De 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers

Het schrijven van een boek is voor velen van ons is een droom en deze vrouwen hebben hun droom waargemaakt. En wat zijn we blij dat ze dat hebben gedaan. Nu kunnen we namelijk heerlijk genieten van Harry Potter, Christian Grey en Tris uit Divergent. Deze vrouwelijke auteurs verdienen met hun boeken ook bakken met geld. Daarom hebben we de 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers van 2017 op een rijtje gezet.

Veronica Roth ongeveer 10 miljoen dollar

De auteur van Divergent staat dit jaar niet in het Forbes lijst, maar we vonden dat ze niet kon ontbreken in ons artikel. Met Divergent, Insurgent en Allegiant stal ze onze harten en verdiende ze ook een hoop geld. De boeken zijn inmiddels verfilmd.

 

 

#literaryselfie "no makeup" makeup. Vacation face.

Een bericht gedeeld door veronica roth (@vrothbooks) op

 

Danielle Steel 11 miljoen dollar

De koningin van de romans, Danielle Steel, had een druk jaar. Ze heeft zes boeken gepubliceerd, waaronder een fotoboek: Minnie in Hollywood. Steel heeft tijdens haar carrière rond de 650 miljoen exemplaren van haar romantische boeken verkocht.

 

 

E.L. James 11,5 miljoen dollar

De erotische Fifty Shades of Grey-serie is begonnen als een eerbetoon aan de Twilight-boeken van Stephenie Meyer waar James fan van was. Ze zag haar boekverkopen wel dalen toen ze even geen nieuwe boeken uitbracht. Dat zal nu wel weer beter gaan, aangezien ze in november weer met een nieuw boek kwam: Darker: Fifty Shades Darker as Told by Christian.

 

 

#GreenAndRed

Een bericht gedeeld door E L James (@erikaljames) op

 

Paula Hawkins 13 miljoen dollar

De schrijfster van The Girl on the Train verkocht meer dan 15 miljoen exemplaren van dit boek en het is inmiddels ook succesvol verfilmd met actrice Emily Blunt in de hoofdrol. Amblin Partners heeft de rechten voor haar tweede boek, Into the Water, al geclaimd.

 

 

New #etro sunglasses. Yes, I'm wearing them indoors #hangover.

Een bericht gedeeld door Paula Hawkins (@paulahawkins2010) op

 

Nora Roberts 14 miljoen

Nora Roberts heeft meer dan 215 boeken geschreven, maar het allerbekendst zijn natuurlijk haar romans. Haar laatste boek, Come Sundown, kwam binnen op de eerste plek van de New York times Best Sellers list.

 

 

J.K. Rowling 95 miljoen

Met stip op nummer 1 in dit lijstje: de magische J.K. Rowling. Harry Potter and the Cursed Child was de bestseller van 2016 en de West End productie is tot ver in 2018 uitverkocht. Ook met haar Harry Potter attracties in Universal Studios en van haar laatste film, Fantastic Beasts and Where to Find Them heeft ze veel geld verdiend.

 

 

Wie vinden jullie de beste schrijfster?

Bron: Forbes

Lees ook: De 9 beste boekenplekken in Nederland

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen