10 vervolgfilms die nooit gemaakt hadden mogen worden

Je kent het vast wel: je houdt van een film en ineens is daar een vervolgfilm. Je kan je geluk niet op totdat je de film ziet en doorhebt dat de film een ongelofelijke flop is. Alle originele acteurs zijn eruit, het camerawerk is vreselijk, de nieuwe acteurs zijn vreselijk en zelfs de locatie en kleding zijn (je raadt het al) vreselijk... Eigenlijk heeft het niets te maken met de eerste film maar hebben ze het gewoon dezelfde naam gegeven met een 2 erachter zodat ze van het succes kunnen profiteren. Nou, wij gaan het gewoon zeggen... Deze films hadden nooit gemaakt mogen worden.

Mean Girls 2 (2011)

De 17-jarige Jo Mitchell is nieuw op North Shore High School. De vader van Abby, een meisje van haar school, belooft haar een plekje te bezorgen op haar droomschool als ze vriendinnen wordt met Abby. Abby is namelijk een rivaal van de populaire meiden 'The Plastics', wat haar reputatie niet erg helpt.

In Mean Girls 2 zijn de outfits, gebaseerd op die van de originele film, zo slecht. Daarnaast is het verhaal bijna precies hetzelfde, zelfs de personages zijn nagenoeg precies hetzelfde... behalve dat ze gespeeld worden door andere actrices. Mean Girls had helemaal geen vervolgfilm nodig.

The Prince & Me 2 (2006)

Een paar weken voor hun bruiloft komt de relatie van Paige en Edward en de Deense monarchie in moeilijkheden. Er wordt namelijk een oude wet aan het licht gebracht waarin staat dat een ongetrouwde erfgenaam van de troon alleen mag trouwen met een vrouw van adellijk bloed, anders moet hij zijn troon afstaan.

In deze vervolgfilm op het origineel uit 2004 is bijna de hele cast vervangen! Alleen de prins wordt nog gespeeld door de originele acteur. Dit is geen succes...

Alle Step Up-films na Step Up 2

Dit is een typisch geval van een filmsaga dat te lang doorgaat. Step Up 2 was nog wel leuk... maar daarna takelde het echt af. Alle films gaan over dansen, liefde en het volgen van je dromen. Hierin staan altijd twee groepen of mensen tegenover elkaar die nogal verschillende achtergronden hebben wat voor het enige drama zorgt. Dit is leuk voor een of twee films... maar daarna weten we het écht wel.

George of the Jungle 2 (2003)

De gemene schoonmoeder Beatrice Stanhope wil absoluut niet dat haar dochter en kleinzoon voor altijd met Koning George omgaan. Om Ursula terug naar de "beschaving" te brengen werkt ze samen met haar obsessieve schoonzoon Lyle. Ze willen er samen voor zorgen dat George het gezag over Ape Mountain verliest en zo Ursula overtuigen om mee naar huis te komen.

In de eerste film was de humor nog wel grappig, maar in George of the Jungle 2 is het eerder heel dom dan grappig... 

Son of the Mask (2005)

Tim Avery wordt vader van een baby met buitengewone krachten. De baby heeft namelijk de krachten van "het masker van Loki", een mythologisch voorwerp dat ervoor zorgt dat de gebruiker transformeert in een gestoord vormveranderend alter ego. Wanneer Loki het masker terug wil hebben zorgt dit voor een hoop problemen!

Ook bij deze film is de humor niet erg geslaagd... wat misschien nog wel een understatement is. Het is gewoon dom in plaats van grappig.

Alle Home Alone films na 1 en 2.

De films over het jongetje Kevin dat alleen thuis is tijdens de Kerstdagen en tegenover twee boeven komt te staan zijn ontzettend grappig, maar na de eerste twee films worden de acteurs overgenomen door een nieuwe cast! Het verhaal blijft hetzelfde maar de films gaan over andere kinderen. Wat ons betreft had Home Alone na de eerste twee films mogen stoppen... 

Tooth Fairy 2 (2012)

Als Larry zijn eerste liefde verliest aan de spetter van de stad, probeert hij haar terug te winnen door vrijwilligerswerk te doen bij haar naschoolse programma voor kinderen. Als hij per ongeluk de kinderen vertelt dat de tandenfee niet echt is, wordt hij zelf veranderd in de tandenfee en moet hij tanden gaan verzamelen.

De originele film Tooth Fairy kreeg ook al geen goede recensies... maar deze is nog slechter. Het is een typisch geval zelfde verhaal, andere acteurs... wat ook in dit geval niet werkt.

Save the Last Dance 2 (2001)

Sara gaat naar de school Julliard in New York om haar (en haar moeders) droom om ballerina te worden waar te maken. Ze wordt vrienden met haar huisgenootjes, Zoe en Miles, die hiphop-lessen geven. Zelf volgt ze balletlessen van haar idool, Monique Delacroix. Er wordt discipline en hard werk verwacht van Sara. Als Miles haar vraagt hem te helpen met de muziek voor een choreografie, ontwikkelt ze een passie voor hiphop en wordt ze verliefd op Miles. Zo raakt ze in twijfel of ze meer houdt van de techniek van ballet of de creativiteit van Miles.

Save the Last Dance 2 gaat net als de voorganger Save the Last Dance over Sara, alleen wordt zij gespeeld door een andere actrice én valt ze voor een andere jongen. Dit is wel heel apart... deze vervolgfilm was lang niet zo goed als het origineel.

The Butterfly Effect 2 (2006)

Nick is een jongen die erachter komt dat hij door de tijd kan reizen. Echter, wanneer hij dingen in het verleden verandert, komt hij erachter dat dit voor onverwachte consequenties kan zorgen in het heden.

Het lijkt wel of de makers van deze vervolgfilm het origineel niet eens hebben gezien. Zoveel elementen uit The Butterfly Effect worden hier totaal over het hoofd gezien. Je komt nauwelijks iets te weten over de hoofdpersonen. Echt een teleurstelling... 

Marley & Me: The Puppy Years (2011)

In deze vervolgfilm op Marley & Me kan de hond Marley praten en zien we zijn jaren als puppy. Hij ontmoet een ander hondje, Brodie Grogan, waar hij tijdens de zomer vrienden mee wordt. Samen gaan ze erop uit om kattenkwaad uit te halen bij een buurtwedstrijd voor honden. Marley is dobermanns, herders en collies te slim af en verovert ondertussen iedereens hart. 

Deze film is echt een grote teleurstelling in vergelijking met het origineel. Marley is een echte hond maar zijn mond is geanimeerd zodat hij kan praten. Dit ziet er heel stom uit. Daarnaast zijn het acteerwerk en de verhaallijn heel zwak. Geen aanrader voor de liefhebbers van Marley & Me... 

Ace Ventura Jr. : Pet Detective (2009)

Nadat zijn vader vertrokken is woont de twaalfjarige Ace alleen met zijn moeder. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het opzoeken van huisdieren van zijn klasgenootjes en daar is hij best goed in. Als in de plaatselijke dierentuin een panda wordt gestolen en zijn moeder hier de schuld van krijgt, komt Ace in actie. Samen met zijn vrienden Laura en A-plus probeert hij de dief te pakken te krijgen.

In deze film wordt gezegd dat Ace Ventura dood is en zijn zoontje Ace Ventura Jr. wordt het nieuwe hoofdpersonage. Als het zou gaan over Ace Ventura toen hij zelf nog een kind was, was het misschien leuk geweest, maar dit werkt totaal niet. Ace Jr. is eerder irritant dan leuk en dat maakt deze vervolgfilm geen aanrader om te kijken.

Wat vond jij van deze vervolgfilms?

Bron: Moviemeter, IMDB

Lees ook: De 23 slechtste films die het meeste geld hebben opgeleverd

 

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Top 10 dans films

  • Alle kerstfilms op Disney+

  • 21 x 'guilty pleasure' films

Zoek in artikelen