Dit zou eigenlijk de Game of Thrones cast zijn geweest

Game of Thrones is helaas nu echt tot een eind gekomen, maar wij bingen de gehele serie regelmatig opnieuw! Wij zouden ons niet kunnen voorstellen dat iemand anders dan Kit Harrington de rol van Jon Snow speelt en Lena Headey is fantastisch als Cersei Lannister. Maar het had helemaal niet zoveel gescheeld of we hadden hele andere acteurs gehad die deze rollen zouden vertolken. Wij hebben voor jullie uitgezocht welke acteurs bijna een rol in de serie hadden gespeeld.

Gillian Anderson als Cersei Lannister

Gillian Anderson is onder andere bekend van The X-Files,The Fall en Sex Education. In 2013 vertelde de actrice dat ze een rol in Game of Thrones heeft geweigerd. En ondanks dat ze niet specifiek vertelde om welke rol het zou gaan is de kans groot dat Gillian was gevraagd om Cersei Lannister te spelen. En hoewel ze het waarschijnlijk fantastisch zou doen als Cersei, zouden we toch niemand anders dan Lena Headey kunnen zien in de rol.

Bron: Eleven, Netflix, HBO

Dominic West als Mance Rayder

Ook Dominic West, bekend van o.a. The Affair, heeft aangegeven dat hij een rol heeft geweigerd in Game of Thrones. Hoogstwaarschijnlijk zou hij de rol van Mance Rayder aangeboden hebben gekregen. Op de vraag waarom hij de rol had afgewezen vertelt de acteur dat hij voor de rol 6 maanden in Reykjavik zou moeten filmen en verblijven. Hij heeft thuis 4 kinderen en hij vond het daarom op dat moment niet prettig om zo’n lange tijd van huis weg te zijn. Wij kunnen ons daar zeker in vinden!

Bron: Showtime, HBO

Tamzin Merchant als Daenerys Targaryen

Het is bijna ondenkbaar dat iemand anders dan Emilia Clarke de rol van Daenerys Targaryen zou spelen, maar het was toch bijna gebeurd! In de originele pilot aflevering van Game of Thrones speelde Tamzin Merchant, die je misschien wel kent van The Tudors, de rol van Daenerys. Echter vond HBO de pilot aflevering zo slecht dat ze eisten dat er grote veranderingen zouden plaatsvinden. Helaas voor Tamzin gold dat ook voor haar, waardoor uiteindelijk Emilia Clarke de rol van Daenerys overnam.

Bron: TM Productions, HBO

Jennifer Ehle als Catelyn stark

Ook Jennifer Ehle had, net als Tamzin Merchant, een rol te pakken in Game of Thrones. Maar ook zij werd slachtoffer van de eerste pilot aflevering. Jennifer was namelijk gecast als Catelyn Stark. De rol ging later naar Michelle Fairley.

Bron: Universal Pictures, HBO

Lily Allen als Yara Greyjoy

In het tweede seizoen van Game of Thrones maken we kennis met Yara Greyjoy, de zus van Theon Greyjoy. In eerste instantie kreeg Lily Allen de rol van Yara aangeboden, aangezien Lilly Allen in het echt de zus is van Alfie Allen, de acteur die Theon Greyjoy speelt. Maar toen ze erachter kwamen dat Alfie in een van de scènes zijn hand in de broek van zijn tegenspeelster moest doen en haar moest *ahum* voelen daar beneden vonden ze het toch niet geschikt om daar een echte broer en zus voor te gebruiken. Uiteindelijk is de rol naar Gemma Whelan gegaan. Lily Allen was later wel te zien in de film How To Build a Girl, waarin Alfie Allen een van de hoofdrollen vertolkte.

Bron: Lionsgate UK, HBO

Sam Claflin als Jon Snow

Sam Claflin kennen we allemaal als de knappe Finnick Odair in de Hunger Games franchise. Maar het had niet veel gescheeld of we hadden hem in Game of Thrones gezien. Sam deed namelijk auditie voor de rol van Jon Snow en de rol van Viserys Taegaryen. Helaas voor hem gingen beiden rollen aan zijn neus voorbij, maar gelukkig hebben we hem wel kunnen bewonderen in de Hunger Games.

Bron: Lionsgate, HBO

Danny Dyer als Pypar

Ook Danny Dyer, die je misschien kent van EastEnders heeft auditie gedaan voor Game of Thrones. Hij deed auditie voor de rol van Pypar, een van de vrienden van Jon Snow van de Nightswatch. Helaas voor Danny is hij maar liefst drie keer afgewezen voor de rol.

Bron: BBC Elstree CentreHBO

Izzy Meikle-Small als Sansa Stark

Het had niet veel gescheeld of Izzy Meikle-Small had de rol van Sansa Stark vertolkt in Game of Thrones. Ze behoorde tot de laatste twee kandidaten voor de rol van Sansa, maar uiteindelijk verloor ze van Sophie Turner.

Bron: British Broadcasting Corporation (BBC), HBO

Sam Heughan als Loras Tyrell

Sam Heughan brak bij het grote publiek door met zijn rol als Jamie Fraser in Outlander. Maar voordat hij hiermee bekend was geworden had ook Sam auditie gedaan voor Game of Thrones. Hij deed auditie voor de rol van zowel Loras Tyrell als voor Renly Baratheon. In totaal heeft Sam zeven keer auditie gedaan voor Game of Thrones, maar helaas heeft hij nooit een rol weten te bemachtigen.

​​​​​​​Bron: Tall Ship Productions, Starz!, HBO

Welk acteur die bijna een rol in Game of Thrones had gespeeld verraste jou het meest?

Bron: Digital Spy, HBO, Imdb.

Lees ook: De laatste afleveringen van Game of Thrones krijgen waarschijnlijk speelfilmlengte

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen