10 Fifty Shades of Grey geheimen

Je zou denken dat alles wel te zien is in de Fifty Shades of Grey-films, maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Wat zijn de geheimen van de acteurs en zijn alle scènes uiteindelijk in de films gekomen? We willen alles weten om goed voorbereid te zijn als Fifty Shades Freed uitkomt op Valentijnsdag. Daarom hebben wij 10 Fifty Shades of Grey geheimen voor jullie op een rijtje gezet. 

1.     In Fifty Shades Darker eert Dakota Johnson haar moeder.

We trappen de Fifty Shades of Grey geheimen af met moederdochterliefde. Dakota Johnson laat haar ouders de films niet kijken, dat vindt ze namelijk te gênant. Maar Darker moest ze wel laten zien omdat er een zinnetje in zit uit haar moeders film, Working girl uit 1988. Anastasia zegt in de tweede film tegen een collega: “I don't expect you to fetch me coffee unless you're getting some for yourself.” Deze zin komt letterlijk uit Melanie Griffith's (Dakota's moeder) film.

Bron: 20th Century Fox

2.     Dakota Johnson en Jamie Dornan hebben een goede band

Er gaan veel geruchten dat de hoofdrolspelers elkaar niet zouden mogen in het echte leven. Volgens regisseur James Foley is dit verre van de waarheid. “Ik weet niet of de twee al net zo close waren in de eerste film als dat ze nu zijn, maar op dit moment zit het zeker goed tussen hen. Ze maken elkaar aan het lachen en hebben een band met elkaar gekregen. Ook tijdens de opnames was er een hoop gegiechel.” En natuurlijk delen ze een hoop Fifty Shades of Grey geheimen die niemand mag weten.

Bron: Universal, Focus Features

3.     Er waren nieuwe eisen voor het uiterlijk van Christian Grey

Voor de tweede film, Darker, moest Jamie Dornan een donkerder zonnebankkleurtje krijgen, meer spieren kweken en zijn baardje laten groeien. Met dat laatste was hij erg blij. Hij voelt zich namelijk naakt met een geschoren gezicht. Plus, elke dag scheren vond hij ook geen pretje.

Bron: Universal, Focus Features

4.     Push ups waren onderdeel van het ritueel voor het filmen van de seksscènes.

Je kan geen lijstje van Fifty Shades of Grey geheimen maken zonder seks erin te verwerken. Jamie Dornan deed voor 'het' ging gebeuren een hoop push ups, zo kwamen zijn spieren beter uit. Terwijl Dakota Johnson juist zorgde dat de spanning er een beetje vanaf ging tijdens het filmen. Op het moment dat het een beetje gênant werd knorde ze en moest iedereen weer lachen.

Bron: Universal, Focus Features

5.     Dakota Johnson vond de liftscène het moeilijkst om te spelen

Het was een neplift en heel krap om met zoveel mensen in te staan. Ze vond het vooral lastig om tussen al die vreemden zo’n intiem moment te beleven.

Bron: Universal, Focus Features

6.     Jamie Dornan had geen moeite met complete naaktheid

Jamie Dornans zaakje is nooit in beeld gekomen tijdens de films, maar niet omdat hij dat zelf niet wilde. Je mag namelijk niet zomaar geslachtsdelen in beeld brengen door bepaalde ratings, maar hij zou er geen moeite mee hebben als dat wel het geval was geweest. “Showing penis was definitely an option; nobody ever said ‘do it’ or ‘don’t do it." James Foley zegt dat de camera soms heel dichtbij kwam, maar dat dat niet opzettelijk was. Dat was gewoon waar de camera was.

Bron: Universal, Focus Features

7.     Een grote seksscène is eruit geknipt

In Darker zaten veel meer seksscènes dan in de eerste film en sommige zijn er zelfs nog uitgeknipt. Er was een pooltafelscène waar ze een week over gedaan hebben en die kwam uiteindelijk niet in de laatste edit. Waar blijft die special met bonusmateriaal?

Bron: Universal, Focus Features

8. Jamie Dornan heeft veel onderzoek gedaan naar zijn rol

Nummer 8 van de Fifty Shades of Grey geheimen is wel een pittige. Om het spelletje van SM helemaal te kunnen begrijpen en zich in te kunnen leven in Christian Grey ging Jamie Dornan naar een London sex dungeon. Hij kwam er daar achter dat het dominante leven niets voor hem is. 

Bron: Universal, Focus Features

9. Seksscènes worden geschoten op een gesloten set

De seksscènes in de films worden gefilmd in complete privacy. Alleen de acteurs, de regisseur en de camera zijn aanwezig in de ruimte. De camera wordt bestuurd op afstand om op die manier alles minder ongemakkelijk te maken.

Bron: Universal, Focus Features

10.     Jamie Dornan en Dakota Johnson vonden drie films meer dan genoeg

En dan als klapper op de vuurpijl: Jamie Dornan en Dakota Johnson haten Fifty Shades of Grey eigenlijk. Jamie Dornan is klaar met zijn personage Christian Grey en zijn baard. Hij kan dingen goed en snel afsluiten: ‘We have done two movies back to back now, and I’m actually finished with it,’ ‘I’ve done Fifty Shades forever.’  Dakota zegt dat ze de sekssscènes eigenlijk echt haat. "I've been simulating sex for seven hours straight right now, and I'm over it." 

Bron: Universal

Welke van deze Fifty Shades of Grey geheimen wisten jullie al?

Bron: The Richest, Usa Today

Lees ook: Nieuwe trailer Fifty Shades Freed

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Top 12 erotische speelfilms

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • Toffe nieuwe boekverfilmingen in 2014!

Zoek in artikelen