10 magische ideeën voor een Harry Potter-feest

Hou jij ook zo van Harry Potter en ben je bijna jarig? Of heb je iets anders te vieren? Dan is het misschien een leuk idee om een feest te geven in het thema van Harry Potter. Van uitnodigingen in de vorm van een Zweinstein-brief tot cake pops die eruit zien als de gouden snaai… met deze ideeën voor een Harry Potter-feest wordt het gegarandeerd een magische avond!

1. Uitnodigingen in de vorm van een Zweinstein-brief

Wacht jij ook nog steeds met smart op je Zweinstein-brief en komt deze maar niet? Neem dan het heft in eigen handen met deze feestelijke uitnodigingen in de vorm van een Zweinstein-brief! Er zitten zelfs kaartjes voor de Zweinstein-express bij!

Harry Potter-feestBron: Etsy (toYoufromMeInvites)

2. "This way to the Ministry of Magic" 

In Harry Potter reizen de medewerkers van het Ministerie van Toverkunst naar hun werk door middel van wc's. Met deze stickers kun je jouw gasten duidelijk maken dat de wc eigenlijk een doorgang is naar het Ministerie! Betreden op eigen risico, natuurlijk.

Harry Potter-feest

Bron: Amazon

3. Wat is het wachtwoord?

Breng je huis in de Harry Potter-sfeer met deze deursticker in de vorm van het schilderij die de doorgang biedt tot de Griffoendor-kamer. De gasten mogen er natuurlijk alleen door als ze het wachtwoord weten. Wat was het ook alweer?

Harry Potter-feestBron: ThinkGeek

4. Sorteer-cupcakes

Maak speciale sorteer-cupcakes om je gasten in te delen in de vier Zweinstein-huizen! Vul de cupcakes met verschillende kleuren vulling (groen voor Zwadderich, rood voor Griffoendor, geel voor Huffelpuf en blauw voor Ravenklauw) en laat je gasten er allemaal een uitkiezen. 

Harry Potter-feestBron: Sugar Bean Bakers

5. Harry Potter-muziek

Speel de soundtrack van de film af om in de echte Harry Potter-sfeer te blijven. Met deze spannende muziek hou je de stemming er zeker in!

Harry Potter-feestBron: Spotify

6. Perron 9 3/4

Hoe maak je nou echt een binnenkomst op een Harry Potter-feestje? Door binnen te komen via de muur op perron 9 3/4! Met deze papieren muur in de vorm van de muur op perron 9 3/4 kunnen je gasten volledig in Harry Potter-stijl binnenkomen zonder de verwondingen die een echte muur met zich mee zou brengen.

Harry Potter-feestBron: Amazon

7. Serveer boterbier

Waan je in Zweinsveld met non-alcoholisch boterbier! Want als Dreuzel kan je ook heerlijk genieten van dit bekende drankje uit de tovenaarswereld.

Harry Potter-feestBron: Amazon

8. Aragog

Koop (of maak) nepspinnen om het gevoel van het verboden bos in je huis te brengen! Hopelijk krijgen je gasten hier niet zo erg de kriebels van als die scène met Aragog uit Harry Potter... brrrr.

Harry Potter-feestBron: Amazon

9. Gouden snaai-cake pops

Wil je eens iets anders dan doodgewone cakejes? Maak dan cake pops in de vorm van de gouden snaai! In tegenstelling tot de echte gouden snaai zullen deze niet wegvliegen, dus maak je geen zorgen! Als je geen tijd hebt om cake pops te maken of dit ingewikkeld vindt, kun je ook gewoon Ferrero Rocher bonbons kopen en hier papieren vleugeltjes inprikken.

Harry Potter-feestBron: Tastemade

10. Zwerkbal-pong

Beer pong is natuurlijk een heel populair spelletje op feesten, maar dit heeft niet zoveel te maken met Harry Potter. Daarom is er ook Zwerkbal-pong! Dit werkt hetzelfde, alleen moet je proberen de pingpongbal ook door de Zwerkbal-ringen te gooien voordat hij in het bekertje terechtkomt. 

Harry Potter-feestBron: Unofficial Quidditch Pong

Ga jij deze ideeën voor een Harry Potter-feest uitproberen?

Bron: BuzzFeed

Lees ook: Als Harry Potter geschreven zou zijn door George R.R. Martin

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen