De 10 beste Dean Winchester quotes in Supernatural

Heb je weleens dat iemand iets tegen je zegt en dat je met een mond vol tanden staat? Achteraf bedenk je, je dan meestal alle dingen die je had kunnen zeggen, maar dan is het al te laat. Een personage die hier totaal geen last van heeft is Dean Winchester uit Supernatural. Met zijn vlotte one-liners is hij juist degene die zijn gesprekspartner sprakeloos achterlaat. Deze uitspraken zijn vaak nog hilarisch ook. Hieronder zetten wij de beste Dean Winchester quotes op een rijtje.

Dean Winchester quotesBron: WB Television Network

1. "What part of that was not a steaming pile of BS?"

De eerste in het rijtje van Dean Winchester quotes is deze. In de serie deed Dean deze uitspraak om te laten weten dat hij niet in magie gelooft. Zonder deze context is deze uitspraak echter ook prima te gebruiken. Je hebt vast weleens dat iemand iets tegen je zegt wat nergens op slaat. Hierdoor is deze quote dus best herkenbaar!

2. "I think I'm adorable."

Toen Dean Winchester werd verhoord door de FBI en de agent hem vroeg "You think you're funny?" was dit zijn reactie. Dit is een heerlijke uitspraak om te gebruiken als iemand je bijvoorbeeld probeert te beledigen. Als je jezelf maar leuk vindt, toch?

3. "I get all tingly when you take control like that."

In één van de afleveringen van Supernatural beleefde Sam dezelfde dag telkens opnieuw. Hierdoor wist hij wat er ging gebeuren, dus zelfs wat Dean zou bestellen in het restaurant waar ze gingen eten. Daarom bestelde hij alvast precies wat Dean wilde hebben, waarop Dean de bovenstaande uitspraak deed. In het echte leven is deze quote ook grappig om te gebruiken als een vriend of vriendin je de woorden uit de mond neemt.

4. "You rocks think you're so smart."

In tegenstelling tot de andere Dean Winchester quotes is deze niet bepaald iets wat je in het echte leven kan gebruiken, maar in de context van de serie is hij wel heel grappig. Dean moet een zwaard wat vast zit aan een steen los zien te krijgen. Dit blijkt uiteindelijk zo lastig dat hij zelfs explosieven gebruikt. En ja, deze uitspraak doet hij écht tegen een steen. Waarom ook niet?

5. "Karma's a bitch, bitch."

Wanneer Meg, een demoon, vast komt te zitten in haar menselijke lichaam doet Dean deze uitspraak. Je kunt hem echter ook makkelijk uit de context van de serie halen en in het echt gebruiken. Want hoe heerlijk is het om te zien dat iemand krijgt wat hij of zij verdient?

Dean Winchester quotes Bron: WB Television Network

6. "I've seen some stupid in my time, but you, you take the crown."

Dean was het niet eens met hoe Samuel, een herrezen jager, omging met de vampieren die hij gevangen hield. Daar kwam deze uitspraak uit voort. Het is ook heerlijk om je voor te stellen hoe het zou zijn om deze uitspraak te gebruiken als iemand iets heel stoms zegt. Deze behoort dan ook zeker in de lijst van beste Dean Winchester quotes.

7. "You're not gonna tell me a bedtime story, are you? My stomach's almost out of bile."

Lucifer wilde Dean vertellen over zijn oorsprong, maar Dean had hier duidelijk geen zin in, wat hij liet weten met deze uitspraak. Heb je ook weleens dat iemand je een lang verhaal wil gaan vertellen, maar dat je daar eigenlijk helemaal geen zin in hebt? Dan is deze uitspraak vast heel herkenbaar.

8. "I wish you'd shut your piehole, but we don't always get what we want."

Toen Dean Ruby had vastgezet in een val van de duivel, werd Ruby kwaad en zei ze dat ze Dean wilde zien branden in de hel. Dit was wat Dean daarop te zeggen had. Deze uitspraak is misschien wel één van de meest bruikbare Dean Winchester quotes. Je kent vast wel iemand die altijd zeurt. "Ik wou dat..." "Tja, ik wou dat je je mond zou houden, maar we krijgen niet alles wat we willen." Deze Dean Winchester quote is best herkenbaar, toch?

9. "I'm gonna need a bigger mouth."

In de serie zag Dean een enorme sandwich, waarna deze uitspraak volgde. Ook dit is heel herkenbaar! Je hebt vast weleens dat je iets heel lekkers ziet en je gewoon niet kan wachten om het te gaan eten. Dan zou een grotere mond best handig kunnen zijn.

10. "What, did you lose the ability to send a text message?"

De laatste in het rijtje van beste Dean Winchester quotes is deze. Hij was nogal boos op Sam toen hij uit Lucifer's kooi was ontsnapt, maar hem helemaal niks had laten weten. Sam was namelijk al meer dan een jaar gewoon in leven, terwijl Dean dat niet wist. Dit is wel een heel heftig voorbeeld, maar in het echte leven is het ook wel herkenbaar. Je hebt vast wel eens gehad dat iemand eeuwen doet over reageren op een berichtje of je gewoon helemaal negeert. Daar zou deze uitspraak heel goed van pas komen.

Dean Winchester quotesBron: WB Television Network

Deze tien Dean Winchester quotes vonden wij de beste tot nu toe. Zouden er nog meer bij komen? Wij hopen het wel! 

Welk van deze Dean Winchester quotes is jouw favoriet?

Bron: Alloy, WB Television Network

Lees ook: De tien meest memorabele doodervaringen van Sam en Dean in Supernatural

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • De beste fantasie series

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

  • Series om te kijken als je Lucifer mist

  • De 10 langstlopende series ooit

Zoek in artikelen