10 lifehacks die jouw Netflixaccount nog beter maken

Bijna iedereen Netflixt tegenwoordig, het is dan ook een heerlijke manier om je tijd te besteden. Maar er zijn genoeg lifehacks die het Netflixen nog makkelijker en zo nog leuker maken. Deze lifehacks voor Netflix zorgen ervoor dat jij nog meer kan genieten van je Netflix account. Niet te missen dus!

1. Samen je favoriete serie kijken

Het is altijd gezellig om samen met je vrienden te Netflixen. Dit kan helaas niet altijd, maar met deze Party-plugin kan je tegelijk een film of serie kijken. Met de chat naast het beeld kan je alles met elkaar bespreken. Dat is een stuk leuker dan alleen thuis op de bank zitten!

Bron: netflixparty.com

2. Nog meer genres

We kennen allemaal de lijst met genres van Netflix. Dit lijken er al heel veel, maar er zijn er nog meer. Aan de achterkant van het systeem zitten namelijk allemaal subgenres. Zo zien wij het genre Sci-Fi, maar hierachter zit Anime Sci-Fi, Classic Sci-Fi, Horro Sci-Fi en nog veel meer. Er zijn websites die deze genres inventariseren en de linkjes op de website zetten. Je hoeft enkel hierop te klikken en je ziet de film meteen op jouw Netflix account. Met de plugin Super Browse kan je zelfs de lijst met de extra genres aan je account toevoegen.

Bron: madapplication.com

3. Voeg externe beoordelingen toe

Je wilt natuurlijk wel een leuke film kijken, daarom kan je op Netflix een beoordeling geven. Hiermee help je andere en wordt jij geholpen. Maar er zijn nog meer websites die films beoordelen. Dit wil je natuurlijk niet steeds te hoeven opzoeken, daarom kan je ze in je Netflix account zetten. Met browserextensies als NEnhance en Flix Plus worden de beoordelingen zo in jouw interface geplaats. Deze laatste geeft nog meer tools waarmee je ramdom afleveringen kan afspelen en spoilers uit de weg kan gaan.

Bron: lifehacker

4. Het perfecte beeld

Een wazig beeld kan heel vervelend zijn, dit gebeurt wanneer Netflix overbelast wordt. Dit komt omdat iedereen vaak op dezelfde tijd Netflix kijkt. Om dit te voorkomen kan je op rustige tijden naar Netflix kijken, zoals in de nacht of vroeg in de ochtend. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het zorgt wel voor helder beeld.

5. Een kleurrijke ondertiteling

De ondertiteling is altijd fijn, zeker bij films in een andere taal. Deze kan je aanpassen naar jouw smaak en ogen. Als je binnen Netflix naar ‘jouw account’ gaat en hier op ‘weergave van ondertitels’ klikt kan je alles aanpassen. Verander via deze tool het lettertype, de grootte en de kleur.

6. Nooit meer keuzestress

Er staat zoveel op Netflix dat kiezen wat je gaat kijken vaak moeilijk is. Bespaar tijd en moeite door Netflix roulette te spelen. Deze website kiest voor jou welke film of serie je gaat kijken. Je kan natuurlijk wel je genres en acteur kiezen, zo krijg je jouw perfecte film.

Bron: netflixroulette.net

7. Computer-snelkoppelingen

Er zijn een paar handige snelkoppelingen die je kan gebruiken tijdens het Netflixen. Zo kan op ‘F’ drukken om naar fullscreen te gaan en druk je op ‘esc’ om hem weer te verkleinen. Een hele bekende is de spacetool, door op space te drukken ze je hem om pauze en weer aan. Met Shift plus het pijltje naar links en rechts kan je vooruit en terugspoelen.

8. Hou je in

We kunnen ons allemaal uren verliezen in ons Netflix account. Het is zo makkelijk om te zeggen, nog èèn aflevering. Hier helpt Netflix je mee door de volgende aflevering alvast aan te zetten. Dit kan je ook uitzetten. Ga naar ‘jouw account’ druk daar op ‘instellingen voor afspelen’ en zet ‘volgende aflevering automatisch afspelen’ uit. Hierdoor hou je een hoop tijd over voor andere dingen.

9. Stop dat bufferen

Bufferen is reuze irritant. Je kan dit verhelpen door terwijl je kijkt op Shift+Alt te drukken en zo een verborgen menu te openen, deze heet Stream Manager. Hier kun je de instellingen aanpassen voor het bufferen en streamen.

10. Gebruik Mijn lijst

Gelukkig heeft Netflix zelf ook een hele handige tool die we allemaal wel kennen; Mijn lijst. Deze is heel handig om alle opgeslagen titels terug te kijken. De browserextensies die we eerder noemden kan je namelijk niet gebruiken op je tv. Zet deze films en series daarom in je lijst, zodat je ze altijd terug kan vinden.

Welke van deze handige lifehacks ga jij gebruiken?

Bron: Netflix, lifehacking.nl

Lees ook: Deze films en series zijn vanaf juli te zien op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Release datum seizoen 2 van Riverdale op Netflix is bekend

  • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

  • 9 interessante Netflix documentaires

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen