De mooiste scènes van Emma en Hook in Once Upon a Time

Let op: mogelijke spoilers. Het is al een poosje bekend dat Jennifer Morrison niet meer terug zal keren in Once Upon a Time, dus nu seizoen zeven bezig is moeten we Emma helaas missen. Dit betekent dat we ook niet meer kunnen genieten van de mooie scènes tussen Emma en Hook, al weten we dat zij hun happy ending uiteindelijk gekregen hebben. Omdat wij dit koppel toch wel heel erg missen, kijken we terug op de mooiste scènes van Emma en Hook.

Door de jaren heen hebben Emma en Hook ontzettend veel meegemaakt. Toen ze elkaar leerden kennen in seizoen twee waren ze bepaald geen vrienden. Toch was er een bepaalde connectie tussen de twee, aangezien ze allebei een moeilijk verleden hebben gehad en dit voelden ze allebei. In seizoen drie groeien ze dichter naar elkaar toe wanneer Hook besluit de helden te helpen om Henry te redden. Dit doet hij door met zijn schip naar Neverland te gaan. Hier speelt Hook open kaart over zijn gevoelens voor Emma, maar Once Upon a Time zou Once Upon a Time niet zijn als dit geen ingewikkelde situatie zou worden.

Nu zijn de twee gelukkig getrouwd en genieten ze van hun happy ending in Storybrooke. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag gebeurd. De ontwikkeling van hun relatie ging met ups en downs, wat heel veel mooie scènes opleverde. Wij kijken, in chronologische volgorde, terug op de mooiste momenten van Emma en Hook in de ontwikkeling van hun relatie.

1. De eerste kus van Emma en Hook.

"That was..."

"A one time thing."

De eerste kus van Emma en Hook was gepassioneerd, een uitlating van opgekropte emoties. Voordat Hook iets kon zeggen maakte Emma echter duidelijk dat dit iets eenmaligs was. Maar niets is minder waar. Once Upon a Time
 

2. De eerste échte kus van Emma en Hook.

"You traded your ship for me?"

"Aye."

In Neverland hadden Emma en Hook natuurlijk al een keer gezoend. Deze kus was echter gehaast en kwam deels voort uit frustratie. Nu beseft Emma dat Hook echt om haar geeft, hij heeft zelfs zijn schip opgegeven in ruil voor een magische boon om haar te vinden in New York. En dat terwijl zijn schip zo belangrijk voor hem is. In tegenstelling tot hun eerste kus is deze kus gevuld met emotie en daarom kan dit ook wel worden gezien als hun "echte" eerste kus.

Once Upon a Time

3. Toen Emma open kaart speelde over haar gevoelens.

"I lost everyone... I can't lose you too."

"Oh, love. You don't have to worry about me. If there's one thing I'm good at, it's surviving."

Na hun emotionele kus doet Emma nogal afstandelijk, waardoor Hook bang is dat ze hem niet vertrouwt. In werkelijkheid is Emma echter gewoon bang om hem te verliezen. Haar exen Neal, Graham en zelfs Walsh zijn namelijk dood en ze wil Hook niet ook kwijtraken. Hook stelt haar echter gerust door te zeggen dat als er íets is waar hij goed in is, het wel overleven is. Dit moment is zo bijzonder omdat praten over haar gevoelens moeilijk is voor Emma en ze Hook hier echt in vertrouwen neemt en zich kwetsbaar opstelt.

Once Upon a Time

4. De eerste date.

"Next time? I don't remember asking."

"That's because it's my turn. Will you go out with me again?"

Emma heeft de moed verzameld en Hook mee uit gevraagd. Hij zei natuurlijk ja en sloot een deal met Rumpel zodat hij zijn andere hand weer terug zou krijgen. Een deal sluiten met Rumpel zorgt natuurlijk voor problemen, maar laten we het hebben over de date. Je ziet echt dat hun liefde nog pril is en dat is superleuk om te zien. De date blijkt ook een succes te zijn, want aan het eind van de avond hebben ze het al over een tweede date en vindt er een kus plaats.

Once Upon a Time

5. Toen Hook aan Emma vertelde dat ze zijn happy ending is.

"If you're afraid of losing your happy ending, that means you found it. What is it?"

"Don't you know Emma? It's you."

Hook vertelt Emma dat hij bang is dat hij zijn happy ending zal verliezen. Emma beseft dat ze helemaal niet weet wat zijn happy ending is en vraagt hem wat hij bedoelt. Dan zegt Hook haar dat zíj zijn happy ending is, wat zorgt voor een emotionele reactie van Emma. En dat is ook logisch, want erachter komen dat je iemands happy ending bent is niet zomaar iets.

Once Upon a Time

6. Toen Emma voor het eerst tegen Hook zei dat ze van hem houdt.

"Emma, please! No, don't do this..."

"I love you."

Wanneer Regina omringd wordt door de duisternis besluit Emma zichzelf op te offeren en haar plaats in te nemen. Hook is echter geen voorstander van dit idee en vraagt haar wanhopig of ze dit alsjeblieft niet wil doen. Hierop zegt Emma dat ze van hem houdt, waarna ze alsnog doorgaat met haar plan. Het is een heftige, dramatische serie maar ook de eerste keer dat Emma Hook vertelt dat ze van hem houdt. 

Once Upon a Time

7. Toen Hook zich opofferde voor Emma.

"Let me die a hero. That's the man I want you to remember. Please."

Om de duisternis te verslaan moest of Hook, of Emma sterven. Hier ontstond een conflict waarbij Emma vond dat zij het moest zijn en Hook vond dat hij het moest zijn. Uiteindelijk overtuigt Hook Emma om hem te doorboren met het zwaard Excalibur waardoor hij zal sterven maar de duisternis verslagen zal zijn. Dit moment is ontzettend pijnlijk, maar wel mooi.

Once Upon a Time

8. Toen Emma en Hook's ware liefde op de proef werd gesteld.

"What the hell is that?"

"It's true love. Emma, you chose me. That was the test."

In de Onderwereld moesten Emma en Hook een proef doorstaan om te zien of wat ze hebben wel echt ware liefde is. Emma moest haar hart wegen, waarna een deur zou openen als het ware liefde is. Dit gebeurde echter niet, en Hook vloog in brand. In plaats van haar hart te pakken en te vluchten, besloot Emma voor Hook te kiezen en hem te redden. Dit bleek de échte proef te zijn en de deur ging open, waardoor bevestigd werd dat hun liefde ware liefde is.

Once Upon a Time

9. Het tweede huwelijksaanzoek van Hook.

"Swan, I know you face an uncertain future but there's one thing I want you to be certain of. That I will always, always be by your side."

Er was al een eerste aanzoek geweest, aangezien Emma de ring per ongeluk had gevonden en Hook haar toen gevraagd heeft. Daarna zijn ze echter kort uit elkaar geweest omdat Hook tegen haar had gelogen. Na een periode waar ze uit elkaar werden gehouden vonden ze hun weg naar elkaar weer terug en Hook koos dit moment om haar opnieuw ten huwelijk te vragen. Dit moment is zo puur en mooi en mag echt niet missen in het rijtje.

Once Upon a Time

10. De bruiloft.

"You did it, Swan. You got your happy ending."

"That's not what this is. It's something else."

"What, then?"

"A happy beginning."

Het laatste moment in het rijtje was waarschijnlijk al te verwachten. Na alles wat Emma en Hook hebben meegemaakt zijn ze nu op het punt dat ze gaan trouwen. Ze hebben ontzettend veel doorstaan, zijn elkaar zo vaak kwijtgeraakt en nu krijgen ze dan eindelijk hun happy ending. Of zoals Emma zegt nadat ze het elkaar het jawoord hebben gegeven... hun happy beginning. 

Once Upon a Time

Wat vind jij de mooiste scène van Hook en Emma in Once Upon a Time?

Bron: ABC

Lees ook: De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

  • Slecht nieuws: Jennifer Morrison stopt als Emma in Once Upon a Time

  • Once Upon a Time Seizoen 6: wat staat ons te wachten?

  • Once Upon A Time stopt na seizoen 7

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen