10 bizarre feitjes over Disney prinsessen

Je kent ze waarschijnlijk wel: de bekende Disney prinsessen zoals Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester. Als kind wilde je ook bij de Disney prinsessen horen en als volwassene kijk je de films nog steeds met veel plezier. Er zijn ook feitjes over deze films en de geliefde prinsessen, die je niet direct op het scherm ziet. Deze feitjes zijn wel heel leuk om te weten en daarom zetten wij hier de meest bizarre feitjes over Disney prinsessen op een rijtje. 

1. Doornroosje is één van de officiële Disney prinsessen, ookal heeft ze maar 18 zinnen en is ze maar 18 minuten op het scherm te zien.

Bron: The Walt Disney Company

2. In Enchanted zijn drie echte Disney prinsessen te zien. Jodi Benson, Paige O'Hara en Judy Kuhn zijn namelijk de stemactrices van Ariel, Belle en Pocahontas.

Bron: Walt Disney Pictures

3. Het schijnt dat Beyoncé weigerde auditie te doen voor de rol van Tiana, maar ondanks dat nog steeds verwachtte dat ze de rol zou krijgen.

Bron: Dreamworks 

4. De Disney prinsessen Mulan en Jasmine hebben dezelfde stemactrice, namelijk musicalactrice Lea Salonga.

feitjes over disney prinsessenBron: Walt Disney

5. Sneeuwwitje is de allerjongste van de Disney prinsessen. Ze is namelijk pas veertien jaar oud!

feitjes over Disney prinsessenBron: Paramount Pictures

6. De stemactrice van Sneeuwwitje kreeg nog geen duizend dollar voor de film, was niet te zien in de aftiteling en werd door Disney verboden om andere rollen aan te nemen.

feitjes over Disney prinsessenBron: Paramount Pictures

7. In het originele verhaal van Assepoester van de Gebroeders Grimm moeten de stiefzussen hun voeten misvormen om het glazen muiltje te passen. De één snijdt haar teen af en de ander haar hiel. 

Bron: Walt Disney Pictures

8. In 1999 was de vice-president van Amerika Mike Pence van mening dat Mulan liberale propaganda was om de rol van vrouwen in het leger te normaliseren. 

Bron: Walt Disney Pictures

9. De onderzoekers en kunstenaars van Pixar hebben er meer dan drie jaar over gedaan om het volumineuze rode haar van een van de meest recente Disney prinsessen, Merida, tot leven te brengen. Ze moesten hiervoor een totaal nieuwe vorm van animatiesoftware bedenken.

Bron: Pixar Animation Studios

10. De stem van Merida zou eigenlijk ingesproken worden door Reese Witherspoon, maar uiteindelijk heeft de actrice dit toch niet gedaan omdat haar Schotse accent te slecht was.Bron: Open Road Films

Wist jij deze feitjes over Disney prinsessen al?

Bron: Disney

Lees ook: Zo zien Disney prinsessen eruit in 2017!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen