De 9 beste boekenplekken in Nederland

Als wij een boekenwinkel of bibliotheek zien gaat ons hart meteen sneller kloppen. We kunnen er uren spenderen met het kijken naar, doorbladeren van en (stiekem ook) ruiken aan boeken! Niet alle boekenwinkels of bibliotheken zijn natuurlijk even leuk om te bezoeken en daarom hebben wij voor jullie de 10 beste boekenplekken in Nederland op een rijtje gezet. Als boekenliefhebber moet je echt minstens één van de onderstaande boekenplekken hebben bezocht!

1. Boekenberg in Spijkenisse

De Boekenberg in Spijkenisse is zeker één van onze favoriete boekenplekken in Nederland. Het bestaat als sinds 2012, maar is nog steeds heel spectaculair om een keertje te bezoeken. Wie wil er nou niet omgeven zijn door duizenden boeken?!

2. The American Book Center in Amsterdam

Een boekenwinkel is altijd goed, maar The American Book Center in Amsterdam is toch echt wel een geweldige boekenplek in Nederland. Bijna elk Amerikaans boek is hier te vinden! En het beste van alles: deze boekenwinkel heeft meerdere verdiepingen! Dus dat wordt extra lang genieten van al die boeken!

3. Waanders in Broeren

Waanders in Broeren tilt het begrip 'boekenwinkel' echt naar een hoger level. Tijdens het bewonderen van de boeken kan je ook nog eens genieten van het prachtige plafond. Wat een plaatje!

4. Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Het eerste waar wij aan moeten denken bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht is: HARRY POTTER! Zeg nou zelf, deze boekenwinkel lijkt toch als twee druppels water op de bibliotheek uit Harry Potter? Deze boekenplek is dus zeker een bezoekje waard.

5. Waterstones in Amsterdam

Lees je graag Engelse boeken? Dan moet je een keer Waterstones in Amsterdam bezoeken! En met de meerdere verdiepingen die deze winkel telt ben je wel even zoet. 

6. De Vries van Stockum in Haarlem

Af en toe is het heerlijk om je even te verliezen in een totaal andere tijd en dat kan zeker bij deze boekenwinkel. De Vries Van Stockum in Haarlem heeft een heerlijke ouderwetse en huiselijke sfeer!

7. De bibliotheek van het Rijksmuseum in Amsterdam

This is really bookheaven! Tenminste zo zal het er vast en zeker uit zien, maar deze prachtige bibliotheek is gewoon gevestigd in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een boekenplek die dus op je bucketlist moet staan!

8. Openbare Bibliotheek in Zutphen

De Openbare Bibliotheek in Zutphen is echt heel erg leuk gedecoreerd met verschillende vogels! Ook het plafond is prachtig beschilderd. Tel daarbij op dat ze ook nog boeken hebben en het is één van de beste boekenplekken in Nederland!

9.  Donner in Rotterdam

Last but not least: boekwinkel Donner in Rotterdam! Deze boekwinkel heeft een enorm aanbod én meerdere etages. Hier kun je wel uren rondsnuffelen!

Op welke boekenplek ben jij weleens geweest?

Lees ook: Adembenemende bioscopen waar elke filmfan moet zijn geweest

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen