10x slechte vriendjes in films

Films geven ons heel veel opties over hoe je als vrouw behandeld kan worden door de man. Van overladen worden met kusjes en cadeaus tot niet opnemen als je belt en soms erger. Bij het ene vriendje is het echter allang duidelijk dat hij een slechte man is, bij de ander valt het niet zo op. Onderstaande slechte vriendjes zijn voorbeelden van het laatste geval. Lees hier hoe je niet behandeld wilt, hoort en zou moeten worden. 

1. Bruce Wayne – Batman
Bruce heeft eigenlijk als superheld de verantwoordelijkheid om niet met alles en iedereen te daten, maar zijn relaties lijken niet langer te duren dan de lengte van de film. Hij lijkt heel sympathiek maar reageert niet op berichtjes en laat dagen niet van zich horen. Plus, je hebt de kans om gekidnapt te worden. Een goede eerste in het rijtje met slechte vriendjes in films.

slechte vriendjes in filmsBron: Warner Bros

2. Edward – Twilight
Edward stalkt Bella en behandelt haar slecht omdat hij haar wil beschermen, maar een man die ’s nachts jouw kamer inkomt om naar je te kijken als je slaapt, is er niet eentje die je als vriendje wilt hebben.

slechte vriendjes in filmsBron: Summit Entertainment

3. Nate – The Devil Wears Prada
In plaats van Andy te supporten toen ze zo druk was met het werken voor Miranda Priestly, vond Nate het belangrijker dat Andy aandacht aan hem gaf. Hierdoor gaf hij haar het gevoel dat ze niet goed genoeg was en dat is wel echt slechte vriendjes gedrag.

slechte vriendjes in filmsBron: 20th Century Fox

4. Tom – 500 days of Summer
Summer vertelt Tom meerdere keren dat ze niet geïnteresseerd is in een vriendje, maar Tom kan niet geloven dat een vrouw vrij en zelfstandig kan zijn. Hij lijkt bijna een beetje een vrouwenhater. Hij wordt ook nog boos en stuurt haar een kaart als blijkt dat het niet werkt tussen hen. In dat kaartje stond een geen hele lieve tekst: “Roses are red, violets are blue, f*ck you whore.” Echt vriendjesmateriaal, die Tom.

slechte vriendjes in filmsBron: Fox

5. Carter – The Perfect Guy
Leah maakt het uit met haar vriendje voor bad boy Carter. Alleen zie je aan Carter niet meteen wat voor man hij is. Maar hij is de duivel in vermomming en krijgt een obsessie voor Leah. Zijn gewelddadige kant komt naar boven en door de vele wraakgevoelens ontregelt hij Leah’s leven. Slechte vriendjes in films zijn er ook als je ze niet meteen herkent. Lees HIER onze recensie van The Perfect Guy. 

slechte vriendjes in filmsBron: Screen Gems

6. Curtis – Dreamgirls
Curtis geeft eigenlijk alleen maar om Deena’s (Beyoncé’s) carrière en vernietigt haar zelfbeeld door haar in te praten dat ze niets kan zonder hem. Hij meldt even dat haar stem geen persoonlijkheid en diepte heeft en dat ze daarom de lead zingt. Ze is, volgens hem, alleen wat hij haar ingeprent heeft. Nou, dat is gezellig aan tafel ’s avonds.

slechte vriendjes in filmsBron: Dreamworks. Paramount Pictures

7. John Bennett – Ted
John is eigenlijk heel aardig, maar bekijk het even vanuit zijn vriendin’s oogpunt. Zij is niet blij met hoe de relatie loopt en hij belooft haar dat hij zal veranderen, meer motivatie zal krijgen en minder op zal trekken met zijn levende knuffelbeer. Alleen deze beloftes zorgen ervoor dat knuffelbeer Ted bijna doodgaat en dat ze gewoon weer teruggaan naar hoe het was aan het begin van de film. Punten voor slechte vriendjes: plus 1. Lees HIER onze recensie van Ted. 

slechte vriendjes in filmsBron: Universal Studios

8. Andrew – Whiplash
Ook al vraagt Andrew Nicole op een schattige manier mee uit, later in hun relatie wordt hij een slecht vriendje. Hij vindt dat Nicole zijn carrièresucces in de weg staat en vertelt op een botte manier wat hij daarvan denkt. Jongens die zo praten tegen hun vriendin zijn slechte vriendjes.

Bron: Sony Pictures

9. Mark – The Social Network
Mark Zuckerberg postte in deze film nare dingen over Erica Albright online. Dit is sowieso not done, maar hij gaat veel te ver. Hij zei dat ze een bitch was, voordat hij spotte met haar naam en haar cupmaat, waarna hij vrouwen klasseerde op basis van knapheid. Op zo’n vrouwonvriendelijke man en zulke slechte vriendjes zit niemand te wachten.

Bron: Columbia Pictures

10. Harry – Requiem for a dream
Harry moedigde Marion aan om in de prostitutie te gaan, wat natuurlijk overduidelijk geen goed plan is en puur voor zijn eigen belang. Ondertussen laat hij haar het beste en mooiste meisje van de wereld voelen door te slijmen en charmant te doen. Dubbele standaarden zijn alleen niet zo charmant, Harry.

Bron: Lionsgate

Welk vriendje vind jij het slechtst?

Lees ook: 10 vervolgfilms die nooit gemaakt hadden mogen worden

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 18 x de leukste filmseries

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen