De mooiste tweedehands boekenwinkels in Europa

Vakantiegangers opgelet! Als jij in een van de landen uit dit lijstje ben dan moét je een bezoekje brengen aan deze mooie tweedehandsboekenwinkels. Alleen al bij het kijken naar de plaatjes zwijmelen wij weg en het liefst pakken we meteen onze koffers om erheen te gaan. Want wat is er nou leuker dan urenlang in een mooie boekenwinkel te vertoeven?

Barter Books in Alnwick Engeland
In het Engelse dorpje Alnwick staat de tweedehands boekenwinkel Barter Books. De winkel staat in een Victoriaans treinstation en de sfeer is daarmee meteen al bepaald. Omdat de boekenwinkel in een dorpje staat zou je misschien verwachten dat deze klein van formaat is, maar tot onze verbazing is de tweedehands boekenwinkel een van de grootste. Barter Books staat bekend om de ontdekking van de “Keep Calm and Carry On” posters uit de Tweede Wereldoorlog.
 

 

Feel like I'm in the Hogwarts library... #barterbanter

Een bericht gedeeld door K • W (@kittywaddell) op


Librería Acqua Alta in Venetië Italië
Oké, we spelen misschien een klein beetje vals want deze boekenwinkel is niet volledig tweedehands maar heeft van alles: nieuwe boeken, oude boeken en ieder genre die je je maar kunt bedenken. Dit is ook niet gek voor een plek waar meer dan 100.000 boeken te vinden zijn. Wat deze boekenwinkel nu echt bijzonder maakt is de plek. De boeken worden namelijk neergezet in boten, badkuipen, gondels en kasten en met een uitzicht op de grachten van de stad is dit by far misschien wel het mooiste plekje voor boekenwurmen om te zijn in Venetië.
 

 

Een bericht gedeeld door Andy (@andreaahm) op


Livraria Lello e Irmao in Oporto Portugal
Het oude decor van deze boekenwinkel heeft iets weg van de hallen van Zweinstein. Niet gek, want de boekenwinkel werd in 1869 al geopend en is een aantal keren bekroond met de titel ‘mooiste boekenwinkel van de wereld.’
 


Shakespeare and Co in Parijs Frankrijk
Deze boekenwinkel is wereldberoemd en is dan ook een magneet voor toeristen en boekenliefhebbers. Het boekenwinkeltje wordt ook vaak voor films gebruikt en bevindt zich naast de Notre Dame. Reizigers die overdag helpen in de winkel mogen hier blijven overnachten, misschien een leuk idee voor als je geen geschikt hotel kunt vinden!
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @lanuitdulivre op


Scarthin Books in Cromford Engeland
Een boekenwinkel gevuld met allerlei soorten boeken op het Engelse plattenland aan de rand van een meer. Zo zie je een boekenwinkel in een dorpje in Engeland toch ook helemaal voor je? De boekenwinkel is niet groot, maar het kleine boekenwinkeltje is daarmee niet minder uniek en is geschikt voor iedere boekliefhebber.
 

 

Een bericht gedeeld door pixlwick (@pixlwick) op


American Book Center in Amsterdam Nederland
Ja, ook hier in ons eigen kikkerlandje staan nogal wat bijzondere boekenwinkels. Als je eens een bezoekje brengt aan onze hoofdstad vind je de American Book Center. Hier worden niet alleen tweedehands boeken verkocht, maar ook nieuwe en de boekenwinkel heeft hiermee het grootste assortiment van Europa!
 


Word on the Water in Londen Engeland
Hoe geweldig is dit! Een boekenwinkel óp het water. De drijvende boekenwinkel is een Nederlands binnenschip dat iedere twee weken naar verschillende locaties tussen Londen, Camden Lock en Paddington vaart. Ideaal bij een zonnige vakantie.
 


Leakey’s in Iverness Schotland
Deze volledig tweedehands boekenwinkel is gevestigd in een klein kerkje in Schotland en heeft boeken die afstammen uit de 19e en 20e eeuw. Voor boekenliefhebbers die van hele oude boeken houden is dit dus zeker een aanrader.
 

Welk bezoekje staat op jouw bucketlist? 

Bron: skyscanner

Lees ook: De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

Nieuwste artikelen

  • Waarom we het boek altijd beter vinden dan de film

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Edwards keuze van Marijke Vos

  • 56 dagen - Catherine Ryan Howard

  • Het penthouse - Lotte Boot

  • Dim Sum & Dumplings - Karin Lei

Gerelateerde artikelen

  • De meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd

  • Deze boekenwinkel moet je bezoeken als je in China bent

  • De leukste tweedehands boekenwinkels in Engeland volgens The Guardian

Zoek in artikelen