13 acteurs die bijna dood gingen tijdens de opnames van films

Acteurs leggen natuurlijk hun hart en ziel in de rollen die ze spelen, maar sommige acteurs gaan nog net een stapje verder. Die zetten hun leven op het spel, of het nou voor de geloofwaardigheid van de rol was, of gewoon een ongeluk: deze acteurs gingen bijna dood tijdens het opnemen van films.

1. Mark Hamill in Star Wars: The Force Awakens

Het schijnt dat Mark Hamill viel terwijl hij de steile trap opliep naar zijn schietplek, waar Luke Skywalker onthuld werd. Alleen ontkent hij zelf dat dit is gebeurd. Geruchten zeggen ook dat als hij daar was gevallen, dat hij waarschijnlijk ook echt dood was gegaan omdat het zo’n gevaarlijke plek is.

2. Sylvester Stallone in Rocky 4

De vechtscene met Rocky en Ivan Drago ging er zo hard aan toe dat Sylvester Stallone zoveel klappen heeft opgevangen dat zijn hart contact maakte met zijn borstbeen. Toen dat op ging zwellen kreeg hij moeite met ademhalen en belandde hij op de intensive care. Dus als je dacht dat de vechtscènes nep waren, dat waren ze zeker niet.

3. George Clooney in Syriana

In een scène kwam er een snee in George Clooney’s schedel, maar dat was niet vanaf de buitenkant te zien. Hij wist lang niet wat er aan de hand was en had veel hoofdpijn, tot een neuroloog erachter kwam dat er vloeistof uit zijn ruggenwervel kwam. Dit is ontzettend gevaarlijk en moest er lang voor in behandeling. De dokter zei tegen hem dat hij zich misschien ooit weer goed zou voelen, maar nooit meer fantastisch.

4. Bruce Campbell in Evil Dead

Het is niet duidelijk of dit gewoon een gerucht is of dat het echt gebeurd is. Maar Sam Raimi gaat tot het uiterste voor een goed beeld. Hij reed op een motor terwijl hij een camera vasthield en daarbij reed hij ook op volle snelheid op acteur Bruce Campbell af. Als dit maar een klein beetje fout was gegaan, had Campbell’s hoofd geplet geworden.

5. Leonardo DiCaprio in Django Unchained

Herinner je je de scène nog waarbij Leonardo DiCaprio zijn hand door de glazen tafel sloeg? Hij sneed zichzelf daarbij zo hard dat zijn hand verbonden moest worden. Alleen wilde hij niet stoppen met acteren tot de scene afgelopen was. De wond bloedde alleen zo erg dat als de shoot langer had geduurd, het misschien wel fout was afgelopen.

6. Viggo Mortensen in Lord of the Rings: The Two Towers

In de scène in Two Towers ligt Aragorn met zijn gezicht plat in het water. Maar het bleek dat zijn pak te zwaar was en de stroming sterker dan verwacht. Viggo Mortensen was dus bijna verdronken tijdens het schieten van deze film.

7. De stuntdubbel van Daniel Radcliffe in Harry Potter and the Deathly Hallows

Daniel Radcliffe had tijdens de Harry Potter films een stuntdubbel die de gevaarlijke scènes kon doen. In een scène moest Harry op een bezemsteel vliegen, waar David Holmes dus op zat, en tijdens het opnemen brak het touw! Holmes viel plat op de grond en het liep niet goed af. Na de val was hij verlamd.

8. Michael J. Fox in Back to the Future 3

Michael J. Fox is een acteur die alles doet voor zijn rol. Tijdens de zelfmoordscène vonden ze dat het er niet goed uitzag en Fox stemde ermee in om de dozen waar hij op stond weg te halen en het zonder te doen. Hij vond het dus goed dat hij zichzelf ging ophangen! Na take 5 begreep Fox niet dat hij zijn hand tussen de strop en zijn nek moest houden, en was buiten bewustzijn voor ongeveer een halve minuut. De crew dacht dat zijn acteerkunsten gewoon heel goed waren maar de regisseur had door dat het niet goed was. Michael J. Fox was na één dagje vrij weer gewoon terug op de set.

9. Daniel Day-Lewis in Gangs of New York

Daniel Day-Lewis nam zijn rol ontzettend serieus. Misschien een beetje te serieus. Hij wilde alleen maar kleding aan wat ze droegen in het tijdperk van de film. Helaas kreeg hij hier longontsteking door omdat het zo koud was. Maar Daniel Day-Lewis wilde ook geen medicijnen nemen omdat ze dat toen ook niet hadden. Hij liep er een tijdje mee door tot het zo erg werd dat hij wel medicijnen moest nemen.

10. Tom Cruise in Top Gun

Tijdens de beroemde sterfscène van Goose, hield Maverick (Tom Cruise) Goose's lichaam boven water. Alleen vulde Tom Cruise’s parachute zich met water en trok hem mee naar beneden. Een van de crewleden zag dit en hij kon uit het water gehaald worden.

11. Halle Berry in Die Another Day

In een intieme scène delen Halle Berry en James Bond een stuk fruit. Het probleem was dat Halle Berry daarin stikte. Alleen Pierce Brosnan (James Bond) wist wat er gebeurde en hielp haar het fruit uit haar keel te halen.

12. Gunnar Hansen in Texas Chainsaw Massacre

Aan het eind van de Texas Chainsaw Massacre is Gunnar Hansen aan het rennen met een kettingzaag als hij uitglijdt in de modder en de kettingzaag loslaat. Die vliegt maar net over zijn hoofd heen. Bijna had Leatherface geen face meer gehad!

13. Martin Sheen in Apocalypse Now

Martin Sheen was 39 jaar in Apocalypse Now en hij kreeg een hartaanval op de set. De combinatie van alcohol en warm weer leek de oorzaak te zijn van zijn hartaanval. Hij had net de bekende scène geschoten waar zijn personage Captain Willard doordraait.

Welke bijna dood ervaring vinden jullie het ergst?

Lees ook: 10 acteurs die hun eigen dubbelganger spelen in films en series

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 10x acteurs voor en na special effect make-up

Zoek in artikelen