10x recasts in series

Je herkent het vast wel. Je zit een serie te kijken en een van de karakters komt het beeld ingelopen, maar ineens ziet het karakter er heel anders uit dan de vorige keer dat je hem zag! Het komt vaker in series voor dat iemand van de cast ineens wordt vervangen door een nieuwe acteur. Wij hebben voor jullie 10 grote recasts op een rijtje gezet.

1. Pretty Little Liars - Jason en Toby

In Pretty Little Liars zijn er twee acteurs vervangen gedurende de serie. In de pilot aflevering van Pretty Little liars werd het karakter van Toby gespeeld door James Neate. Blijkbaar waren de makers van de serie niet helemaal tevreden met de casting. Vanaf de tweede aflevering nam Keegan Allen de rol over. De naam van het karakter werd ook nog aangepast. In de eerste aflevering heette het karakter Toby Marshall, maar vanaf aflevering twee werd het karakter Toby Cavanaugh genoemd, waarschijnlijk omdat het een beetje te raar was als hij dezelfde achternaam als zijn stiefzus zou hebben. Niet alleen werd de acteur van het karakter van Toby vervangen, ook de acteur die in het eerste seizoen Jason DiLaurentis speelde is vervangen. In het eerste seizoen vertolkte Parker Bagley de rol van Jason. Vanaf het tweede seizoen nam Drew Van Acker de rol over. Veel fans waren blij met deze verandering omdat ze Parker toch wat te oude vonden voor de rol van Jason.

Pretty Little Liars, Toby, JasonBron: ABC

2. Game of Thrones -  Daario, Tommen, Myrcella en The mountain

In Game of Thrones zijn meerdere karakters gedurende de serie vervangen. Zo zijn Tommen en Myrcella in de latere seizoenen vervangen voor nieuwe acteurs en ook The Mountain werd eerst gespeeld door een andere acteur. Maar de grootste verandering is toch wel die van Daario Naharis. In het derde seizoen werd Daario Naharis gespeeld door de acteur Ed Skrein. Echter kreeg deze acteur de hoofdrol aangeboden in de serie Transporter Refueled waardoor hij de rol in het vierde seizoen niet meer kon oppakken. Vanaf seizoen vier is “onze” Michiel Huisman te zien in de serie. Niet alleen was de acteur veranderd, maar het hele uiterlijk van Daario is aangepast. Vanaf het vierde seizoen is hij te zien met kort haar en een baard, waar hij eerst lang haar had en geschoren was. Maar we moeten zeggen dat wij zeker niet klagen over deze verandering!

Game of ThronesBron: HBO

3. Friends - Carol

Carol is een terugkerend karakter in Friends. Ze is de lesbische ex-vrouw van Ross waar hij tevens een zoontje mee heeft. In de allereerste aflevering werd de rol van Carol gespeeld door Anita Barone. Maar Anita had eigenlijk auditie gedaan voor een van de hoofdrollen in de serie en ze was niet tevreden met slechts een terugkerend karakter. Ze besloot daarom te stoppen met de serie. Vanaf aflevering 7 van het eerste seizoen nam Jane Sibbett de rol van Carol over.

friends, carolBron: Warner Bros

4. Family Guy - Meg

Het is uiteraard veel makkelijker om iemand te vervangen bij een geanimeerde serie. Desalniettemin nemen we deze recast toch op in de lijst. De stem van Meg Griffin in de serie Family Guy wordt ingesproken door de actrice Mila Kunis, maar dit was niet altijd zo! In het begin van de serie werd de stem namelijk ingesproken door Lacey Chalbert. Maar door haar rol in Party of Five kon ze haar werk bij Family Guy niet meer combineren en besloot ze met de serie te stoppen. Vanaf het tweede seizoen nam Mila Kunis de rol van haar over.

Family guy, megBron: 20th television/Fox

5. Sense8 - Capheus

De Netflix serie Sense8 heeft ook te maken gehad met een recast. In het eerste seizoen van de serie werd de rol van Capheus gespeeld door acteur AmI Ameen. Echter vanaf het tweede seizoen is de rol van Capheus overgenomen door de acteur Toby Onwumere. Het is onbekend waarom AmI Ameen gestopt is met de rol, maar geruchten gaan dat Ameen het niet goed met de makers van de serie kon vinden en daarom gestopt is. Nadat we Toby voor het eerst zien in de rol van Capheus, maakt een vriend van Capheus de opmerking dat hij er tegenwoordig anders uitziet. Toby Unwumere als Capheus antwoord hierop dat hij nu naar een nieuwe kapper gaat.

Sense8 capheusBron: Netflix

6. Once upon a time - Robin Hood

Ook in Once Upon a Time is er ook een karakter gerecast, namelijk Robin Hood! In seizoen 2 maakten we voor het eerst kennis met dit karakter, die toen gespeeld werd door de acteur Tom Ellis (die we nu natuurlijk kennen van Lucifer!). De aflevering werd erg goed ontvangen door het publiek en de schrijvers besloten om het karakter later een vaste rol te geven in de serie. Tom Ellis kon helaas de rol niet voortzetten omdat hij het werk met Once Upon a Time niet kon combineren met andere rollen. Daarom werd Sean Maguire gecast in de rol van Robin Hood.  

OUAT Robin HoodBron: ABC

7. Spartacus - Spartacus

Andy Whitfield speelde in het eerste seizoen de rol van Spartacus. Hij moest na het eerste seizoen stoppen met de serie, omdat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker had. In 2011 is de acteur hieraan overleden. Vanaf het tweede seizoen heeft Liam McIntyre de rol van hem overgenomen.

SpartacusBron: Starz

8. That ’70 show - Laurie

In de eerste drie seizoenen van deze sitcom speelde Lisa Robin Kelly de rol van Laurie Forman. Vervolgens verdween het karakter uit beeld na het derde seizoen. Volgens de actrice had dit iets te maken met haar alcohol- en drugsverslaving. Ze kwam nog wel even terug in seizoen 5 maar was in seizoen 6 vervangen door de actrice Christina Moore.

70 show LaurieBron: Fox

9. The fresh prince of bel-air - aunt Viv

In de eerste drie seizoenen van deze populaire sitcom werd aunt Viv gespeeld door Janet Hubert. Na seizoen drie werd ze vervangen door de actrice Daphne Maxwell Reid. Er gaan geruchten dat Janet Hubert niet overweg kon met Will Smith en dat ze daarom de serie heeft verlaten. In de eerste aflevering met Daphne Maxwell Reid in de rol van aunt Viv maakten de karakters een opmerking over haar verandering in uiterlijk. Zo zegt een van de karakters: "Weet je Ms. Banks, sinds je die baby hebt gekregen is er iets anders aan je".

Bron: NBC Productions

10. Roseanne - Becky

We sluiten de lijst af met de recast van de rol van Becky in de serie Roseanne. Tot seizoen 5 werd de rol van Becky gespeeld door de actrice Lecy Goranson. Echter vertrok zij uit de serie omdat ze naar de universiteit ging. Sarah Chalke nam vanaf seizoen 5 de rol van haar over.

Bron: Wind Dancer Productions

 

Welke recast vind jij het opmerkelijkst?

Bron: Screenrant, IMDB, Marieclaire.

Lees ook: De cast van Married with Children: toen vs nu

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Startdatum seizoen 7 Pretty Little Liars bekend!

  • Antwoorden op al je PLL vragen

Zoek in artikelen