De 15 leukste Halloween afleveringen

Nog eventjes en dan is het alweer Halloween! Naast het feit we dit uiteraard een hele leuke feestdag vinden, kunnen we ook altijd genieten van de geweldige Halloween afleveringen die op tv uitgezonden worden. Zo had Pretty little liars in bijna elk seizoen wel een Halloweenaflevering zitten. Maar veel meer series besteden aandacht aan Halloween! Wij hebben daarom voor jullie 15 van de leukste Halloween afleveringen op een rijtje gezet.

1. Buffy The Vampire Slayer - Fear, itself

Buffy The Vampire Slayer is natuurlijk al een serie die onder andere te maken heeft met vampiers en heksen. Daardoor is de serie in zijn geheel eigenlijk wel geschikt om te kijken met Halloween. Maar de serie heeft ook een speciale Halloween aflevering gemaakt getiteld Fear, itself. Oz, Anya, Willow en Xander gaan naar een Halloweenfeest toe waar een van de studenten een demon oproept. Buffy en haar vrienden moeten niet alleen tegen skeletten, zombies en vleermuizen vechten, maar ook tegen hun grootste angsten.

Bron: The WB

2. Pretty Little Liars - The First Secret

Dit is de eerste Halloween aflevering van de serie. De aflevering is een flashback naar Halloween voordat Ali vermist was. Deze aflevering heeft over het algemeen een enge sfeer die perfect past bij Halloween. Alle liars hebben in deze aflevering uiteraard prachtige Halloween kostuums aan. De aflevering begint met Alison die een eng verhaal vertelt aan een klein jongetje waar Hanna op babysit. Wanneer de meiden worden uitgenodigd voor het Halloween feest van Noel Kahn zullen ze pas echt een aantal enge dingen meemaken.

Bron: ABC

3. How I Met Your Mother - Slutty Pumpkin en The slutty pumpkin returns

We konden de Halloween afleveringen van How I met your mother uiteraard niet buiten beschouwing laten in deze lijst! In het eerste seizoen hebben de makers van How I met your mother ons verwend met een Halloween aflevering getiteld Slutty Pumpkin. In deze aflevering komen we erachter dat Ted al 4 jaar lang zijn “hanging chad” kostuum draagt in de hoop dat hij hiermee degene vind die het “Slutty Pumpkin” kostuum droeg. Zes seizoenen later hebben de makers de aflevering The Slutty Pumpkin returns uitgebracht. Hierin zien we hoe Ted eindelijk degene vind die de Slutty Pumpkin is. Alleen blijkt het toch geen ware liefde te zijn… We vinden het in ieder geval heel leuk dat Ted na al die jaren toch nog zijn slutty pumpkin heeft gevonden.

Bron: CBS

4. The Office - Halloween

The Office heeft gedurende de serie meerdere Halloween afleveringen gemaakt. De eerste Halloween aflevering was te zien in het tweede seizoen. In deze aflevering heeft Michael te horen gekregen dat hij iemand van het personeel moet ontslaan, wat uiteraard een domper is op het Halloween feest. Een aantal hoogtepunten uit de aflevering zijn de kostuums van de karakters Zo draagt Dwight een Sith Lord kostuum en komt Michael verkleed als een tweekoppige man.

Bron: NBC

5. Friends - The One With The Halloween Party

Friends heeft gedurende de 10 jaar dat de serie heeft gelopen maar 1 Halloween aflevering gemaakt, maar wat voor een! Het is zeker een memorabele aflevering geworden met onder andere Sean Penn die een gastrol heeft. Monica en Chandler geven in deze aflevering een Halloween feest. Monica is verkleed als Catwoman, terwijl Chandler een roze konijnenpak aanheeft. Phoebe is Superwoman en Ross is verkleed als een spud-nik. Met name Chandler’s roze konijnenpak zullen we nooit meer vergeten!

Bron: NBC

6. Brooklyn Nine-Nine - Halloween III

Brooklyn Nine-Nine heeft er een traditie van gemaakt om elk jaar een Halloween aflevering te maken. Maar bij velen is de derde Halloween aflevering favoriet. Het team van Brooklyn Nine-Nine heeft een jaarlijkse wedstrijd om te kijken wie de prijs kan stelen en behouden van “most amazing detective/genius” oftewel meest geweldige detective/genie. In deze derde Halloween aflevering zitten vrijwel alle hoofdkarakters uit de serie, waarvan sommige hele slimme vermommingen hebben bedacht.

Bron: Fox

7. Dawson’s Creek - Living Dead Girl

Dawson’s Creek is een van de leukste tiener drama series van de jaren ’90. In het zesde seizoen besloten de makers een speciale Halloween aflevering te maken. De karakters uit de serie zijn onderhand over hun middelbare school angsten heen, maar ze hebben nog steeds te maken met gecompliceerde romantische relaties. In deze Halloween aflevering zweren de cast en crew van een horrorfilm die Dawson regisseert, samen om hem erin te luizen dat hij spoken ziet. Aan het einde van de aflevering twijfelt Dawson aan de realiteit, maar probeert hij alsnog het beste te maken van de film.

Bron: WB

8. Roseanne - BOO!

De huidige sitcoms hebben veel te danken aan de serie Roseanne. Zo heeft de serie Roseanne een jaarlijks terugkerende Halloween aflevering populair gemaakt onder de sitcoms. In deze eerste van vele Halloween aflevering herinneren Roseanne en Dan Conner hun oudste dochter eraan waarom de familie compleet uitpakt met Halloween elk jaar.

Bron: ABC

9. Modern Family - Halloween

Ook Modern family heeft een Halloween aflevering gemaakt. In de aflevering getiteld Halloween is Claire geobsedeerd door Halloween. Ze transformeert het huis in een echt spookhuis met veel decoraties waarmee ze hoopt de kinderen die ‘trick-or-treaten’ bang te maken. Daarnaast komt Phil zijn eigen angsten onder ogen. Hij ontdekt dat zijn buren gaan scheiden en hij is bang dat zijn eigen huwelijk op dezelfde manier zal stranden. Mitchell is door het dolle heen wanneer hij ontdekt dat er op zijn werk ook aan Halloween wordt gedaan. Hij komt verkleed als Spiderman op zijn werk aan. Maar dan komt hij er tot zijn schrik achter dat niemand anders verkleed is.

Bron: ABC

10. Two Guys, a Girl and a Pizza Place - Two Guys a Girl and a Psycho Halloween

Deze aflevering is anders dan de andere sitcom Halloween afleveringen, iedereen gaat namelijk dood! Er bestaat in deze aflevering een Psycho Berg die Sharon vermoord en haar vervolgens in de pizza oven stopt waarna je alleen nog maar haar zeemeerminnen staart van haar kostuum ziet. We hebben Johnny die uiteindelijk dood in de juke box beland en Pete heeft een pijnlijk gevecht met een vlees hakmes en cornflakes. Op het eind van de afleveringen zijn er geen mannen of vrouwen meer, alleen nog maar de pizza place. Deze aflevering zorgt voor hilariteit alom.

Bron: ABC

11. New Girl - Halloween

Ook New Girl heeft in het tweede seizoen van de serie een Halloween aflevering gemaakt. In deze aflevering getiteld Halloween heeft Jess voor Halloween een baantje in een spookhuis. Ze besluit om Sam, de jongen waar ze mee date, maar die nog niet haar vriendje is, uit te nodigen om hem te vertellen dat zij zijn vriendin zou willen worden. Sam voelt echter niet hetzelfde. Nick komt erachter en wil Jess waarschuwen voordat ze zichzelf voor schut zet. Daarvoor moet Nick echter door het spookhuis heen om bij Jess te komen… en laat een spookhuis nou net zijn grootste angst zijn.

Bron: Fox

12. Supernatural - It's the Great Pumpkin, Sam Winchester

Deze spannende serie konden we natuurlijk niet buiten beschouwing laten! Ondanks dat elke aflevering van deze serie past bij Halloween, speelt er ook een aflevering van Supernatural zich af ten tijde van Halloween. Sam en Dean onderzoeken twee mysterieuze moorden. Maar dan ontdekken ze een heks die mensen offert om een gevaarlijke demon op te roepen. Het blijkt dat deze demon Samhain is die het vermogen heeft om andere enge wezens uit de hel op te roepen. Wanneer Samhain arriveert ziet hij in een mausoleum jongeren een feest geven, het is immers Halloween. Samhain sluit de jongeren op in het mausoleum zodat ze aangevallen kunnen worden door zombies en geesten.

Bron: The CW

13. Sabrina the Teenage Witch - A River of Candy Corn Runs Through It

Sabrina the Teenage Witch, wie kent deze serie niet? Ondanks dat Sabrina een heks is, is ze erg gestrest voor het Halloween feest dat ze gaat geven. Zo gaat er van alles fout: ze krijgt per ongeluk pratende meubels en er gaat een spreuk mis waardoor er een rivier van snoep ontstaat. Melissa Joan Hart, die de rol van Sabrina vertolkt, heeft aan Entertainment weekly vertelt dat dit een van de lastigste afleveringen was om te filmen. Ze kregen namelijk een vrachtwagen vol met snoep over zich heen gegooid, daarnaast was het ook lastig om te acteren met zogenaamde pratende meubels. Dat kunnen we ons goed voorstellen!

Bron: ABC

14. Angel - Life of the Party

Angel heeft gedurende de serie maar 1 Halloween aflevering gedaan. Lorne besluit een Halloween feest te geven voor de vriendengroep. Op het feest gebeurt er iets vreemds, iedereen moet doen wat Lorne zegt dat ze moeten doen. Zo raken Fred en Wesley dronken wanneer Lorne tegen ze zegt dat ze iets losser moeten zijn. Gunn die plast zijn kantoor onder om zijn territorium af te bakenen. Angel en Eve krijgen wat met elkaar en Spike en Harmony worden emotioneel op de dansvloer. Maar dan verschijnt er een gigantische demon in de vorm van Lorne die een creatie blijkt te zijn van zijn onderbewustzijn.

Bron: The WB

15. Parks and Recreation - Meet ’n Greet

We sluiten de lijst af met de serie Parks and Recreation. In het vierde seizoen van de serie hebben de makers besloten om een Halloween aflevering te maken. Andy en April besluiten in deze aflevering om een Halloween feest te geven. Ondanks dat het stel uitbundig aan de camera crew vertelt hoe leuk het feest zal gaan worden, vergeten ze om hun kamergenoot Ben te vertellen over hun plannen voor het feest. In plaats van dat Ben hun ermee confronteert, besluit hij om een passief agressieve houding aan te nemen. Omdat Ben niet wil toegeven dat hij boos is besluit Andy om met hem te worstelen en hem gedurende het hele feest in zijn kielzog te volgen.

Bron: NBC

Wat is jouw favoriete Halloween aflevering?

Bron: Entertainment Weekly, IMDB, The Guardian.

Lees ook: De leukste musical afleveringen in tv-series!

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Bovennatuurlijke films op Netflix: van leuk naar doodeng!

Zoek in artikelen