12 films waarin de hoofdpersonages onverwacht snel doodgingen

Pas op: Spoilers!

Je hebt vast wel een favoriete acteur of actrice, toch? En van hen wil je natuurlijk elke film zien die er bestaat? Maar heel soms denk je een film met je favoriete acteur of actrice te gaan kijken en dan kom je een klein beetje bedrogen uit. Hij of zij leek een hoofdrol te hebben, maar is uiteindelijk maar 10 minuten in de film te zien. Wij hebben voor jullie een lijstje van 12 films waarin de hoofdpersonages onverwacht en snel doodgingen.

1.     Life – Ryan Reynolds

Het heeft maar veertig minuten geduurd en toen was het al over en uit voor Ryan Reynolds in de film Life. Na het zien van de trailer dacht iedereen dat Hugh het eerst dood zou gaan, maar dat was Rory. Hij redde het leven van Hugh en moest dit helaas bekopen met de dood. Gelukkig stierf hij wel als een held.

Bron: Columbia Pictures, Sony Pictures

2.     The place beyond the pines – Ryan Gosling

Het ligt blijkbaar aan de naam, want ook Ryan Gosling verliet vroegtijdig het strijdtoneel in de film The place beyond the pines. Ryan Gosling werd doodgeschoten door Bradley Cooper in het eerste deel van de film. Een lange rol was dus niet voor hem weggelegd.

Bron: Focus Features

3.     Godzilla – Bryan Cranston

Bryan Cranstons personage was in elke trailer en teaser van Godzilla te zien. Daarom kwam het voor iedereen dan ook als een grote verrassing toen hij al aan het begin van de film werd vermoord. Gelukkig zijn wij niet de enige die het jammer vinden. Ook Cranston zelf vond het vergissing dat zijn personage zo vroeg in Godzilla doodging.

Bron: Warner Bros

4.     Scream – Drew Barrymore

Van Ryan Reynolds mochten we tenminste nog 40 minuten genieten in Life, maar van Drew Barrymore konden we in Scream helaas maar 15 minuten genieten. Gelijk in de openingsscène had de moordenaar haar al te pakken en stak een mes in haar borst. 

Bron: Dimension Films

5.     Alien – John Hurt en Tom Skeritt

Tijdens de film Alien Was Sigourney Weaver nog helemaal niet bekend. Ze speelt de rol van Ripley en eigenlijk dacht iedereen wel dat ze snel dood zou gaan in de film. Toch was er voor haar een lange rol weggelegd in Alien, want John Hurt en Tom Skeritt moesten het veld redelijk snel ruimen! 

Bron: 20th Century Fox

6.     Psycho – Janet Leigh

Wie kent de beroemde douchescène in de film Psycho nou niet? Na 47 minuten liet Janet Leigh het leven toen ze bruut werd neergestoken door de moordenaar. Was dat even teleurstellend als je denkt dat ze de film gaat overleven.

Bron: Paramount Pictures

7.     The Godfather – Marlon Brando

Marlon Brando zou eigenlijk de verteller worden van de film, maar zijn personage Don Vito Corleone werd vroeg doodgeschoten. Zijn zoon Michael (Al Pacino) werd hierdoor de verteller van The Godfather.

Bron: Paramount Pictures

8.     Mindhunters – Christian Slater

In Mindhunters was er een snelle dood voor Christian Slater weggelegd? Of toch niet? Hoewel hij als eerste in de film doodgaat, is dit niet echt op een hele snelle manier. Er viel een bak vol met vloeibare stikstof over hem heen en hierdoor vroor hij langzaam dood. Wat een nare manier om dood te moeten gaan!

Bron: Miramax Films

9.     Feast – Eric Dane

"I’m the guy who’s gonna save your ass." Helaas lukte Hero (Eric Dane) dat niet helemaal, aangezien hij al in de openingsscène van Feast wordt onthoofd door een monster. Jammer genoeg is het moeilijk om iedereen te redden zonder hoofd.

Bron: The Weinstein Company

10.  G.I. Joe: Retaliation – Channing Tatum

Wie speelde de hoofdrol in G.I. Joe: The Rise of Cobra ook alweer? Juist! Dat was Channing Tatum. Is het dan niet heel gek dat hij ook de hoofdrol in G.I. Jou: Retaliation speelt? Ja, dat is het wel. Want in de sequel gaat hij al vrij snel dood.

Bron: Paramount Pictures

11.  Deep Blue Sea – Samuel L. Jackson

Hoe kan je nou beter doodgaan dan tijdens het geven van een ijzersterke speech? Die is er eigenlijk niet en gelukkig mocht Samual L. Jackson op deze manier het leven laten in Deep Blue Sea. Toch is het voor ons wel jammer dat hij al na 47 minuten wordt opgegeten door een haai.

Bron: Warner Bros

12.  Contagion – Kate Winslet

In de trailer was al te zien dat Gwyneth Paltrow snel dood zou gaan in Contagion. Het was echter een grote verassing dat ook Kate Winslet vrij snel de dood vond in deze film. Dat zag echt bijna niemand aankomen!

Bron: Warner Bros

Welke van de hoofdpersonages die onverwacht en snel doodgingen vinden jullie het ergst?

Bron: MTV

Lees ook: 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 10x acteurs voor en na special effect make-up

Zoek in artikelen