Wat doet de cast van Buffy the Vampire Slayer nu?

Het is alweer 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van Buffy the Vampire Slayer op de tv te zien was. Zoals bij veel series zijn we heel erg benieuwd wat de cast allemaal gedaan heeft nadat de serie gestopt is. Wie van de cast van Buffy the Vampire Slayer is het meest succesvol gebleven en wie niet? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Sarah Michelle Gellar (Buffy)

Waarschijnlijk zal Sarah voor altijd de stoere Buffy blijven voor iedereen, maar dat betekent niet dat ze niks anders heeft gedaan nadat de serie is gestopy. Zo leidde ze de cast van de ondergewaardeerde serie Ringer in 2011 en die van The Crazy Ones in 2013 (waar ook Robin Williams in speelde). Daarnaast speelde ze in verschillende horrorfilms, waaronder I Know What You Did Last Summer, Scream 2 en The Grudge. Ook speelde de actrice een kleine rol in de allerlaatste aflevering van The Big Bang Theory. En vele zullen wel weten dat ze ook een hoofdrol speelt in de Scooby-Doo films als Daphne Blake. Sarah Michelle Gellar is getrouwd met Freddie Prinze jr. nadat ze elkaar hebben ontmoet op set van I Know What You Did Last Summer, samen hebben ze twee kinderen en Sarah Michelle Gellar is actief op social media.

Bron: 20th Century Fox Television, Warner Bros. Television 

Alyson Hannigan (Willow)

Alyson Hannigan hebben we misschien niet meer in heel erg veel projecten gezien, maar ze weet ze wel goed uit te kiezen. Na haar rol als de heks Willow in Buffy the Vampire Slayer schitterde ze als Michelle in de American Pie films en in American Reunion. Daarnaast speelde ze de hoofdrol van Lily Aldrin in de populaire serie How I Met Your Mother van 2005 tot 2014.

Bron: 20th Century Fox Television

Anthony Head (Giles)

Sinds de rol van Giles heeft Anthony Head hele mooie rollen gespeeld, zoals Uther Pendragon in Merlin, de premier in Britain en hij speelde als Herc Shipwright in Cabin Pressure. Ook speelde hij de vader van Will in The Inbetweeners Movie en had hij de hoofdrol in de serie Dominion. Daarnaast heeft hij nog een paar albums opgenomen en verscheen hij in West End Plays. Hij heeft dus wel een prachtige carriere opgebouwd na Buffy the Vampire Slayer.

Bron: 20th Century Fox Television, Shine, BBC

David Boreanaz (Angel)

David Boreanaz was zo populair als Angel in Buffy the Vampire Slayer dat hij zijn eigen spin-off serie, genaamd Angel, heeft gekregen! Deze serie liep van 1999 tot 2004. Een jaar later kreeg hij de rol van Seeley Booth in de crime serie Bones. Hij speelde deze rol tot aan de laatste aflevering in 2017. Na het einde van Bones heeft de acteur niet stilgezeten, want sindsdien is hij te zien in de serie SEAL Team.

Bron: 20th Century Fox Television

James Marsters (Spike)

James Marsters speelde zijn rol als Spike geweldig en dat terwijl hij niet eens Brits is. Sindsdien heeft hij verschillende sciencefiction rollen gespeeld, zoals de slechterik Brainiac in Smallville, de tijdreizende Kapitein John Hart in Torchwood en de terrorist Barnabas Greeley in Syfy’s Caprica. In de Marvel serie Runaways, die van 2017 tot en met 2019 liep, speelde hij de rol van Victor Stein. Ook had hij een ondersteunde rol in PS I Love You en had hij een terugkerende rol in Hawaii Five-O.

Bron: 20th Century Fox Television, Walt Disney Television

Michelle Trachtenberg (Dawn)

Nadat ze het jongere zusje, Dawn, van Buffy heeft gespeeld in de laatste paar seizoenen is Michelle Trachtenberg in verschillende tv-series te zien, waaronder als Celeste in Six Feet Under en als Georgina Sparks in Gossip Girl. Ook speelde ze een rol in de films EuroTrip, Black Christmas, 17 Again, Cop Out en Killing Kennedy. Ook verscheen ze in een aflevering van Sleepy Hollow en in de tv-film The Christmas Gift. Ze heeft dus zeker niet stil gezeten na Buffy!

Bron: 20th Century Fox Television, Warner Bros. Television

Kristine Sutherland (Joyce)

Kristine Sutherland heeft vijf jaar lang de moeder van Buffy gespeeld in de serie. Toen de serie was afgelopen heeft ze een cursus fotografie gevolgd aan het Santa Monica College. Ze heeft nu een eigen studio en is gespecialiseerd in het maken van portretten. In de acteerwereld doet ze eigenlijk niet veel meer. Wel is ze in 2020 te zien in de film Before/During/After.

Bron: 20th Century Fox Television

Nicholas Bendon (Xander)

Na zijn rol als Xander is Nicholas Bendon nog steeds in verschillende series te zien. Zijn bekendste rol is als Kevin Lynch in Criminal Minds en hij speelde een kindermishandelaar in Private Practice. Daarnaast is hij de laatste 10 jaar in en uit de rehab gegaan voor een alcoholverslaving en is hij meerdere keren gearresteerd voor het vernielen van hotelkamers het aanvallen van een vrouw in 2015.

Bron: 20th Century Fox Television, The Mark Gordon Company

Emma Caulfield (Anya)

Emma Caulfield is toch wel het meest bekend van haar rol als Xander’s vriendinnetje Anya. Na Buffy the Vampire Slayer heeft ze een terugkerende rol gehad als de blinde heks in Once Upon A Time en verscheen ze in Supergirl en Fear the Walking Dead. In de tussentijd produceerde ze de satire Bandwagon, waar ze zelf een rol in speelde. Ook is ze coauteur van de webcomic Contropussy.

Bron: 20th Century Fox Television, ABC Studios

Charisma Carpenter (Cordelia)

Charisma Carpenter bleef haar rol als Cordelia vertolken in de spin-off Angel en snel daarna had ze een rol als demon in Charmed. Ook heeft ze een terugkerende rol gespeeld in Veronica Mars, Supernatural, Sons of AnarchyScream Queens en Lucifer. Daarnaast is ze te zien in de eerste twee films van The Expendables.

Bron: 20th Century Fox Television, Warner Bros. Television

Eliza Dushka (Faith)

In het derde seizoen van Buffy the Vampire Slayer kwam Eliza Dushka in de serie als de nieuwe slayer Faith. Ze was zo populair dat ze in meer afleveringen heeft gespeeld dan gepland en ze was te zien in de spin-off serie Angel. Hierna leidde ze de cast in de bovennatuurlijke serie Tru Calling in 2003 en speelde ze in de kortstondige serie Dollhouse in 2009. Sindsdien is ze verschenen in afleveringen van The Big Bang Theory en was ze gastjury in RuPaul’s Drag Race

Bron: 20th Century Fox Television, Cinemax

 

Bron: digitalspy.com, IMDB

Lees ook: Na 20 jaar blikt de cast van Buffy the Vampire Slayer terug op hun tijd in Sunnydale

Nieuwste artikelen

  • De leukste Perkamentus memes

  • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

  • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

  • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

  • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Zoek in artikelen