Als Disney klassiekers trouw zouden zijn aan hun duistere bronnen

Als je aan Disney denkt, denk je waarschijnlijk aan een mooie familiefilm met een 'en ze leefden nog lang en gelukkig' einde. Maar de originele verhalen waar de Disney klassiekers zoals Sneeuwwitje en Pinokkio op gebaseerd zijn hebben soms heel duistere momenten. Hoe zou het eruit zien als de Disney klassiekers trouw zouden blijven aan deze originele verhalen? 

Éen ding is duidelijk: als de Disney klassiekers trouw zouden blijven aan hun duistere originele bronnen zouden ze niet meer kindvriendelijk zijn, dus moesten er wel aanpassingen gemaakt worden. De kunstenaar Paul Westover maakte een aantal tekeningen van hoe deze Disney klassiekers eruit zouden zien als de donkerste momenten wel te zien zouden zijn.

1. Rapunzel

In de originele versie van deze Disney klassieker knipt moeder Gothel het haar van Rapunzel af om de prins naar de toren te lokken. Als de prins oog in oog komt de staan met moeder Gothel in plaats van Rapunzel, springt hij uit de toren en belandt hij in een bed van doorns. Hierdoor raakt hij verblind en moet hij voor altijd in pijn door het bos dwalen. Hier is geen 'en ze leefden nog lang en gelukkig' in zicht...

RapunzelBron: CollegeHumor

2. Hercules

In de originele legende van Hercules (Heracles) vermoordde Hercules zijn kinderen nadat hij tijdelijk gek was geworden door de godin Hera. Sommige verhalen zeggen dat hij zijn vrouw Megara ook heeft vermoord, maar er wordt ook gezegd dat hij haar aan zijn neef heeft gegeven, waar Hercules vroeger ook een affaire mee heeft gehad. Hercules stond namelijk symbool voor seksuele dapperheid en had affaires met zowel mannen als vrouwen. Dit klinkt een beetje als een Game of Thrones-versie van de Disney klassieker!

HerculesBron: CollegeHumor

3. Sneeuwwitje

In dit originele verhaal nemen Sneeuwwitje en de prins op een gruwelijke manier wraak op de boze koningin. Op de bruiloft van Sneeuwwitje en haar Droomprins moet de koningin op hete ijzeren schoenen dansen, wat uiteindelijk tot haar dood leidt. Het is maar goed dat Disney dit aangepast heeft, want dit is absoluut niet bestemd voor kinderogen.

SneeuwwitjeBron: CollegeHumor

4. Assepoester

In deze versie ging de boze stiefmoeder wel heel ver om haar dochters te laten trouwen met de prins... de een sneed haar tenen af en de ander haar hiel, zodat ze in het glazen muiltje zouden passen. Een paar duiven lichten de prins in dat er bloed op het muiltje zit, waardoor hij erachter komt dat hij eigenlijk bij Assepoester hoort. Nu de stiefzussen weten dat Assepoester koningin zal worden, proberen ze aan haar goede zijde te raken. Ze gaan naar de bruiloft van Assepoester en de prins, waar hun ogen eruit gepikt worden door vogels. Boontje komt om zijn loontje? Misschien, maar zo'n duister verhaal past niet bij de Disney klassiekers.

AssepoesterBron: CollegeHumor

5. De kleine zeemeermin

Eigenlijk stal Ursula niet de stem van Ariel, maar haar tong. Daarnaast zou de deal niet zo rooskleurig zijn als dit in de film leek. Het lopen op benen was in het originele verhaal namelijk ontzettend pijnlijk voor Ariel en wat daar nog bovenop kwam is dat ze zou sterven als de prins niet verliefd op haar werd. En dit gebeurde ook, want de prins werd verliefd op iemand anders en trouwde met haar, waardoor Ariel stierf. Dit verhaal zou de Disney klassieker wel een heel duistere twist hebben gegeven.

De kleine zeemeerminBron: CollegeHumor

6. Aladdin

In het originele verhaal van de Disney klassieker Aladdin vermoordt de prins een oude vrouw en steelt vervolgens haar kleding, zodat hij haar identiteit kan overnemen. Wanneer Aladdin erachter komt dat de oude dame eigenlijk de tovenaar is, steekt hij hem in zijn hart. Dit zou de leeftijdsgrens van de Disney klassieker flink omhoog duwen...

AladdinBron: CollegeHumor

7. Mulan

Mulan's vader komt er na de oorlog achter dat haar vader is overleden en haar moeder is hertrouwd. Ook is ze gekozen om bijvrouw te zijn, wat ze absoluut niet wil en dit lot ontwijkt ze door zelfmoord te plegen. Het is dus wel begrijpelijk dat Disney dit flink heeft aangepast.

MulanBron: CollegeHumor

8. Pinokkio

Pinokkio is in het originele verhaal helemaal niet zo lief als hij is in het verhaal van de Disney klassieker. Hij gaf Gepetto aan voor kindermishandeling en sloeg Japie Krekel dood met een hamer. De geest van Japie Krekel kwam nog terug om Pinokkio te vertellen dat hij zijn gedrag moet veranderen, maar Pinokkio negeerde hem en bleef het leven van Gepetto tot een ware nachtmerrie maken.

PinokkioBron: CollegeHumor

9. Doornroosje

Deze wil je echt niet zien... In het originele verhaal van de Disney-klassieker Doornroosje wordt de prinses in haar slaap verkracht door de prins. Laten we dat maar buiten beeld laten.

DoornroosjeBron: CollegeHumor

Wist jij dat de Disney-klassiekers zulke duistere originele verhalen hebben?

Bron: College Humor

Lees ook: Dit is hoe Disney karakters eruit zouden zien als ze in 2017 zouden leven

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen