6 x inspirerende Perkamentus quotes

In Harry Potter komen de personages regelmatig in moeilijke situaties terecht waar ze af en toe echt even de hoop verliezen. Professor Perkamentus had in deze gevallen altijd wel wijze woorden om hen er weer bovenop te krijgen. In het echte leven kan het natuurlijk ook wel eens voorkomen dat je het even niet meer ziet zitten. Daarom zetten wij hier 6 Perkamentus quotes op een rijtje die je weer een duwtje in de rug geven.

perkamentus quotes

1. "It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends."

Het kost natuurlijk een hoop moed om iemand die je niet mag te wijzen op iets waar je het niet mee eens bent. Het is echter minstens net zo moeilijk om ditzelfde te doen bij je vrienden. Toch is het belangrijk om ook aan je vrienden te kunnen laten weten wanneer je het ergens niet mee eens bent.

perkamentus quotes

2. "It matters not what someone is born, but what they grow to be."

Het maakt niet uit of iemand een 'modderbloedje', halfbloed- of volbloedtovenaar is. Het gaat erom wat voor persoon ze uiteindelijk worden. Dit idee is heel mooi, het maakt niet uit wat voor afkomst iemand heeft, het gaat erom wie ze zijn als persoon. Je moet mensen niet oordelen op hun afkomst.

3. "It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

Wie je bent als persoon heeft veel meer te maken met de keuzes die je maakt in het leven dan de vaardigheden die je hebt. Harry had de kwaliteiten om een Zwadderich te zijn, maar hij koos voor Griffoendor, en dat maakt hem wie hij is. Daarom is het ook zo belangrijk om te kiezen voor wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt, in plaats van wat er van je verwacht wordt of waar je goed in bent.

perkamentus quotes

4. "We are only as strong as we are united, as weak as we are divided."

Samen sta je sterk. Dat is wat met deze quote duidelijk gemaakt wordt. Samen zijn we net zo sterk als hoe zwak we zijn als we verdeeld zijn. Zeker in tijden van crisis is het belangrijk om zij aan zij te blijven staan.

5. "Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."

Wat belangrijk is om te onthouden als je door een moeilijke periode gaat, is dat je ook dan gelukkig kunt zijn, als je de hoop maar niet verliest. Want, wat uit deze wijze uitspraak blijkt: geluk kun je zelfs vinden in de duisterste tijden, als je maar onthoudt om het licht aan te doen. 

perkamentus quotes

6. "It was important," Dumbledore said, "to fight, and fight again, and keep fighting, for only then could evil be kept at bay, though never quite eradicated..."

De laatste in het rijtje Perkamentus quotes is misschien wel een van de belangrijkste. Het is belangrijk om altijd te blijven vechten tegen het kwaad, omdat dat de enige manier is om het op afstand te houden. Het is onmogelijk om het kwaad echt uit te roeien, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met vechten.

perkamentus quotes

Welk van deze Perkamentus quotes vind jij het mooist?

Bron: GIPHY, Warner Bros.

Lees ook: Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

 

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen