De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

We weten allemaal dat Hanna en Emily in Pretty Little Liars beste vrienden zijn. Maar wist je dat ze dat niet alleen in de serie, maar ook in het dagelijkse leven zijn? Ook Courteney Cox en Jennifer Aniston leerden elkaar kennen op de filmset. Ze waren samen te zien in de serie Friends. Nu, 20 jaar later zijn de twee nog steeds de beste vrienden in het echte leven. Wij hebben de 10 leukste BFF’s en bromances uit Hollywood voor jullie op een rijtje gezet.

Drew Barrymore en Cameron Diaz

Drew Barrymore en Cameron Diaz ontmoetten elkaar in een koffiehuis waar Drew, toen ze 14 jaar oud was werkte. Cameron was toen 16 jaar oud en druk bezig met haar modellencarrière. Drew vertelde dat Cameron ontzettend aardig tegen haar was. Pas tijdens het maken van de film Charlie’s Angels werden de twee heel close. 30 jaar na hun eerste ontmoeting zijn de twee nog steeds beste vrienden en steunen elkaar door dik en dun.

Jimmy Fallon en Justin Timberlake

Jimmy Fallon en Justin Timberlake ontmoetten elkaar op de MTV VMAs in 2002. Dit was de eerste keer voor Jimmy Fallon dat hij de presentator was van het programma en voor Justin was het de eerste keer dat hij alleen optrad (hij was net gestopt met N’Sync). Sinds die avond is er een echte bromance ontstaan en nog steeds zijn de twee hele goede vrienden. Bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon deden de twee zelfs een 'Best Friend Challenge', dit zorgde niet alleen voor hele leuke beelden, maar het bewees ook hoe goed de mannen elkaar kennen. Bekijk het leuke filmpje hieronder!

Kon je van bovenstaand filmpje niet genoeg krijgen, bekijk dan ook de Best Friend Challenge met Justin Timberlake, Jimmy Fallon én Jessica Biel (de vrouw van Justin Timberlake):

Salma Hayek en Penélope Cruz

Voor de afgelopen 20 jaar zijn Salma en Penélope al beste vrienden. Op Instagram is volop bewijs te vinden van hun vriendschap. Ze gebruiken zelfs elkaars namen als hashtags. Ook speelden ze samen in de film Bandidas in 2006. Daarnaast gebruiken ze de bijnaam Huevos voor elkaar, wat eieren betekent. Ze vertellen hierover dat toen ze samen aan het filmen waren ze veel meer konden slapen omdat ze toen nog geen kinderen hadden. Het is een manier om elkaar lui te noemen. Maar lui of niet de twee zijn nog steeds BFF’s.

Courteney Cox en Jennifer Aniston

De vriendschap tussen Courteney Cox en Jennifer Aniston ontstond op de set van de serie Friends. Zelfs nadat de serie gestopt was bleven de twee close. Zo had Jennifer Aniston onder andere een gastrol in de serie Cougar Town, hierin vertolkt Courteney Cox de hoofdrol. Ook is Jennifer de peetmoeder van Coco, de dochter van Courteney. Op hun Instagram is te zien dat ze nog steeds goede vrienden zijn. Zo speelde de twee een potje pool. Jennifer Aniston was hier beduidend minder goed in dan Courtney Cox, maar Cox schreef wel bij het bijschrift (in Chandler stijl): "Could my friend BE any cuter?"

Brad Pitt en George Clooney

Nadat ze samen te zien waren in de Oceans films ontstond er al snel een bromance tussen de twee. Niet alleen speelden ze samen in films, maar ze zijn ook samen op vakantie geweest. Nog steeds zijn de twee goede vrienden. 

Naomi Watts en Nicole Kidman

Naomi Watts en Nicole Kidman zijn al BFF’s sinds ze samen naar de middelbare school gingen. In 1991 waren ze samen in de film Flirting te zien. Nicole vertelt dat ze heel goede vrienden zijn en dat ze ondanks alles nog steeds bevriend zijn. Wat vrij uniek is in Hollywood.

Shay Mitchell en Ashley Benson

Niet alleen in Pretty Little Liars, maar ook in het echte leven zijn Shay Mitchell en Ashley Benson beste vrienden. Volgens Shay was het “liefde op het eerste gezicht” toen ze Ashley Benson voor het eerst ontmoette. De twee gingen niet alleen met elkaar om op de set, maar ze zijn ook samen op vakantie geweest naar Hawaii en gingen ze samen naar Coachella. Wij vinden het in ieder geval ontzettend leuk dat ze zowel in de serie als in het echte leven zulke goede vrienden zijn!

Tina Fey en Amy Poehler

Deze twee komische actrices ontmoetten elkaar in 1993 in Chicago bij de ImprovOlympics. En sindsdien zijn ze al meer dan 20 jaar bevriend. Ook hebben ze veel samengewerkt. Zo waren ze het eerste vrouwelijke presentatie duo van Weekend Update, waren ze samen te zien in Mean Girls, speelden ze samen in Baby Mama en waren ze co-presentatoren bij de 72ste golden globes uitreiking. Wij hopen dat we nog veel meer van dit hilarische duo zullen zien.

Tobey Maguire en Leonardo DiCaprio

Tobey en Leonardo ontmoetten elkaar in de jaren 80, toen ze 12 jaar oud waren op een auditie. Ondanks dat ze allebei doorbraken in Hollywood heeft hun vriendschap stand gehouden en tot op de dag van vandaag zijn de twee nog steeds beste vrienden. In 2013 waren ze samen nog in de film The Great Gatsby te zien.

Matt Damon en Ben Affleck

We sluiten deze lijst af met Matt Damon en Ben Affleck. Matt was 10 en Ben was 8 jaar oud toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Hun moeders waren collega’s en tevens bevriend met elkaar. Zij hebben Matt en Ben met elkaar in contact gebracht en sindsdien zijn de twee altijd vrienden gebleven. Hun doorbraak kwam met de film Good Will Hunting. Nog steeds zijn de twee veelgevraagde acteurs en ondanks alles zijn de twee altijd vrienden gebleven. In 2020 hebben de twee zelfs een winactie opgezet waarbij de winnaar een dagje met Ben Affleck en Matt Damon kon doorbrengen in Hollywood! De opbrengsten van deze winactie gaan naar het goede doel.

Over welk van deze vriendschappen was jij het meest verrast?

Bron: Popsugar, GQ, eonline, usatoday, Imdb.

Lees ook: 12x de beste televisieserie vriendschappen 

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Friends Cast Toen en Nu

  • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

  • Deze acteurs waren bijna gecast voor Friends

  • Als Rachel Green Instagram zou hebben

  • OMG! De PLL seizoen 6 fotoshoot is badass

Zoek in artikelen