De 9 meest feministische momenten in Friends

Friends is een van de meest populaire series aller tijden. Bijna iedereen heeft het weleens gezien of er in ieder geval van gehoord. Als je alleen het intro al hoort, wil je toch gelijk meeklappen? Maar wat je misschien niet is opgevallen is dat er in een paar sterke feministische momenten in Friends voorkomen. Daarom zetten wij deze momenten hier op een rijtje!

1. Toen Monica overwoog naar een spermabank te gaan.

Toen Monica een relatie had met Richard, wilden ze allebei iets anders in het leven. Monica had een grote kinderwens en Richard niet. Monica's kinderwens was echter zo groot dat ze zelfs overwoog om naar een spermabank te gaan en zelf een kind op te voeden. Ze wilde haar relatie met Richard namelijk niet in de weg laten staan van haar kinderwens. Dit heeft ze uiteindelijk niet gedaan, maar het feit dat ze het overwoog was wel heel sterk en maakt dat het zeker een plekje verdient in het lijstje meest feministische momenten in Friends.

Friends

2. Dat Ross' zoon twee moeders had.

Er werden wel wat dubieuze grapjes over gemaakt, maar Ross' ex-vrouw en haar nieuwe partner Susan werden zeker geaccepteerd als de ouders van Ross en Carol's zoon. Hun opvoedskills werden hierbij nooit in twijfel getrokken.

Friends

3. Toen Monica Chandler ten huwelijk vroeg.

Monica besloot niet te wachten tot haar prins op het witte paard voor haar op zijn knieën zou gaan, maar nam deze stap zelf en vroeg haar Chandler ten huwelijk.

Friends

4. Toen Rachel haar man bij het altaar liet staan.

In de allereerste aflevering van Friends laat Rachel haar man bij het altaar staan om zichzelf te vinden en een zelfstandig leven op te bouwen in New York City. Dit is een grote, moeilijke beslissing die gezien kan worden als een van de meest feministische momenten in Friends.

Friends

5. Dat Rachel besloot een single moeder te zijn.

Ondanks de huwelijksaanzoeken die ze kreeg van Joey én Ross, heeft ze besloten single te blijven. Een kind hebben en getrouwd zijn hoeven volgens Rachel niet per se hand in hand te gaan en haar besluit werd gerespecteerd.

Friends

6. Toen Rachel erachter kwam dat haar verloofde met haar vriendin Mindy vreemdging, en ze met haar samenzwoor.

Meestal zie je dat als een man vreemdgaat, de minnares de schuld krijgt. Bij Rachel zien we het tegenovergestelde! Ze werkt samen met haar ex-beste vriendin om haar (nu ex-)verloofde terug te pakken.

Friends

7. Dat Monica de baas was.

Door haar collega's werd Monica vaak onderschat of als een 'bitch' beschouwd, maar Monica liet zich hier niet door van de wijs brengen. Ze nam de leiding over haar collega's en maakte zich niet druk over de meningen van anderen.

Friends

8. Dat Monica super fanatiek was en uitblinkte in American Football.

Monica heeft een sterk karakter. Ze is bazig, assertief en fanatiek met alles en iedereen. Eerlijk is eerlijk, ze is dan ook beter dan de meesten in veel dingen, zoals bijvoorbeeld in American Football.

Friends

9. Het beeld dat de serie schept over vriendschap tussen vrouwen.

Phoebe, Monica en Rachel staan in goede en slechte tijden voor elkaar klaar. Ze lachen samen en ze huilen samen. Ze blijven als vrouwen echt bij elkaar en dat zorgt ervoor dat feminisme overwint.

Friends

Welk van deze feministische momenten in Friends is jouw favoriet?

Bron: Bustle, Giphy, Tumblr

Lees ook: http://www.chicklit.nl/chickstyle/162845/friends-cast-toen-en-nu

Nieuwste artikelen

  • Gletsjer - Suzanne Vermeer

  • Pony - R.J. Palacio

  • De tijdontkenner - Ilse Ceulemans

  • Gouden dagen - Berend Sommer

  • Stilstaand water - Maria Broberg

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De 11 beste serie finales

  • Friends Cast Toen en Nu

Zoek in artikelen