Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

De leeftijden van Disney personages worden in de films vaak niet specifiek genoemd. Toch heb je zelf meestal wel een idee wanneer je kijkt naar het uiterlijk en gedrag van de personages. Dit beeld zal vast ook vaak kloppen, maar een aantal Disney personages hebben een leeftijd die echt verrassend is! Daarom hebben wij hier een lijstje met Disney personages waarvan je de leeftijd niet zou verwachten.

1. Wall-E: 700 jaar oud.

Door zijn schattige uiterlijk en simpele gedachtengang lijkt het robotje misschien heel jong, maar hij is 700 jaar oud! De film speelt zich namelijk af in het jaar 2810, 700 jaar nadat de mensheid de aarde verlaten had en de Wall-E robots geprogrammeerd werden om op te ruimen. Omdat de tijd in de film zo snel voorbij gaat, staan we er eigenlijk nooit bij stil hoe oud Wall-E in die tijd geworden is! Wall-E is zeker een van de oudste Disney personages.

Wall-E

2. Maz Kanata: 1000 jaar oud.

In de film Star Wars: The Force Awakens gaan Han Solo en zijn gezelschap naar het kasteel van Maz Kanata op de planeet Takodana. Hier aangekomen zegt Han Solo dat Maz Kanata "has run this watering hole for a thousand years". Dit kan natuurlijk een overdrijving zijn, maar Maz Kanata zou niet het eerste personage in Star Wars zijn dat zo oud is. Het is dus zeker mogelijk dat Maz Kanata behoort tot de oudste Disney personages!

Maz Kanata

3. Chewbacca: 234 jaar oud.

Door de dikke vacht van de Wookie Chewbacca, een van de populairste Disney personages, is het moeilijk om te zien hou oud hij is. De meesten zouden denken dat hij een jonge Wookie was toen hij voor het eerst op avontuur ging met Han Solo, en dat hij nu ongeveer dezelfde leeftijd zou hebben (63). Dit is echter niet waar! Chewbacca werd 200 jaar "BBY" (Before the Battle of Yavin) geboren. In de tijdbalk van Star Wars komt het einde van the Battle of Yavin overeen met Star Wars: A New Hope. In deze film zou Chewbacca dus 200 zijn en in The Force Awakens 234. 

Chewbacca

4. Mevrouw Tuit en Barstje: 65 en 6 jaar oud.

Voor de vloek was Mevrouw Tuit ongeveer 65. Haar zoontje, Barstje, was rond de zes jaar oud. Dit zou betekenen dat Mevrouw Tuit Barstje heeft gekregen toen ze 59 was! Om op die leeftijd nog een kind te krijgen is niet gebruikelijk, zeker niet in die tijd. En wie was de vader? Het levert heel veel vragen op over de twee Disney personages, maar op deze vragen zullen we waarschijnlijk nooit een antwoord krijgen. 

Mevrouw Tuit en Barstje

5. Het beest/de prins: 10 jaar oud?

Om de vloek te verbreken moet het Beest, ook bekend als prins Adam, een kus krijgen van Belle voor zijn 21e verjaardag. In dat jaar rust de vloek al tien jaar op het kasteel. Dit weten we omdat Lumière in "Be Our Guest" zingt: "ten years we've been rusting". Dit zou betekenen dat de prins ongeveer tien jaar was toen hij vervloekt werd. Dat is echter wel gek, want op dit schilderij ziet hij er net zo oud uit als na de vloek! Misschien zag hij er gewoon heel oud uit voor zijn leeftijd, of misschien zijn de leeftijden van sommige Disney personages gewoon niet zo goed doordacht.

Beest

6. Sneeuwwitje: 14 jaar oud.

Sneeuwwitje is een van de originele Disney personages en een van de meest bekende. Maar wist jij dat Sneeuwwitje pas 14 jaar oud is? Als je met die kennis kijkt naar de film vraag je je een aantal dingen af. Waarom laten de dwergen, die volwassen zijn, een kind de baas over ze spelen? Ook het werk dat ze moet doen is dubieus, maar in deze tijd waren er nog geen wetten in verband met kinderarbeid, dus daar letten we niet teveel op. En dan is er nog een achttienjarige prins die haar kust terwijl ze slaapt... tja. Laten we hier maar niet teveel over nadenken.

Sneeuwwitje

7. Woody: 51 jaar oud.

Je zou misschien denken dat al het speelgoed uit Toy Story dezelfde leeftijd heeft, maar dat is helemaal niet zo. Woody is een tweedehands stuk speelgoed dat Andy waarschijnlijk van zijn vader heeft gekregen. In de jaren 50 was er een populaire televisieserie genaamd Woody's Roundup, dus laten we zeggen dat Woody gekocht werd in de populairste periode, rond 1955. In Toy Story zou hij dan 40 jaar oud zijn en in Toy Story 3 maar liefst 51! Dat is toch een stuk ouder dan je zou denken en zeker ouder dan de andere Disney personages in de film.

Woody

8. Kylo Ren: 30 jaar oud.

Als je in Star Wars kijkt naar Kylo en Rey zou je denken dat deze twee Disney personages ongeveer even oud zijn. Kylo is misschien iets chagrijniger en door zijn stemmingswisselingen komt hij wat minder volwassen over dan Rey. Het leeftijdsverschil tussen de twee is echter best groot! Rey is elf jaar na the battle of Endor geboren en is nu negentien jaar. Kylo is echter minder dan een jaar na dezelfde gebeurtenis geboren en is dus negenentwintig of dertig. Op het eerste gezicht zou je niet verwachten dat dit leeftijdsverschil zo groot is! 

Kylo Ren

9. Alice: 7 jaar oud. 

Alice behoort tot een van de vroegere Disney personages. In het originele verhaal Alice's Adventures in Wonderland van Lewis Carrol is Alice ongeveer zeven jaar. In de animatiefilm van Disney, Alice in Wonderland, lijkt ze ongeveer twaalf en in de live-action zelfs nog ouder. Stel je voor dat Alice inderdaad zeven is. De Hartenkoningin zou erop uit zijn een meisje van zeven te vermoorden. Dit is wel erg duister, al is het natuurlijk ook al vrij duister voor een twaalfjarige. 

Alice

10. Janneman Robinson: zes jaar oud.

Ook Janneman Robinson is een van de vroegere Disney personages. In het originele verhaal van Winnie de Poeh is Janneman vijf jaar en wordt hij later zes. In de Disneyfilms ziet hij er ook wel jong uit, maar zo jong is toch wel enigszins onverwacht. Zeker omdat dat dus betekent dat een jongetje van zes zonder toezicht van zijn ouders door het bos struint en allemaal avonturen meemaakt. Dat is toch wel een beetje onrealistisch.

Janneman Robinson

Vind jij de leeftijden van deze Disney personages ook zo verrassend?

Bron: Gallery Roulette, Disney

Lees ook: 10 Disney hulpjes die niet vergeten mogen worden

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 18 x de leukste filmseries

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen