10 auteurs vertellen over hun leven voordat zij boeken schreven

Heel veel auteurs hebben iets heel anders gedaan voordat ze zijn begonnen met schrijven. De een was een vertaler en de ander een serveerster. Maar er zijn ook auteurs die op een hele vreemde manier erachter zijn gekomen dat ze boeken moesten gaan schrijven, zoals Stephen King! Wij hebben voor jullie uitgezocht waarom 10 bekende auteurs hebben besloten om boeken te gaan schrijven!

1. Lisa Gardner

Voordat Lisa Gardner een New York Times best-selling auteur werd, had ze een heel ander baantje. Ze was namelijk een serveerster. Helaas vatte haar kapsel regelmatig vlam tijdens het serveren van een toetje. Uiteindelijk snapte ze de hint en is ze zichzelf gaan focussen op het schrijven! Gelukkig maar anders hadden wij niet kunnen genieten van boeken zoals Doodverklaard en Vind haar!

 

 

Een bericht gedeeld door Lisa Gardner (@lisagardnerbks) op

Bron: Instagram @lisagardnerbks

2. Lee Child

Lee Child is de auteur van de spannende thriller-serie over Jack Reacher! Inmiddels zijn hier ook al twee films (Jack Reacher en Jack Reacher: Never Go Back) van verschenen, met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol. En dan te bedenken dat Lee Child eerst bij de Britische tv werkte, waar hij werd ontslagen en toen besloot om een boek te schrijven. Zo moeilijk kan het toch niet zijn, dacht hij (en dat was het dus ook niet voor hem). 

 

 

Een bericht gedeeld door Random House (@randomhouse) op

Bron: Instagram @randomhouse

3. Haruki Murakami

Onlangs verscheen het boek De moord op Commendatore van Haruki Murakami bij Atlas Contact. Voordat hij begon met schrijven was hij de eigenaar van een Jazz club in Tokyo. Hier heeft hij zes of zeven jaar lang cocktails en sandwiches aan zijn klanten geserveerd. Op een avond was hij er klaar mee en wilde hij een boek schrijven!

 

Bron: Instagram @atlascontact

4. E.L. James

E.L. James is natuurlijk de schrijfster van de mateloos populaire Fifty Shades of Grey-serie. Inmiddels zijn haar boeken al verfilmd en komt deel 3, Fifty Shades Freed, in februari in de bioscopen! Maar de carriere van E.L. James begon met het schrijvan van fanfiction over Twilight onder de naam 'Snowqueen’s Icedragon'.

 

 

Erica & Erika #London #BernersTavern #July2017 @ericafabs @cchisaris #StillCantSpellHerName

Een bericht gedeeld door E L James (@erikaljames) op

Bron: Instagram @erikaljames

5. Stephen King

Aan het eind van vorig jaar verscheen het nieuwste boek van Stephen King, die hij samen met zijn zoon Owen King heeft geschreven. Dit was het boek Schone Slaapsters. Zijn passie voor schrijven is ontstaan op een zodelkamertje in het huis van zijn oom en tante. Hij vond hier een doos met oude boeken van zijn vader. Dit waren allemaal paperbacks uit de jaren 40!

 

 

Een bericht gedeeld door Stephen King (@stephenking) op

Bron: Instagram @stephenking

6. Paula Hawkins

Paula Hawkins schreef het boek Het meisje in de trein. Dit boek is er echter niet zomaar gekomen! Zij heeft namelijk vrij moeten nemen om te kunnen schrijven en om alles te kunnen bekostigen heeft zij geld van haar familie geleend. Als dit boek geen succes zou worden moest ze weer een journalist worden of op zoek gaan naar iets nieuws. Dit was echt haar laatste kans!

 

 

New #etro sunglasses. Yes, I'm wearing them indoors #hangover.

Een bericht gedeeld door Paula Hawkins (@paulahawkins2010) op

Bron: Instagram @paulahawkins2010

7. Isabel Allende

Voor haar carriere als auteur vertaalde Isabel Allende boeken naar het Spaans. Maar ze werd helaas ontslagen! Waarom? Omdat ze de dialogen van vrouwen veranderde zodat ze inteligenter leken in het boek. Hierna besloot ze dat het beter was om gewoon zelf boeken te gaan schrijven!

 

 

Hello Pittsburgh. Ready for tonight’s event at the Carnegie Music Hall. #inthemidstofwinter

Een bericht gedeeld door Isabel Allende (@allendeisabel) op

Bron: Instagram @allendeisabel

8. Nora Roberts

Nora Roberts heeft al een aantal prachtige boeken op haar naam staan, zoals Bij zonsondergang, Publiek geheim en Weet je nog?. Haar passie voor schrijven is eigenlijk uit het niets ontstaan. Op een dag was er een sneeuwstorm en moest ze, samen met haar kinderen, bij haar moeder blijven. Toen besloot ze om te gaan schrijven. Eenmaal begonnen kwam ze tot het inzicht dat ze voorbestemd was om boeken te schrijven!

 

Bron: Instagram @nora_roberts_fans

9. Stephenie Meyer

Voor Stephenie Meyer is het allemaal begonnen op 2 juni 2003. Ze werd wakker en had een hele bijzondere droom gehad. In haar droom hebben twee mensen een heel intens gesprek op een open plek in het bos. Één van hen is een heel gewoon meisje. De andere was een ontzettend knappe en glinsterende vampier! Stephenie Meyer is toen meteen aan het schrijven geslagen om zoveel mogelijk van de droom te onthouden!

 

 

I had so much fun talking to fans at ComicCon! #comiccon #fans #twilight #thehost #fun

Een bericht gedeeld door Stephenie Meyer📒 (@stephenie_meyers) op

Bron: Instagram @stephenie_meyers

10. David Foster Wallace

Een vriendin van David Foster Wallace van de universiteit zei tegen hem dat ze liever een karakter in een boek zou willen zijn dan een echt persoon. Dit bleef in zijn hoofd hangen en hierna heeft hij The Broom of the System geschreven!

 

Bron: Instagram @turnthepage365

Had jij verwacht dat sommige auteurs een vreemde start hadden gehad in het leven?

Bron: ew.com, instagram.com

Lees ook: De 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen