10 Disney hulpjes die niet vergeten mogen worden

We kennen ze allemaal: de bekende Disney hulpjes zoals de zeven dwergen uit Sneeuwwitje, Stampertje uit Bambi en Timon en Pumba uit De Leeuwenkoning. Maar naast deze bekende hulpjes zijn er ook een aantal Disney hulpjes die vaak vergeten worden! Daarom zetten wij ze hier op een rijtje zodat ze alsnog de aandacht krijgen die ze verdienen.

1. Pua - Vaiana

Iedereen heeft het altijd over de domme haan uit Vaiana en dat die zo grappig is, maar het Disney hulpje in Vaiana die eigenlijk écht de aandacht verdient is het varkentje Pua. Hij is haar hele leven bij haar zijde gebleven, totdat ze op reis ging om Maui te vinden. Zelfs toen ze terugkwam wachtte hij nog op het eiland op haar. Dat is best knap, want het eiland zat in een periode van hongersnood. En toch bleef het varkentje Pua leven!

Vaiana

2. Snuffel - Lady en de Vagebond

De buurhond van Lady, Snuffel, hielp vroeger met het vangen van criminelen. Nu is hij met pension en lijkt hij zijn gevoel voor geur een beetje te zijn kwijtgeraakt. Maar als de Vagebond wordt meegenomen door de hondenvanger bewijst hij dat hij nog steeds heel scherp is door de wagen van de hondenvanger te vinden en proberen tegen te houden. Ondanks dat hij zijn been breekt, geeft hij zo Lady genoeg tijd om de Vagebond te redden. Hiermee is Snuffel een waardig Disney hulpje!

Lady en de Vagebond

3. Raja - Aladdin

De Geest in de lamp wordt al snel gezien als hét Disney hulpje in de film Aladdin. Daardoor wordt de tijger Raja al snel vergeten, terwijl hij zeker ook meer waardering verdient! Hij is aan Jasmine's zijde als zowel haar lieve huisdier als haar bodyguard.

Aladdin

4. Nana - Peter Pan

Nana, de hond van de familie Darling, was de babysitter van de kinderen van de familie. Dit zorgt ervoor dat Nana heel populair wordt bij de kinderen, zo populair zelfs dat vader Darling Nana 'verbant' naar de tuin, waar ze in haar hok blijft in plaats van bij de kinderen. Als hij dat niet had gedaan waren de kinderen überhaupt nooit 'ontvoerd' door Peter Pan. Nana was gewoon een hele goede babysitter en verdient alle waardering als Disney hulpje.

Peter Pan

5. Jutter - De Kleine Zeemeermin

Deze excentrieke meeuw uit De Kleine Zeemeermin hield Ariel en haar vrienden op de hoogte van alles wat hij weet over de mensenwereld. Hierbij kwam hij ook met een aantal grappige uitvindingen, volgens hem is een vork (of zoals Jutter zegt: "dinglehopper") namelijk niet om mee te eten, maar om je haar mee te doen! Met zijn vrolijkheid en humor verdient ook Jutter een plekje in ons lijstje van Disney hulpjes.

De Kleine Zeemeermin

6. Tantor - Tarzan

Tantor wordt al snel over het hoofd gezien als we het hebben over Disney hulpjes. De rode olifant die altijd bang is dat hij ziek is, is zo trouw als het maar kan. Zelfs wanneer Tarzan ervoor kiest om de jungle te verlaten om met zijn medemensen te gaan wonen, vertikt Tantor het om zijn vriend aan zijn lot over te laten. Zo'n vriend is er een om te koesteren!

Tarzan

7. Overmoed - De Reddertjes

Natuurlijk stelen De Reddertjes zelf de spotlight in deze film, maar wie ook niet vergeten mag worden is de albatros Overmoed. Hij is degene die Bianca en Bernard naar het Duivelsmoeras bracht zodat ze Penny konden redden. Zonder dit Disney hulpje hadden de Reddertjes Penny nooit kunnen redden! 

De Reddertjes

8. Zazoe - De Leeuwenkoning

Zazoe werd in De Leeuwenkoning misschien een beetje afgeschilderd als eigenwijs en streng, maar hij was heel behulpzaam! Hij was ontzettend trouw, georganiseerd en wist waar hij het over had. Daarnaast was hij een heel goede informant, want aangezien hij kan vliegen is het voor hem makkelijk om snel boodschappen over te brengen. Daarnaast was hij een ontzettend goede babysitter en al met al een fantastisch Disney hulpje.

De Leeuwenkoning

9. Kriki - Mulan

Bij Mulan denk je waarschijnlijk al snel aan de draak Mushu. Maar we mogen het Disney hulpje Kriki ook niet vergeten! Mulan kreeg dit kleine beestje van haar oma en hij was echt een trouw en dapper hulpje. Hoeveel krekels kunnen nou zeggen dat ze een oorlog overleefd hebben en geholpen hebben met het redden van China? Nou, Kriki dus wel.

Mulan

10. Madame de la Grande Bouche - Belle en het Beest

Als je denkt aan Disney hulpjes in Belle en het Beest komen Lumière en Pendule meestal als eerst naar voren. Wie een beetje onder de radar blijft, is de kast, Madame de la Grande Bouche, terwijl zij absoluut meer waardering verdient! Deze dappere kast gaat nooit een gevecht uit de weg. Ze sprong zelfs van de trap op een van de dorpsbewoners die het kasteel aanvielen! Daarnaast heeft dit Disney hulpje ook gewoon haar hart op de goede plek zitten.

Belle en het Beest

Vind jij ook dat deze Disney hulpjes meer waardering verdienen?

Bron: Disney, Entertainment Weekly

Lees ook: Zo zien Disney prinsessen eruit in 2017!

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen