De Zweinstein studenten: Wat doen ze nu?

Het is alweer jaren geleden dat de laatste Harry Potter film uitkwam. Het lijkt nog zo dichtbij, maar Harry en zijn medestudenten zijn inmiddels opgegroeid en hebben een eigen carrière. En zo blijkt dat niet iedereen bij acteren is gebleven en sommige (bijna) niet meer zijn te herkennen.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Wij zullen hem nooit anders zien dan Harry Potter, maar er zijn al veel andere films waar Radcliffe in heeft gespeeld. Zo was hij te zien in What if en Now You See Me 2. Daarnaast hebben we hem ook in een aantal bijzondere rollen gezien, zoals de dode Manny in Swiss Army Man. Het theater trekt hem ook en hij speelde al in verschillende stukken. Voor zijn rol in Jungle laat hij zelfs zijn baard groeien, niet verkeerd toch?

 

Rupert Grint (Ron Wemel)

Van onze favoriete roodharige weten we al dat hij naast acteren ook nogal op Ed Sheeran lijkt. Zo speelde hij in de clip van het nummer Lego House. Maar zijn acteer carrière gaat verder met de serie Snatch. Waarin we ook de altijd heerlijke Chuck uit Gossip Girl terugzien.

 

 

Twins?😱

Een bericht gedeeld door Rupert Grint (@rupertgrint_official) op

Emma Watson (Hermelien Griffel)

Ze was het afgelopen jaar niet te missen. Haar hoofdrol in Beauty and the Beast was een sprookje om naar te kijken. Daarnaast speelde ze ook in de film The Circle. Naast acteren zet Watson zich ook in voor de rechten van de vrouw. Ze is ambassadeur van United Nations Women.

 

 

@beautyandthebeast opens today! I hope you have as much fun watching it as I did making it. Love, Emma 🌹

Een bericht gedeeld door Emma Watson (@emmawatson) op

Tom Felton (Draco Malfidus)

De jongen waar we stiekem allemaal van houden. En zoals we in de laatste delen al zagen, is hij goed uit de pubertijd gekomen. Hij is daarna dan ook niet buiten beeld gebleven. In 2011 speelde hij in Rise of the Planets of the Apes en op het moment speelt hij in superheldenserie The Flash. Daarnaast hij heeft getekend voor een nieuwe romantische film, die het verhaal van Ophelia verteld. Wij kunnen niet wachten om Felton in een aantal liefdesscenes te zien!

 

 

Een bericht gedeeld door Tom Felton (@t22felton) op

Evanna Lynch (Loena Leeflang)

Lynch kon zich niet losmaken van Harry Potter en is er tot nu toe mee bezig geweest. Zo zit ze in het bestuur van The Harry Potter Alliance. Deze stichting zet Harry Potter in om mensen te helpen. Zo halen ze geld op voor goede doelen en geven ze fans een bijzondere Harry Potter ervaring. Ze zit dus nog helemaal in het Loena karakter.

 

Matthew Lewis (Marcel Lubbermans)

We weten allemaal dat Lewis na de film de beste (uiterlijke) veranderingen heeft ondergaan. In de films was hij schattig, maar niet de knapste en nu is hij gewoonweg aantrekkelijk. We zagen zijn heerlijke lichaam in de film Me Before You en dat was zeker niet verkeerd om naar te kijken.

 

Bonnie Wright (Ginny Wemel)

Na haar rol als Ginny heeft Wright veel verschillende dingen geprobeerd, zoals schrijven, produceren en was ze model. Op het moment is ze bezig met regisseren. Zo is net haar web-serie Phone Calls op het Tribeca Film Festival in première gegaan.

 

 

School's out for summer 🍻⚡️ @unistudios #wizardingworldhollywood

Een bericht gedeeld door B O N N I E W R I G H T (@thisisbwright) op

Robert Pattinson (Carlo Kannewasser)

Natuurlijk weten we allemaal in welke glansrol Robert Pattison heeft gespeeld na Harry Potter. We kunnen niet kiezen in welke rol we hem het beste vonden; Carlo Kannewasser of Edward Cullen? De laatste jaren focust Pattinson zich op kleinere films, die in Nederland helaas zelden te zien zijn.

 

 

2017.

Een bericht gedeeld door Robert Pattinson (@robertpattinsonpriv) op

Scarlet Byrne (Patty Park)

De niet zo aardige Zwadderich Patty Park zou je niet meer herkennen. Na de rol Nora Hildegard in the Vampire Diaries, richt ze zich op iets ander werk. Zo poseerde ze naakt in de Playboy. Dat zou je van Zwadderich toch niet verwachten...

 

Luke Youngblood (Leo Jordaan)

De mega enthousiaste zwerkbal omroeper is het op carrièregebied en uiterlijk goed af gegaan. Hij is niet verkeerd om naar te kijken en wist een rol in de serie Community te bemachtigen. Daarnaast was hij ook ontwerper in de tv-serie Project Catwalk.

 

 

🏖 - 31 - 🏖

Een bericht gedeeld door Luke Youngblood (@luke_youngblood) op

Freddie Stroma (Magnus Stoker)

De charmes van Magnus Stoker waren naar Hermelien toe niet al te best. In de vele romantische films daarna had hij zeker wel succes. Heel eerlijk, wij zouden ook geen nee zeggen.

 

 

hottest man alive

Een bericht gedeeld door Freddie Stroma (@freddiestromaa) op

Alfred Enoch (Daan Tomas)

De dappere vechter van Perkamentus leger zag er in het laatste deel al zeer aantrekkelijk uit. Na de laatste film wist hij een hoofdrol in How to get away with Murder te bemachtigen. Op het moment is hij aan het filmen voor de nieuwe Netflix serie Troy: Fall Of A City.

 

 

#alfredenoch #teamalfie #htgawm #mcm

Een bericht gedeeld door Alfred Enoch 📸 (@alfredenochofficial) op

James en Oliver Phelps (Fred en George Wemel)

Onze geliefde broers, nu bruinharig in plaats van roodharig, maar nog even knap. Ze acteren voornamelijk gescheiden, maar hebben plannen om binnenkort ook samen een film te gaan doen.

 

Devon Murray (Simon Filister)

Helaas is er ook wat minder nieuws. Devon Murray heeft na Harry Potter weinig acteerwerk meer gedaan en tweette vorig jaar dat hij vecht met een depressie. Hij heeft gelukkig veel steun van fans en we hopen dat hij zich er snel uit weet te klimmen.

Jessie Cave (Belinda Broom)

Ze was de liefde in Ron’s leven voordat hij eens goed naar Hermelien keek. Ze heeft in de tijd daarna niet stil gezeten. Zo speelde ze meerdere kleine rollen, maar noemt ze zichzelf vooral een ontwerper. Ze tekent en bedenkt outfits. Daarnaast is ze vooral bezig met haar gezin, ze heeft twee jonge kinderen.

 

 

At this rate I'll have changed the sheets by November

Een bericht gedeeld door JeSsIe CaVE (@jessiecave) op

Katie Leung (Cho Chang)

In de film de was ze de eerste liefde van Carlo en Harry. Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met acteren op toneel. Ze vertelde aan WhatOnStage dat ze nooit had verwacht dat ze actrice zou kunnen worden. Maar het is haar toch gelukt!

 

 

One week left of SNOW IN MIDSUMMER @thersc 👻❄️💧 Click bio link for tickets!

Een bericht gedeeld door Katie Leung (@_katieleung_) op

Afshan Azad (Padma Patil)

Ze kwam niet veel in beeld, maar was Ron’s date op het bal in Harry Potter en de Vuurbeker. Sinds de film heeft ze niet meer geacteerd. In plaats daarvan heeft ze een bekende Instagram, waar ze prachtige foto’s van zichzelf plaats. Daar zou Ron wel even om moeten slikken.

 

Domhnall Gleeson (Bill Wemel)

De oudste Wemel, herkenbaar aan de grote krassen op zijn gezicht. Al zat hij niet meer op Zweinstein toen Harry begon, speelde hij een grote rol in de Order van de Feniks. Na Harry Potter ging zijn carrière in sneltreinvaart. Hij veroverde rollen in Anna Karenina, The Revenant en Brooklyn. Op het moment zien we hem in de series Catastrophe en Black Mirror.

 

Clémence Poésy (Fleur Delacour)

Clémence Poésy weet de rollen wel uit te kiezen. Na haar bruiloft met Bill, veroverende ze een relatie met Chuck in Gossip Girl. Jammer genoeg voor haar, is er met Blair in de buurt geen kans. In 2016 speelde ze een rol in de serie The Tunnel en sindsdien hebben we haar niet meer op beeld gezien.

 

Stanislav Lanevski (Viktor Krum)

De Bulgaarse Zwerkbal speler, voor ons beter bekend als Hermelien’s eerste liefde. We schreven al eerder over het feit dat hij na Harry Potter is uitgegroeid tot een echte badass. Hij speelde in enkele kleine films, maar laat verder vooral zijn looks zien.

 

#feelgood #harrypotter #actorslife #hollywood #goals #picoftheday #instagood #handsome #lucky #looks #style #model

Een bericht gedeeld door Stan Yanevski (@stan_yanevski) op

Welke carrière switch had jij niet verwacht?

Bron: Instagram, huffingtonpost.com

Lees ook: Matthew Lewis is toch wel trots om een Huffelpuf te zijn

Nieuwste artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

  • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

  • De leukste vampier boeken

  • Populaire boeken die in juli 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen