7 handige tips om geld te besparen!

Met de vakantiemaanden voor de deur zit je misschien wel een beetje krap bij kas. Of misschien heb je net heel veel geld uitgegeven aan je droomvakantie. Dan is het misschien wel handig om een beetje geld te besparen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een paar hele handige tips voor jullie op een rijtje gezet om snel geld te besparen.

1. Neem samen met je vriendinnen een Netflix-account

Op zich is een Netflix-account niet heel erg duur, het gaat om 9,99 euro voor een standaard abonnement. Maar het kan goedkoper. Je kan de kosten namelijk delen met je vriendinnen als je het account deelt!

2. Zet je TV op bespaarstand

Steeds meer TV’s hebben tegenwoordig een bespaarstand. Hiermee kan je veel energie besparen en het kost je uiteindelijk minder geld.

3. Neem de goedkoopste energieleverancier

Het is altijd even moeilijk om de juiste energieleverancier te vinden. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Daarom moet je energie vergelijken! Je kunt dat het beste doen door een energievergelijking te maken. Hieruit blijkt welke energieleverancier het beste bij jou past.

4. Koop boeken als ze in de sale zijn bij bol.com

Bol.com heeft vaak hele leuke sales waardoor je veel geld kunt besparen op boeken die op je verlanglijstje staan. Ook op dit moment zijn er heel veel boeken scherp geprijsd bij bol.com, dus neem snel een kijkje! Het scheelt je in ieder geval een hoop geld.

5. Doe het licht uit

Het klinkt misschien een beetje lullig en waarschijnlijk doe je dit natuurlijk al. Maar het is belangrijk om in de kamers waar je niet aanwezig bent het licht uit te doen! Dit scheelt uiteindelijk een hoop centjes die je voor veel leukere dingen kunt gebruiken.

6. Laat je apparaten niet in de standby modus staan

Je verwacht het niet, maar je apparaten in de standby modus laten staan kost je jaarlijks erg veel geld en dat is zonde. Zorg er dus voor dat je alles helemaal uit zet.

7. Schaf een e-reader aan

Het is inderdaad even een grote uitgave om een e-reader aan te schaffen, maar die is het waard. Je kan namelijk heel veel geld op boeken besparen. E-books zijn namelijk een stuk goedkoper dan de gewone fysieke boeken. En als ze in de sale zijn scheelt al helemaal veel, soms kan je al een e-book kopen voor maar 3 euro! Dat is wel even andere koek dan 15-20 euro voor een fysiek boek.

Welke tips ga jij gebruiken om geld te besparen?

Bron: giphy.com

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • Romantische boeken voor de perfecte Valentijns-mood

Zoek in artikelen