Waar kennen we de Riverdale cast nog meer van?

De Riverdale cast, hetzelfde gezicht, niet dezelfde rol. Acteurs spelen natuurlijk in meerdere films en series. Soms is dat een beetje verwarrend, soms heb je niet eens door dat je favoriete personage ineens een compleet ander iemand is geworden. In de Riverdale cast spelen ook veel goede acteurs die verschillende rollen goed vertolken. Kijk hieronder waar we de Riverdale cast nog meer van kennen!

Shannon Purser – Ethel Muggs en Barb in Stranger Things

Shannon is goed bezig! Ze speelt in twee van de populairste series van het moment: ze is deel van de Riverdale cast en speelt in Stranger Things. In de eerste van de twee hitseries speelt ze Ethel Muggs, die een bondje sluit met Veronica om de jongens op school aan te pakken voor hun vrouwonvriendelijke acties. In Stranger Things wordt ze vermoord door The Upside Down. Het zijn nog kleine rolletjes, maar de roodharige is aardig op weg. 

Bron: Warner Bros, Netflix

Cole Sprouse – Jughead Jones, Cody in Zack and Cody en Ross Gellars zoon in Friends

Cole Sprouse is natuurlijk bekend van The Suite Life of Zack and Cody, waar hij samen met zijn tweelingbroer Dylan Sprouse het Tipton Hotel onveilig maakte, maar wist je dat hij ook de zoon van Ross Gellar speelde in Friends? Daar zien we een hele schattige kleine Cole, wat behoorlijk het tegenovergestelde is van zijn huidige rol in de Riverdale cast: Jughead Jones.

Bron: Warner Bros, CW, Disney, Warner Bros, NBC

KJ Apa – Archie Andrews en Ethan in A Dogs Purpose

Archie Andrews is de hunk van de Riverdale cast, maar het kan nog beter. Hij speelt ook in de film A Dogs Purpose, waar hij, je raadt het al, met honden te zien is. We volgen hond Bailey's leven van geboorte tot dood, door verschillende reïncarnaties heen. KJ Apa speelt Bailey's baasje Ethan. Wij vinden dat de Riverdale cast meer huisdieren moet adopteren, want dit is echt super schattig.

Bron: Warner Bros, CW, Universal

Ross Butler – Reggie Mantle en Zach Dempsey in 13 Reasons Why

Reggie is de footballcaptain van het schoolfootballteam en hij verkoopt de drug Jingle Jangle aan andere studenten van de Riverdale cast. In 13 Reasons Why speelt Ross een soortgelijke rol, als de populaire Zach.

Bron: Warner Bros, CW, Netflix

Casey Cott – Kevin Keller en Law and Order Special Victims Unit

Casey Cott is ook onderdeel van de Riverdale cast en speelt de zoon van Sheriff Keller. Dat gevoel voor misdaad en politie zit erin want hij had ook een rol in Law and Order Special Victims Unit.

Bron: Warner Bros, CW, NBC

Lili Reinhart – Betty Cooper en in tv-serie Surviving Jack 

Lili is nu vooral bekend als Betty Cooper in de Riverdale cast, maar ze was al eerder bezig met acteren. In de film Surviving Jack is een jongere Lili Reinhart te zien met lang krullend haar!

Bron: Warner Bros, CW

Luke Perry – Fred Andrews en Beverly Hills 90210, Body of Proof en Buffy the Vampire Slayer

Luke Perry heeft al veel rollen vertolkt naast zijn plekje in de Riverdale cast. Het meest bekend is hij van zijn rol in Beverly Hills 90210 als Dylan McKay. Hij speelde ook personage Charlie Stafford in Body of Proof en Pike in Buffy the Vampire Slayer. 

Bron: Warner Bros, CW, CBS, 20th Television

Madchen Amick – Alice Cooper en Gossip Girl Catherine Beaton en Twin Peaks

Alice is de eigenzinnige moeder van Betty van de Riverdale cast, en ze speelt ook een rolletje in Gossip Girl. Daarin heeft ze een seksuele relatie met tiener Nate. Madchen Amick is ook te zien in de film Twin Peaks, waar ze een stuk jonger is!

Bron: Warner Bros, CW, CBS

Marisol Nichols – Hermione Lodge, The Gates, Teen Wolf en 24

Marisol Nichols heeft net als Luke Perry veel acteerervaring. Nu is ze onderdeel van de Riverdale cast en speelt ze Hermione Lodge. We kennen haar ook van Teen Wolf, waar ze de moordenaar en Malia Tate's moeder speelt. Ook wel bekend als The Desert Wolf. In The Gates speelt ze Sarah Monohan, een goede moeder voor haar twee kinderen en vrouw van een politieman. Ook had ze een rol in de serie 24.

Bron: Warner Bros, CW, 20th Television, 20th Century Fox

Skeet Ulrich – FP Jones, Scream en Jericho

Skeet Ulrich speelt FP Jones en is de bajesklant van de Riverdale cast. Hij is ook de vader van Jughead. We kennen hem o.a. van de horrorfilm Scream (Billy Loomis) en de serie Jericho, waar hij de hoofdrol genaamd Jake Green speelt.

Bron: Warner Bros, CW, The Weinstein Company, CBS

Madeleine Petsch – Cheryl Blossom en Polaroid

Madeleine is als Cheryl Blossom echt doorgebroken als actrice. Van de hele Riverdale cast zijn zij en Josie het meest onervaren. Maar dit jaar speelde ze ook in de horrorfilm Polaroid van de makers van The Ring. Ze heeft hier een bezeten camera die iedereen vermoord waar ze een foto van maakt. 

Bron: Warner Bros, CW, Dimension

Ashleigh Murray – Josie McCoy en Deidra and Laney Rob a Train

Net als Madeleine van de Riverdale cast is deze rol voor Ashleigh Murray een doorbraak geweest. Ze speelde dit jaar ook in Deidra en Laney Rob a Train. Hier speelt ze een van de hoofdrollen Deidra.

Bron: Warner Bros, CW, Netflix

Waarin hadden jullie de Riverdale cast al herkend?

Lees ook: Trailer Riverdale seizoen 2B is uit

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Bevestigde vervolgseizoenen die uitkomen in 2021 op Netflix

Zoek in artikelen