lees ook: Kunnen wij binnenkort genieten van Gossip Girl 2.0?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Series met de mooiste mannen

  • 10 redenen waarom Ed Westwick een lekker ding is

Zoek in artikelen