De 10 beste Hallmark kerstfilms

Kerstmis is toch wel een van de leukste periodes van het jaar. De sneeuw, de sfeer, de lichtjes op straat, we houden er allemaal van! En uiteraard is het ook de periode waarbij de leukste kerstfilms worden uitgezonden op tv. Om alvast in de stemming te komen hebben wij de leukste Hallmark kerstfilms voor jullie op een rijtje gezet.

Hallmark kerstfilms1. The Mistletoe Promise

Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Paul Evans, gaat over twee mensen die elkaar op het werk ontmoeten. Ze houden allebei niet van Kerstmis en om te voorkomen dat ze zich eenzaam voelen gedurende de feestdagen maken ze een afspraak om de feestdagen samen door te brengen. Naarmate ze elkaar beter leren kennen beginnen ze toch wel van de kerstdagen te genieten en komen ze erachter dat er misschien toch wel meer tussen hun speelt dan alleen een afspraak om samen de kerstdagen door te komen.

 

Hallmark kerstfilms2. A wish for Christmas

A Wish for Christmas gaat over Sara Thomas. Zij is het type vrouw die niet in het middelpunt van de belangstelling hoeft te staan. Maar wanneer haar idee voor een initiatief voor Kerstmis wordt gestolen op werk besluit ze om een wens te doen bij de Kerstman. Ze wenst dat ze eindelijk de moed heeft om voor zichzelf op te komen. De Kerstman zorgt ervoor dat haar wens uitkomt, maar hij geeft haar hiervoor maar 48 uur de tijd.

 

 

Hallmark kerstfilms3. A Perfect Christmas

A Perfect Christmas draait om een pasgetrouwd stel, Steve en Cynthia, die hun eerste Kerst samen gaan vieren. Ze nodigen hun families uit om de feestdagen bij hun door te brengen. Maar dan wordt Steve vlak voor Kerst ontslagen en ontdekt Cynthia dat ze zwanger is. Beiden proberen het nieuws geheim te houden in de hoop dat de feestdagen goed zullen verlopen.

 

 

Hallmark kerstfilms4. Every Christmas has a story

In Every Christmas has a Story vertelt de tv-verslaggeefster Kate live op tv dat ze een hekel heeft aan Kerstmis. Om haar imago te verbeteren gaat ze naar een klein stadje toe om daar een kerstspecial op te nemen. Dit stadje blijkt over te lopen van de Kerstsfeer en al snel krijgt Kate de kerstgedachte te pakken die haar leven zal veranderen.

 

 

Hallmark kerstfilms5. Christmas Cookies

Wanneer een bedrijfsagent naar een klein stadje wordt gestuurd om daar een koekjes fabriek op te kopen en te sluiten ontmoet ze de eigenaar van deze fabriek, Jake. Al snel wordt ze verliefd op Jake en krijgt ze de kerstgedachte van het kleine stadje te pakken.

 

 

 

Hallmark kerstfilms6. My Christmas Dream

Deze film draait om de ambitieuze winkel manager Christina die de hulp in moet roepen van de alleenstaande vader Kurt om haar droom waar te maken en de manager te worden van de eerste internationale winkel van haar bedrijf.

 

 

 

Hallmark kerstfilms7. A December Bride

Een bruiloft tijdens de feestdagen zorgt voor iedereen voor geluk… behalve bij Layla. Zij is op haar bruiloft verlaten bij het altaar door de bruidegom. Wanneer ze voor de feestdagen een nepverloofde regelt, zou het zomaar kunnen zijn dat ze de ware liefde heeft gevonden.

 

 

 

Hallmark kerstfilms8. Christmas List

Isobel regelt in deze film een echte sprookjesachtige Kerst met haar vriendje. Ze regelt zelf een besneeuwde hut om te verblijven. Ook zet ze een Kerstmis bucket list in elkaar waarop ze alle klassieke Kerst tradities schrijft die ze wilt uitvoeren tijdens deze Kerst. Maar wanneer haar vriend haar vlak voor Kerst verlaat, is het voor Isobel nog een uitdaging om de bucket list af te werken. Ook bloeit er misschien weer een nieuwe liefde op die haar leven op zijn kop kan zetten.

 

 

Hallmark kerstfilms9. Broadcasting Christmas

Wanneer Veronika Daniels, een tv presentator, te horen krijgt dat haar tv-partner stopt, kondigt ze aan dat ze een nieuwe partner zal uitkiezen uit een handvol kandidaten. Tussen deze kandidaten zit onder andere Charlie Fisher, een locale New Yorkse nieuwslezer. Nieuwslezeres Emily Morgan hoort van deze aankondiging en besluit op live tv te vertellen waarom zij graag die baan zou willen. De tv-zender besluit om Emily ook mee te laten doen voor de baan, waardoor er een gezonde competitie ontstaat tussen haar en Charlie. Charlie en Emily ontdekken tussen de competitie strijd door dat ze gevoelens voor elkaar beginnen te krijgen. In deze film speelt onder andere Melissa Joan Hart mee, die je misschien wel kent van de serie Melissa & Joey.

 

Hallmark kerstfilms10. Christmas in Homestead

In de film Christmas in Homestead gaat een van de meest beroemde actrices ter wereld, Jessica McEllis, naar een klein stadje toe die geobsedeerd is door Kerstmis. Hier zal Jessica haar nieuwe Kerstfilm opnemen. Maar dan bloeit er een romance op tussen Jessica en een van de inwoners van het stadje, Matt. Jessica ontdekt tijdens haar verblijf in het stadje de ware betekenis van Kerstmis.

 

 

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het weer kerst is en we met een dekentje en een kop chocolademelk op de bank kunnen kruipen om deze films te gaan zien.

Welke van deze Hallmark Kerstfilms lijkt jullie het leukst?

Bron: Hallmark Channel, Imdb.com

Lees ook: De 10 leukste kerstafleveringen uit televisieseries

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Alle kerstfilms op Disney+

  • Jesse Metcalfe stopt met Chesapeake Shores en deze acteur vervangt hem

Zoek in artikelen