10 acteurs die hun eigen dubbelganger spelen in films en series

Voor acteurs die altijd al van een tweelingbroer of zus hebben gedroomd, is er gelukkig genoeg moderne technologie in de filmwereld die dat mogelijk kan maken. Zo zijn er genoeg acteurs die in een film of serie hun eigen dubbelganger spelen. Het zijn compleet andere mensen of een gemene versie van het personage. Toch lijkt het ons heel gek om een scène met jezelf te spelen, maar deze acteurs konden dat!

Jennette McCurdy (ICarly, Sam and Cat)

Jenette McCurdy speelde de zussen Sam en Melanie Puckett in de series: ICarly en Sam and Cat. Melanie was vooral de gemene stiefzus van Sam, die af en toe langskwam om haar te treiteren.

Bron: Nickelodeon

Tatiana Maslany (Orphan Black)

Een serie vol met dubbelgangers is Orphan Black en daarom niet te missen in dit rijtje. Sarah komt erachter dat verspreidt over Noord-Amerika en Europa allemaal klonen van haar rondlopen en die bezorgen haar een hoop problemen. In één serie zoveel verschillende rollen spelen is knap lastig, petje af voor Tatiana Maslany.

Lindsay Lohan (The Parent Trap)

Wie heeft het zich vroeger niet afgevraagd of de zusjes in The Parent Trap het niet echt een tweeling was. De verschillen waren overduidelijk en erg grappig. Een geweldig begin van Lohan's carrière.

Hilary Duff (The Lizzie McGuire Movie)

Hilary Duff speelde haar eigen Europese dubbelganger in The Lizzie McGuire Movie, die was te herkennen aan haar donkere haar. In de film valt Hilary Duff voor haar in als beroemde zangeres en zingen ze uiteindelijk zelfs samen een duet.

Nina Dobrev (The Vampire Diaries)

In deze serie zitten meer dan genoeg dubbelgangers. De meest bekende dubbelganger Van Elena is Katherine Pierce, die haar meerdere malen probeert te vermoorden. Dit zorgt er wel voor dat ze in haar rol verschillende relaties kan beginnen met allebei de Salvatore broers.

Leonardo Dicaprio (The man in The Iron Mask)

Konden we maar zeggen dat hij in de Titanic een broer had die het wel overleefde, maar helaas. In de The Man in The Iron Mask speelde hij wel een koninklijke tweeling.

Dove Cameron (Liv and Maddie)

Deze twee zussen hebben een mega verschillend karakter. De filmmakers wilden Cameron voor de rol casten, maar helaas had ze geen tweelingzus en moest ze beide rollen zelf spelen. Gelukkig zit er tussen de zussen een groot verschil en houden we ze makkelijk uit elkaar.

Lisa Kudrow (Friends)

Lisa Kudrow speelde ook de tweelingzus van Phoebe. De tweeling heeft in hun jeugd samen flink wat meegemaakt. De problemen die toen zijn ontstaan hebben ze nog steeds niet opgelost. Lisa Kudrow kwam voor in de serie Mad About You, voordat ze verscheen in Friends.

Bron: NBC

Tom Hardy (Legend)

De angstaanjagende tweelingbroers Ronnie en en Reggie werden in de film Legend beide gespeeld door Tom Hardy. Gelukkig droeg Ronnie een bril, want anders konden we ze zeker niet uit elkaar houden.

Maggie Lawson (Model Behavior)

Ook in Model Behavior wisselt de hoofdrolspeelster van leven met haar dubbelganger, die een beroemdheid is. Daarna wordt ze verliefd op Justin Timberlake (Jason). Wat een geweldige rol als je er aan het einde van de film met beide leuke jongens vandoor gaat. 

Bij welke film dacht jij eerst dat het een tweeling was?

Bron: mtv.com, giphy.com

Lees ook: Wat doet de cast van Sex and the City nu?

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen