De 10 slechtste serie verfilmingen gebaseerd op boeken

Het komt vaak voor dat er van een boek een film of serie gemaakt wordt. Hier hebben we het over series die gebaseerd zijn op boeken. Deze series kunnen vaak onzettend goed gemaakt zijn, zoals Game of Thrones. Het komt echter ook vrij vaak voor dat series die gebaseerd zijn op boeken helemaal niet zo goed zijn als men had gehoopt. De personages lijken totaal niet op de personages in het boek, belangrijke gebeurtenissen uit het boek worden gewoon overgeslagen of de serie doet gewoon compleet iets anders dan het boek... heel frustrerend voor fans van de boeken! Zie hier de 10 slechtste series die gebaseerd zijn op boeken.

1. The Secret Circle

De eerste in het rijtje met slechtste series gebaseerd op boeken is The Secret Circle. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van L.J. Smith. Wanneer Cassie erachter komt dat ze een heks is, wordt ze deel van een heksenkring. Dat is dan ook wel het enige uit het boek dat terugkomt in de serie. Het aantal heksen is veranderd en zelfs de originele locatie van het verhaal is veranderd. Ook de kritieken waren niet erg lovend over The Secret Circle. De serie is dan ook na het eerste seizoen gecanceld.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: CBS

2. Are You There, Chelsea?

Deze serie is gebaseerd op het boek Are You There, Vodka? It's Me, Chelsea van Chelsea Handler. In het boek schrijft Chelsea over gebeurtenissen in haar leven met vlotte humor. Deze humor komt in de serie echter niet uit de verf en Chelsea lijkt eerder saai. Are You There, Chelsea? is dan ook na het eerste seizoen gecanceld.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: Bonanza Productions

3. Lipstick Jungle

Lipstick Jungle is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell. Deze serie lijkt veel op Sex and the City, met het verschil dat de personages ouder en rijker zijn. Als je kijkt naar het succes van de serie van Sex and the City zou je de kansen van Lipstick Jungle hoog inschatten. De critici zagen deze serie echter niet zitten en waren er negatief over. Criticus Maureen Ryan noemde de serie zelfs "migraine-inducing". 

slechtste series gebaseerd op boekenBron: NBC

4. Dinotopia

De serie Dinotopia is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Gurney. De meeste mensen weten niet dat dit klassieke boek is vertaald naar een serie. De serie is dan ook niet van lange duur geweest. Er zouden eigenlijk dertien afleveringen komen, maar na zes afleveringen is Dinotopia gecanceld omdat de kritieken zó slecht waren. De effecten waren nog te doen, maar het script en de uitwerking van de personages is hierbij verwaarloosd.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: ABC

5. True Blood

Ook True Blood verdient een plaatsje in het rijtje met slechtste series gebaseerd op boeken! De serie is gebaseerd op The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. De verschillen tussen de serie en de boeken zijn zo groot dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. In de boeken is de hoofdpersoon Sookie een sterk, zorgzaam en vriendelijk personage. In de serie is ze echter meer een zwak, onnozel en naïef persoon dat steeds in bescherming genomen moet worden. Daarnaast is de relatie tussen haar en Bill erg lang uitgerekt terwijl Sookie in de boeken al snel besloot dat ze hem als vriend zag. De serie was uiteindelijk nog best goed, maar had beter kunnen zijn als de boeken meer aangehouden waren.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: HBO

6. Under The Dome

Under The Dome is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De verwachtingen voor de serie lagen erg hoog. Een verhaal over een stadje dat door een onzichtbare koepel van de rest van de wereld afgesloten wordt, lijkt namelijk perfect voor een duistere serie. De fans waren echter teleurgesteld en zelfs boos over de veranderingen die gemaakt waren. De koepel blijft bijvoorbeeld maanden het stadje omringen, waar dit in het boek maar iets meer dan een week was. Daarnaast is de herkomst van de koepel ook totaal anders. Stephen King zelf zegt echter dat hij het met deze veranderingen eens is en hij vindt zelfs dat deze veranderingen nodig waren voor de serie.

slechtste series gebaseerd boekenBron: CBS

7. Eastwick

Deze serie is gebaseerd op het boek The Witches of Eastwick van John Updike, waar eerder ook al een film van is gemaakt. Het boek vertelt het verhaal over drie heksen die een mysterieuze man tegenkomen. Hij verleidt alle drie de heksen en moedigt hun krachten aan om ze vervolgens te dumpen voor iemand anders. De serie is echter een stuk lichter, bijna slap. Al is het originele verhaal wel verontrustend, zou de serie beter geweest zijn als de meer duistere thema's van het boek aangehouden zouden worden.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: Warner Bros. Television

8. Dracula

Dracula is gebaseerd op het gelijknamige, bekende boek van Bram Stoker. In het boek is Dracula in Transsylvanië en probeert hij naar Londen te komen om de vloek van de ondoden te verspreiden. In de serie doet hij alsof hij een Amerikaanse ondernemer in Londen is en is hij uit op wraak. Misschien is de enige overeenkomst tussen het boek en de serie wel dat hij een vampier is die Dracula heet. Dit werkte duidelijk niet, want de serie is na het eerste seizoen gecanceld. 

slechtste series gebaseerd op boekenBron: Universal Television

9. The Carrie Diaries

The Carrie Diaries is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Candace Bushnell. De serie was eigenlijk niet zo heel slecht, maar als je het vergelijkt met het boek zijn er toch een aantal dingen die niet helemaal kloppen. In de eerste aflevering van de serie gaat Carrie naar New York en zit ze in haar "Junior Year" (jaar 5 van de middelbare school) terwijl ze in de boeken in het begin al in haar "Senior Year" (jaar 6) zat en pas in het tweede boek naar New York ging. Daarnaast zijn een aantal personages uit de boeken nooit teruggekomen in de serie. Dat zijn toch wel een aantal belangrijke details.

slechtste series gebaseerd op boekenBron: Warner Bros. Television

10. Shadowhunters

De laatste in het rijtje met slechtste series gebaseerd op boeken is Shadowhunters. Deze serie is gebaseerd op The Mortal Instruments van Cassandra Clare. In deze serie lijkt het net of de makers het plot als uitgangspunt hebben genomen en vervolgens zoveel veranderingen hebben gemaakt dat de verhaallijn totaal anders lijkt. Hierdoor veranderde ook de ontwikkeling van de personages en hun dynamiek, wat een beetje geforceerd leek. Veel fans vonden dat het acteerwerk en de dialogen heel slecht zijn en balen dat er zoveel details zijn veranderd. Er is zelfs ruzie ontstaan tussen de fans van de boeken en de fans van de serie. Cassandra Clare liet in een tweet weten dat ze dit heel vervelend vindt en maakt duidelijk dat de fans van de boeken en de fans van de serie helemaal niet tegenover elkaar horen te staan alsof het twee vijandelijke teams zijn. 

slechtste series gebaseerd op boekenBron: Freeform

Wat vond jij van deze series die gebaseerd zijn op boeken?

Bron: Alloy

Lees ook: 19 Disney Channel films die op boeken zijn gebaseerd

Nieuwste artikelen

  • Hou van mij - Bes Ceyssens

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • Series met de mooiste mannen

  • Fantasy series

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Zoek in artikelen