De 23 slechtste films die het meeste geld hebben opgeleverd

Het liefst kijken we allemaal naar een goede film om helemaal in mee te gaan om vervolgens nog dagenlang na te denken over hoe geweldig deze wel niet was. Toch zijn er vaak films die eigenlijk niet veel voorstellen, maar toch super populair zijn. Wij snappen het wel, want smaken verschillen en de ene film vindt de een beter dan de ander. Maar hoe bepaalde films zóveel geld hebben opgeleverd is ons soms compleet een raadsel. Wij maakten een lijstje van de 23 slechtste films, op basis van de website Rotten Tomatoes, die het meeste geld hebben opgebracht.

Op de website Rotten Tomatoes worden films beoordeeld door het toewijzen van, de naam zegt het al, “rotte tomaten”. Reviewers geven de films eens score van 0% tot 100%. Films die onder de 59% scoren op deze website zijn het slechtst en krijgen bij wijze van spreke rotte tomaten naar zich toe geworpen. Dit klinkt allemaal heel grappig, maar het is wel betrouwbaar. De beoordeling van een film op de website wordt namelijk erg serieus genomen in de filmwereld en de website is dan ook populair bij mensen die een review over een film willen lezen. De volgende films zijn het slechtst beoordeeld op Rotten Tomatoes, maar hadden toch een hoge winst. 

1. Fifty Shades Darker (2017)
Iedereen heeft wel een mening over deze film: je haat het of je houdt ervan, er is geen tussenweg. Ondanks de populariteit van de film zijn er ook heel veel negatieve reacties over en de website Rotten Tomatoes hebben er ook niet veel goeds over te zeggen. Zij gaven de film een score van 9%. Toch heeft de film, het zal je niet verbazen, $378,8 miljoen dollar opgebracht.

2. The Last Airbender (2010)
Kennen jullie hem nog? Het verhaal van Aang “the last airbender” die als enige Avatar alle elementen beheerst. Rotten Tomatoes gaf de film een score van 6%, mede door de slechte kwaliteit van 3D en de acteerkwaliteiten van de cast. De film bracht wel $319,7 miljoen dollar op, dus dat is misschien een geruststellende troost voor de filmmakers.

3. Grown Ups 2 (2013)
Het tweede deel van de komedie met Adam Sandler stelde volgens Rotten Tomatoes niet veel voor, maar ondanks de commentaren maakte de film wel een winst van $247 miljoen dollar. 

4. Cocktail (1988)
De film Cocktail met Tom Cruise in de hoofdrol kreeg een lage score van 5%, maar leverde toch $171,5 miljoen dollar op. Aan Tom Cruise zal het in ieder geval niet hebben gelegen, want hij heeft na deze film nog talloze blockbusters op zijn naam staan. Waar het dan wel aan lag? Waarschijnlijk het script dat volgens de reviewers maar een beetje op het oppervlak bleef.5. Fantastic Four (2015)
Er zijn verschillende films gemaakt van Fantastic Four die allemaal geen super goede score kregen op Rotten Tomatoes, maar de laatste film uit 2015 was het slechtst van allemaal. Met een lage score van 9% leverde de film wel $168 miljoen dollar op.

6. Speed 2: Cruise Control (1997)
Een ander sequel waar minder enthousiast over werd gereageerd, maar die wel veel geld binnen haalde. De film kreeg een score van 3% en had $164,5 miljoen dollar aan winst. 

7. Point Break (2015)
De remake van de film Point Break viel niet in goede smaak bij de reviewers van Rotten Tomatoes. De remake zou humorloos zijn en niet aan het standaard van de originele film voldoen, vandaar een score van 9%. Ondanks de score werd er met de film $133,7 miljoen dollar verdiend. 

8. Paul Blart: Mall Cop 2 (2015)
Het is algemeen bekend dat sequels het minder goed doen, maar de film Paul Blart: Mall Cop 2 was toch écht een stuk slechter dan de eerste film. De Rotten Tomatoes reviews waren het hiermee eens en gaven de film een score van 5%. Bij een lage score als deze verwacht je ook niet dat het een miljoenenbedrag heeft opgeleverd, maar met $107,6 miljoen dollar hebben zij het tegendeel bewezen.

9. The Devil Inside (2012)
Horrorliefhebbers kennen deze film waarschijnlijk wel en degenen die hem hebben gezien zijn het misschien met ons eens als wij ons afvragen of de lage score van 5% misschien iets te maken heeft met het (spoiler alert) teleurstellende einde van de film. Uiteindelijk heeft de film $101,8 miljoen euro opgeleverd.

10. Christmas With the Kranks (2004)
Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een slechte kerstfilm ertussen. Rotten Tomatoes gaf de film een score van 5% en noemde het een "vreugdeloze komedie". Oei, dat moet pijn doen, maar met de $96,6 miljoen dollar die de film opleverde zullen ze het commentaar vast met een korreltje zout hebben genomen. 

11. White Noise (2005)
De thriller White Noise was een populaire film, maar kreeg toch geen goede commentaren. De film werd ouderwets genoemd en totaal niet thriller-waardig. Met een score van 8% maakte de website Rotten Tomatoes duidelijk dat de film bijna niet slechter kan, wat opvallend is, want het tweede deel kreeg een score van 75%. Toch bracht het eerste deel $91,2 miljoen dollar op.

12. Premonition (2007)
De film met Sandra Bullock in de hoofdrol leverde $84,2 miljoen dollar op, maar kreeg van Rotten Tomatoes een score van 8%. De reden? Te veel flashbacks en te weinig diepgang. 

13. Vampires Suck (2010)
Een parodie op de Twilight films zouden de mensen nog wel kunnen waarderen, zou je denken. Maar Rotten Tomatoes vond dit maar niks en de film kreeg een score van 4%. Toch was het publiek wel nieuwsgierig naar de film en uiteindelijk zorgde dit voor een winst van $80,6 miljoen dollar. 

14. Scary Movie 5 (2013)
We weten inmiddels allemaal dat sequels vaak minder goed zijn dan de eerste film, maar bij Scary Movie bleven de films maar komen. Dit komt mede door het succes van de films, die horrorfilms op een spottende manier neerzetten. Rotten Tomatoes was echter minder enthousiast over dit vijfde deel en gaf het een score van 4%, maar toch maakte de film een winst van $78,4 miljoen dollar. 

15. The Number 23 (2007)
Door Rotten Tomatoes wordt deze film verwarrend genoemd en Jim Carrey had het misschien beter bij komedies kunnen houden, want in deze film was hij geen succes. De film krijgt dan ook een score van 8%, maar was wel $77,6 miljoen dollar waard.

16. Problem Child (1990)
Weer een komedie in de lijst die het minder goed deed bij de reviewers van Rotten Tomatoes. De jeugdige grapjes zorgden ervoor dat de film niet grappig genoeg was en kreeg daarom een score van 4%, maar had met $72,3 miljoen dollar wel aardig wat winst. 

17. Babylon A.D. (2008)
Een zwak script en slechte actiescènes zouden de reden zijn voor eens score van 6% voor de film Babylon A.D., maar ondanks dat is de film wel $72,1 miljoen dollar waard. 

18. Yours, Mine & Ours (2005)
De film over een samengesteld gezin dat zorgde voor een huis vol kinderen werd door de reviewers van Rotten Tomatoes ongeloofwaardig gevonden en kreeg een score van slechts 6%. De film heeft uiteindelijk $72 miljoen dollar opgeleverd. 

19. I, Frankenstein (2014)
Door Rotten Tomatoes een saaie fantasy film genoemd en beoordeeld met een score van 3%, maar de film behaalde wel een winst van $71,2 miljoen dollar.

20. Because I said so (2007)
Cliché en niet grappig. Dat is hoe Rotten Tomatoes denkt over deze film en deze kreeg dan ook een score van 4%. De film leverde wel $69,5 miljoen dollar op.
 

21. Staying Alive (1983)
Deze film is alweer van een hele tijd geleden, maar misschien ken je hem nog: Staying Alive, het vervolg op Saturday Night Fever uit 1983. Met John Travolta in de hoofdrol was de film op weg naar een succes, maar ook hier was veel kritiek op de slechte kwaliteit van de film. De Rotten Tomatoes score is 0% (!), zij hebben dus duidelijk geen goed woord over voor de film. Maar de makers kunnen hier waarschijnlijk rustig mee leven, aangezien de film $64,9 miljoen dollar heeft opgeleverd.

22. The Host (2013)
Gebaseerd op het populaire boek van Stephanie Meyer was de film The Host al populair voor deze in de bioscoop kwam. Rotten Tomatoes was dan ook erg teleurgesteld in de film toen bleek dat het script erg slecht was en de film soms zelfs onbedoeld grappig leek. The Host kreeg daarom een score van 8%, maar behaalde wel een winst van $63,3 miljoen dollar. 

23. The Legend of Hercules (2014)
Ook The Legend of Hercules kreeg een slechte score maar maakte winst door de populariteit van de film. Met een score van 3% leverde de film alsnog $61,3 miljoen dollar op. 

Met welke score uit dit lijstje ben jij het eens? 

Bron: ew.com

Lees ook: Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen