De 10 beste crossovers in series

Er zijn in de afgelopen jaren natuurlijk ontzettend veel populaire televisieseries uitgezonden. Op zichzelf zijn deze series al heel leuk om naar te kijken, maar wat ook heel leuk kan zijn is als deze series samenkomen! Crossovers in series worden vrij vaak gedaan en zijn heel populair. Een samensmelting van twee (of meer) series werkt niet altijd even goed, maar sommige crossovers zijn echt goed! Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van de tien beste crossovers in series.

Arrowverse: Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow

De Arrowverse heeft een flink lijstje crossovers op haar naam staan. In de vier populaire series Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow zien we meerdere keren personages uit de ene serie terugkomen in de ander. Er zijn echter twee afleveringen waarin alle vier de series samenkomen en dat maakt voor een supermooi geheel! Dit zijn de afleveringen “Invasion” en het recente crossover-event “Crisis on Earth-X”. In de aflevering “Invasion” werken de superhelden samen om een groep aliens genaamd “Dominators” te verslaan. In “Crisis on Earth-X” komt iedereen samen voor de bruiloft van Barry en Iris, maar als schurken een aanval plegen tijdens deze bruiloft moeten de teams samenwerken om ze te verslaan.

Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of TomorrowBron: The CW

Buffy the Vampire Slayer en Angel

In Angel, de spin-off van de serie Buffy The Vampire Slayer, komen meerdere crossover-momenten voor. De personages Spike en Cordelia uit Buffy The Vampire Slayer zijn ook vaste personages in de spin-off. Daarnaast komen de personages uit Angel komen een heel aantal keer terug in Buffy The Vampire Slayer en andersom. 

Buffy The Vampire Slayer, AngelBron: United Paramount Network, The WB Television Network

The Simpsons en Family Guy

De crossover-aflevering van The Simpsons en Family Guy werd in 2013 uitgezonden en heet “The Simpsons Guy”. In deze aflevering verblijft de familie Griffin bij de familie Simpson nadat hun auto gestolen is, net buiten het stadje Springfield waar The Simpsons wonen. Nadat de Griffins hun auto terugkrijgen wordt Peter, de vader van de familie Griffin, voor de rechtbank gesleept om de Pawtucket Patriot brouwerij waar hij werkt te representeren. Hun bier blijkt namelijk zonder bevoegdheid gekopieerd te zijn van Duff Beer.

The Simpsons, Family GuyBron: FOX

Bones en Sleepy Hollow

De crossover-aflevering van Bones en Sleepy Hollow was een echte Halloween-special. In deze aflevering maken een paar jongeren zich klaar voor een halloweenfeestje in een vervallen kerk. Als ze per ongeluk door een stuk rottende vloer zakken vinden ze het ontlede lichaam van een vrouw rond de dertig jaar. Wanneer het team uit Bones erachter komt dat deze zaak wel iets uit een hele andere wereld lijkt te zijn, schieten Abbie en Ichabod uit Sleepy Hollow te hulp.

Bones, Sleepy HollowBron: FOX

Brooklyn Nine-Nine en New Girl

In de crossover-aflevering van Brooklyn Nine-Nine en New Girl heeft Detective Jake Peralta een auto nodig als een crimineel op de vlucht staat. Hij houdt de auto aan van niemand minder dan Jess uit New Girl, die op dit moment ook in New York is. Hij stapt bij haar in de auto en ze gaan in de achtervolging. Ze raken echter in een ongeluk als ze tijdens de achtervolging in botsing komen met een vuilniswagen. Hierdoor weet de crimineel te ontsnappen, maar Jake besluit dat hij er niet meer achteraan gaat.

New Girl, Brooklyn Nine-NineBron: FOX

Friends en Mad About You

De series Friends en Mad About You hadden niet echt een speciale crossover-aflevering, maar er is wel een grappige connectie. De tweelingzus van Phoebe uit Friends, Ursula, is namelijk een personage uit Mad About You. Ze wordt zelfs ook gespeeld door Lisa Kudrow! In een van de afleveringen van Friends spreekt een personage uit Mad About You Phoebe aan omdat ze denkt dat het Ursula is. Er zijn dus wel een aantal crossover-momenten in de twee series!

Friends, Mad About YouBron: NBC

Pretty Little Liars en Ravenswood

In de speciale Halloweenaflevering van Pretty Little Liars is er een crossover met de spin-off serie Ravenswood. De Liars zijn in Ravenswood voor een Halloweenfeestje waar ze denken dat Alison zal zijn. Ondertussen zit Caleb in de bus op weg naar Ravenswood. Een meisje gaat naast hem zitten en ze komen erachter dat ze allebei wees zijn. Ze heet Miranda en ze gaat haar oom voor het eerst ontmoeten. Op het Halloweenfeestje beginnen de meiden een zoektocht waar Spencer in gevecht raakt met een man met een gasmaskerkostuum, en Hanna opgesloten raakt in een telefoonhokje. Daar denkt ze Ali en de gasmaskerman te zien, tot Miranda haar eruit komt halen. Veilig kunnen ze naar huis gaan, waar ze the Red Coat nog een keer zien. Caleb gaat niet mee terug naar Rosewood en blijft zoeken met Miranda.

Pretty Little Liars, RavenswoodBron: Freeform

The Vampire Diaries en The Originals

Er zijn verschillende crossover-momenten tussen The Vampire Diaries en haar spin-off The Originals. ‘The Originals’ werden namelijk geïntroduceerd in The Vampire Diaries en een aantal van deze personages bleven ook deel van de serie. De 20e aflevering van seizoen 4 van The Vampire Diaries is dan ook de officiële pilot van de spin-off The Originals. Daarnaast komen er ook meerdere keren personages uit The Vampire Diaries voor in afleveringen van The Originals.

The Vampire Diaries, The OriginalsBron: The CW

The Fairly OddParents! en The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius.

In The Jimmy Timmy Power Hour, de crossover-aflevering van The Fairly OddParents! En Jimmy Neutron: Boy Genius teleporteert Timmy Turner zich per ongeluk naar de wereld van Jimmy Neutron, waardoor de twee jongens in elkaars werelden vast zitten. Nu moet Timmy het robothondje Goddard stoppen, die Retroville wil verwoesten doordat er een gewelddadig videospel in zijn systeem is geïnstalleerd. In Timmy’s wereld moet Jimmy Mr. Crocker tegenhouden in zijn plan om de feeënwereld te overheersen. Na het succes van deze aflevering zijn er ook een The Jimmy Timmy Power Hour 2 en 3 uitgezonden.

The Jimmy Timmy Power HourBron: Nickelodeon

iCarly en Victorious

In iParty With Victorious, de crossover-aflevering van de populaire series iCarly en Victorious, gaat het gerucht dat Carly’s vriendje Steven ook iets met Tori Vega heeft. Carly, Sam, Freddie en Gibby gaan undercover naar een feestje waar Steven en Tori ook zijn en komen erachter dat het gerucht waar is. Wanneer Carly aan Tori vertelt dat hun vriendje ze bedriegt komen ze samen in actie om wraak op hem te nemen.

iCarly, VictoriousBron: Nickelodeon

Wat vind jij van crossovers in series?

Lees ook: De 20 beste films die gebaseerd zijn op een tv-serie

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen