Te koop: Bennet House uit Pride and Prejudice

Herinner jij je het prachtige huis van de Bennets uit de Pride and Prejudice-serie nog? Heerlijk om je te wanen in de Victoriaanse sfeer, de rijkdom, de kostuums… en natuurlijk niemand minder dan Colin Firth als Mr. Darcy. Goed nieuws: deze fantasie kan je nu werkelijkheid laten worden! Het landgoed dat gebruikt werd als het huis van de Bennets staat nu namelijk te koop. En dit voor het bescheiden prijsje van 8,5 miljoen euro (Colin Firth helaas niet inbegrepen).

Het huis heet eigenlijk Luckington Court en het is gelegen in de Cotswolds, een pittoresk gebied in het zuiden/midden van Engeland. Het gebied staat bekend om zijn heuvels en prachtige kleine dorpjes.  Luckington Court is een monumentaal pand dat afstamt uit de 11e eeuw met Tudor-karakteristieken en renoveringen uit de 16e eeuw. Er horen nog vijf andere gebouwen bij het landgoed en bijna een kilometer land langs de rivier. Het huis zelf heeft maar liefst acht slaapkamers en zeven badkamers! In totaal beslaat het landgoed bijna 64 hectare, vandaar dat er een flink prijskaartje aan hangt.

Helaas hebben de meesten van ons geen 8,5 miljoen euro in hun portemonnee, maar er is niets mis met een beetje fantaseren, toch? In ieder geval kan het geen kwaad om weg te zwijmelen bij een paar prachtige foto’s van het huis en het stuk land eromheen.

Luckington Court

Dit is het hele landgoed, met de prachtige omgeving eromheen. Stel je voor dat ál dit land van jou is... zwijmel!

Luckington Court

Zie je jezelf al zitten in deze kamer? Op de sofa met een goed boek, een vuurtje dat pruttelt in de open haard... je zou haast nooit meer weg gaan.

Luckington Court

En dan een van de prachtige slaapkamers. Als je zo'n sjieke kamer met dít bed hebt zou je toch haast je kamer niet meer uit willen?

Luckington Court

Wat een prachtige ruime badkamer... je hoeft niet eens de gordijnen dicht te doen, want er is in de verste verte toch niemand te vinden. Heerlijk!

Luckington Court

Tot slot nog een plaatje van de tuin. Dit ziet er toch uit als een fenomenaal plekje om een warme zomerdag door te brengen? En dit is nog maar een klein stukje van het land dat bij het huis hoort. Zou het niet heerlijk zijn om je eigen speciale plekje te vinden op dit prachtige landgoed?

Zou jij in Luckington Court willen wonen?

Bron: Woolley & Wallis, Starts at 60

Lees ook: Zoveel kost het om het huis uit je favoriete Netflix Original serie te huren

Nieuwste artikelen

  • 10 x geweldige slechte tienerfilms

  • De moeilijke Harry Potter Quiz

  • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

  • Boekenkasten om van te dromen

Gerelateerde artikelen

  • Wat te kijken na Bridgerton

  • Eindelijk staat het vervolg op Love Actually, Red Nose Day, Actually online

  • Alle Pride and Prejudice films

  • Alle Jane Austen films op een rijtje

  • Colin Firth snapt maar niet waarom mensen Mr. Darcy aantrekkelijk vinden 

Zoek in artikelen