15 Disney feitjes die je nog niet wist

Bijna iedereen is wel gek op Disney. Van Sneeuwwitje tot Merida: het is eigenlijk altijd wel genieten! En wat is er nou leuker dan meer te weten te komen over jouw favoriete Disney film? Waren er problemen tijdens het maken van de film, hoe zit de productie precies in elkaar en welke grapjes hebben we gemist? Alles willen wij gewoon weten! Deze 15 Disney feitjes heb je vast nog niet eerder gehoord en dat maakt ze dus ook zo leuk om te weten! 

1. Vieze theaterstoelen

Radio City Music Hall is een concert- en theaterzaal in het Rockefeller Center in New York. Hier werd de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen vertoond. Helaas vonden sommige kinderen het zo eng dat ze tijdens de film in hun broek hebben geplast. Hierdoor moest Radio City Music Hall hun theaterstoelen vervangen! 

disney feitjes Bron: Disney

2. Beyoncé als Tiana?

Geloof het of niet, maar Beyoncé weigerde auditie te doen voor de rol van Tiana in de film De prinses en de kikker. Ze dacht namelijk dat ze de rol alsnog wel aangeboden zou krijgen. Helaas voor Beyoncé was dit niet zo en ging de rol aan haar neus voorbij. Uiteindelijk was Anika Noni Rose te horen als Tiana in de film.

Disney feitjesBron: Disney & Dreamworks (Dreamgirls)

3. De handschoenen zijn niet alleen voor de sier

Misschien is het je weleens opgevallen dat Assepoester, Belle en Tiana handschoenen dragen. Hier is een hele goede reden voor. Door het dragen van handschoenen laten ze zien dat ze niet met koninklijk bloed zijn geboren, maar aangetrouwd zijn. De Disney prinsessen die wel in een koninklijke familie zijn geboren, dragen geen handschoenen. disney feitjesBron: Disney

4. Doornroosje komt eigenlijk heel weinig voor in de film

Eén van de bekendste Disney prinsessen is Aurora, beter bekend als Doornroosje. Ondanks het feit dat ze dus een officiële Disney prinses is, is ze maar heel weinig in de film te zien. Dit komt natuurlijk omdat ze al snel in een diepe slaap valt. Hierdoor heeft ze maar 18 zinnen tekst en is ze ook maar 18 minuten in de film te zien!

Disney feitjesBron: Disney

5. Het mysterie van Assepoesters muiltjes

In het originele sprookje van Charles Perrault waren de muiltjes van Assepoester helemaal niet van glas, maar van eekhoornbont. In het Frans heet het bont van de tweekleurige Russische eekhoorn 'vair'. Dit klinkt in het Frans hetzelfde als verre en dat betekent 'glas'. Waarschijnlijk is het dus verkeerd vertaald, waardoor het glazen muiltjes zijn geworden in de Disney film Assepoester.

Disney feitjesBron: Disney

6. The Lion King is misschien niet zo origineel als je denkt

The Lion King verscheen in 1994. Volgens sommige critici kwam de film ze wel erg bekend voor. In 1965 verscheen namelijk al de Japanse animatie serie Kimba the White Lion en The Lion King toont helaas toch wel erg veel gelijkenissen met deze animatie serie. Oordeel zelf:

Disney feitjesBron: NBC Enterprises & Disney

7. Disney hergebruikt zijn eerdere tekeningen voor nieuwe films

Uiteindelijk heeft Disney de film over Robin Hood met ‘maar’ vijf miljoen kunnen maken. Dit is alleen maar gelukt omdat ze veel tekeningen uit eerdere Disney films, zoals uit bijvoorbeeld Sneeuwwitje en de zeven dwergen, konden hergebruiken. Nieuwsgierig bij welke films ze dat nog meer deden? Lees dan ons artikel met 5x Disney die zijn tekeningen hergebruikt.

disney feitjesBron: Disney

8. Hoeveel?!

Voor de film 101 Dalmatiërs van Disney zijn er maar liefst 113.760 frames gebruikt. En wist je al dat er hierdoor gewoon 6.469.952 stippen op de honden te zien zijn in deze film. Dat hadden wij zeker niet verwacht en het zijn er echt wel onwijs veel. Wie telt ze nog een keertje na?

Disney feitjesBron: Disney

9. Inspiratie doe je overal op

Inspiratie kan je eigenlijk overal wel in vinden, maar bij Ursula uit De kleine zeemeermin komt de inspiratie toch wel uit een hoek waarvan je het niet verwacht. De gemene zeeheks Ursula is namelijk geïnspireerd op een 'drag queen' met de naam Divine. En wij zien zeker wel de gelijkenis hieronder!

Disney feitjesBron: Disney &  Automat Pictures (I am Divine)

10. Nog meer inspiratie

Urusula is niet het enige Disney personage waarbij de inspiratie uit een echt persoon is gehaald. Ook Aladdin is gebaseerd op een heuse beroemdheid. Niemand minder dan knappe, charismatische Tom Cruise was namelijk de inspiratiebron voor Aladdin. Geen wonder dat hij zo’n lekker ding is geworden!

Bron: Disney & Paramount Pictures (Mission: Impossible - Rogue Nation)

11. En nog meer inspiratie

Wisten jullie al dat de grote mechanische haai in Jaws eigenlijk Bruce heet? Hij is vernoemd naar de advocaat van Steven Spielberg, Bruce Raynor, omdat hij aldoor zei dat er niet nog meer geld aan Jaws uitgegeven mocht worden en de mechanische haai ook niet altijd deed wat hij moest doen. En welke grote haai kennen wij nog meer met de naam Bruce? Juist! Dat is natuurlijk Bruce uit Finding Nemo. Hij is dus eigenlijk vernoemd naar de witte haai uit Jaws!

Disney feitjesBron: Universal Pictures & Disney

12. Disney is de goedkoopste niet

Waarschijnlijk wisten jullie wel dat het niet heel goedkoop is om een Disney film te maken. Sommigen zijn natuurlijk duurder dan anderen, maar Rapunzel is echt de allerduurste animatiefilm die ooit gemaakt is. De kosten waren zo een schappelijke 260 miljoen dollar! Zelfs de nieuwe live-action film over The Lion King was nog goedkoper, die film heeft namelijk 'maar' 250 miljoen dollar gekost.

Disney feitjesBron: Disney

13. Wat is de echte naam van Boo in Monsters en Co.?

Het kleine schattige meisje dat Mike & Sully tegenkomen tijdens één van hun diensten kennen wij niet anders dan met de naam Boo. Maar toch heeft ze wel degelijk een andere naam. Als je namelijk goed oplet tijdens het kijken van Monsters en Co. zul je zien dat Boo een aantal papieren op bed heeft liggen met de naam 'Mary' erop. Dat is dus Boo's echte naam! 

Bron: Disney/Pixar

14. Rood is de kleur van de liefde en... 

Disney maakt vaak gebruik van kleuren om bijvoorbeeld bepaalde dingen of personen krachtiger te laten overkomen. Zo dragen veel Disney prinsessen de kleur blauw. Dit laat zien dat vrouwen heel krachtig en sterk kunnen zijn. Ook wordt bijvoorbeeld de kleur 'limoengroen' alleen gebruikt als een teken van het kwaad.

Disney feitjesBron: Disney

15. Mind. Blowing.

Ken jij de film Fantasia nog? Daarin komen we de tovenaar Yen Sid tegen. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat hij een hele originele naam heeft. Dit is eigenlijk helemaal niet zo. Yen Sid is namelijk gewoon Disney, maar dan achterstevoren geschreven! Zo origineel is het dus niet.

Disney feitjesBron: Disney

Welke Disney feitjes wisten jullie al?

Bron: Gallery roulette, Buzzfeed, Disney

Lees ook: Deze actrice gaat Mulan spelen in Disney's live-action film!

Nieuwste artikelen

  • Bloedwraak - Marcella Kleine

  • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Bizarre Disney feitjes

  • 8 plot holes in Disney films

  • De evolutie van Disney prinsessen

Zoek in artikelen