15 bijrollen in televisieseries die veranderden in grotere rollen

Soms kijken we een tv-serie en hebben we binnen no time een band met de karakters. Wij zouden ons dan ook niet kunnen voorstellen hoe een serie zou zijn zonder een bepaald personage, maar er zijn veel belangrijke rollen in series die eigenlijk bedoeld waren voor een bijrol. Gelukkig deden deze karakters het zo goed, dat zij mochten blijven en een grotere rol kregen. Van deze 15 personages had je waarschijnlijk niet verwacht dat zij eigenlijk slechts een kleine rol zouden hebben in een serie.

1. Traci uit Hannah Montana
Weet je nog die vriendin van Hannah Montana met die bloedirritante stem? Eigenlijk zou zij maar eenmalig te zien zijn in de serie, maar dankzij haar auditie, waar ze die stem volledig improviseerde, wilden de schrijvers haaar een terugkerende rol geven.



2. Andy Dwyer uit Parks and recreation
Ook Chris Pratt heeft een grotere rol gekregen toen hij Andy Dwyer speelde in de serie Parks and recreation. Het was de bedoeling dat hij zes afleveringen een bijrol zou spelen, maar uiteindelijk belandde hij in elke aflevering voor zeven seizoenen lang!

3. Castiel uit Supernatural
Misha Collins speelt de rol van de engel Castiel in Supernatural. Het karakter zou eigenlijk drie afleveringen blijven en daarna weer verdwijnen, maar uiteindelijk is hij een “series regular” geworden.



4. Sheriff Jody uit Supernatural
Nog een Supernatural karakter die eigenlijk niet meer terug had moeten keren. Sheriff Jody zou maar een aflevering  blijven, maar gelukkig hebben de makers haar terug laten keren.

5. Elijah Krantz uit Girls
Wat begon met een aflevering in het eerste seizoen liep uit op heel wat meer afleveringen voor de acteur.



6. Coconut Head uit uit Ned’s Survival Gids
Coconut Head, oftewel Kokosnoot Kop uit Ned’s Survival Gids, zou eigenlijk niet eens een grote rol spelen in de serie. Toen de acteur auditie deed was het de bedoeling dat hij een kleine rol zou hebben in de serie: eentje zonder enige tekst!

7. Morris L. “Mo” Tibbs uit Smart Guy
Acteur Omar Gooding speelde dit komische karakter, die uiteindelijk erg geliefd werd door de fans. Eigenlijk zou hij “een soort in-en-uit- buurman” karakter spelen, maar omdat hij zo grappig was besloten zij er een hoofdrol van te maken.

8. Elijah uit de Vampire Diaries
Vampire Diaries fans kennen hem inmiddels allemaal wel: Elijah, een van de originele vampiers in de serie. Wij waren dan ook verbaasd om te horen dat hij eigenlijk maar voor twee afleveringen was gepland en het de bedoeling was dat hij daarna stierf.

9. Stacey Dilsen uit Zoey 101
Het gekke personage van Stacey Dilsen uit Zoey 101 had in de aflevering waar het eigenlijk bij moest blijven niet eens een voornaam, maar nadat Nickelodeon haar liet terugkeren in de serie kreeg ze een voornaam, een achternaam en uiteindelijk deed ze 31 afleveringen.

10. Jeremiah Trottman uit Zoey 101
Jeremiah had niet een hele grote rol in de serie, maar ook hij zou eigenlijk maar een keer te zien zijn. Uieindelijk was hij steeds vaker te zien in de serie en werd hij een terugkerend karakter.

11. Detective Odafin ‘Fin” Tutuola uit Law & Order: SVU
Na 400 afleveringen te hebben opgenomen klinkt het raar, maar het is toch echt zo: Ice-T, die de rol van de destijds nieuwe detective speelde, zou eigenlijk maar vier afleveringen doen. Dat is dus iets uit de hand gelopen blijkbaar!



12. Captain Hook uit Once Upon A Time
Wij kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe de show eruit zou zien zonder Hook, en de makers van de serie waren het blijkbaar met ons eens. Hook zou namelijk maar een kleine gastrol hebben in het tweede seizoen, maar is gelukkig uiteindelijk nooit weggegaan.

13. Summer Roberts uit The O.C.
Ook Summer uit The O.C. begon als bijrol. Voor degenen die goed hebben opgelet is het misschien ook opgevallen dat actrice Rachel Bilson in de pilot aflevering maar drie zinnen had. Dankzij de energie die ze bracht in de show en het feit dat zij een soort tegenpool van Marissa was mocht zij blijven. Gelukkig!

14. Jesse Pinkman uit Breaking Bad
Wij kunnen het ons eigenlijk bijna niet voorstellen, maar Walter White zijn handlanger Jesse Pinkman was bijna maar heel even te zien in de misdaadserie Breaking Bad. Hij zou namelijk alleen in het eerste seizoen te zien zijn, maar kreeg uiteindelijk in alle 62 afleveringen een hoofdrol.



15. Esteban uit The Suite Life of Zack and Cody
Wat is het Tipton zonder de grappige butler Esteban Julio Ricardo Montoya de La Rosa Ramirez? Ja, wij gokken zo dat jij die naam uitspreekt met de stem van de geliefde Esteban in je hoofd. Eigenlijk zou hij maar twee afleveringen te zien zijn, maar hij keerde terug als vast gezicht van de show.

Over welke rol ben jij blij dat het niet bij een bijrol is gebleven?

Bron: MTV

Lees ook: Series met toffe spin-offs

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen