De knapste Disney vaders

Er zijn vast een hoop Disney personages waar je als kind een beetje verliefd op was. Wat je toen misschien niet opgevallen is, is dat de bekende Disney personages vaak ook hele knappe vaders hebben! Deze vaders zijn knap, dapper, beschermend... noem het maar op. Om deze Disney vaders wat meer waardering verdienen hebben wij een lijstje gemaakt van de knapste Disney vaders. Genieten maar!

1. Tarzan's vader

Helaas hebben we de ouders van Tarzan niet lang kunnen zien, aangezien ze allebei gestorven zijn. Zoals je hieronder ziet leek de vader van Tarzan best veel op hoe de volwassen Tarzan eruit ziet! En wat is hij knap. Hij heeft een mooie bos haar en ziet er gespierd uit.

TarzanBron: Disney

2. Koning Agnarr

Ook de tweede in het rijtje van de knapste Disney vaders is helaas overleden. Koning Agnarr, de vader van Anna en Elsa, mag zeker niet ontbreken! De twee ouders maakten misschien een vergissing door Elsa haar krachten te laten verbergen, maar de koning is wel een knappe man, die er mooi verzorgd uit ziet. 

FrozenBron: Disney

3. Koning Triton

Deze Disney vader is misschien wat ouder dan de meeste in het rijtje, maar wauw, wat is hij gespierd! De vader van Ariël heeft natuurlijk een prachtige bos haar, inclusief baard. Wij zien wel iets in Koning Triton.

De kleine zeemeerminBron: Disney

4. Mr. Incredible

Deze Disney vader is niet alleen groot en gespierd, hij is ook een echte superheld en familieman! Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat Mr. Incredible een plekje verdient in ons lijstje van de knapste Disney vaders. 

The IncrediblesBron: Disney

5. Cassim

Volgens velen is Cassim de knapste Disney vader die er is. Wij snappen dit wel! Hij is gespierd, heeft mooi donker haar en een goed baardje. Ook heeft hij mooie donkere ogen en is hij een beetje een bad boy. 

AladdinBron: Disney

6. Roger Radcliffe 

In tegenstelling tot de andere vaders in ons rijtje van de knapste Disney vaders is Roger niet écht een vader. Tenminste, hij heeft geen kinderen. Daarentegen heeft hij wel 101 honden! Daarom telt hij toch wel een beetje mee. Roger is gewoon een hele lieve man die een beetje klunzig is maar dat maakt hem juist leuk.

101 DalmatiërsBron: Disney

7. Koning Frederic

De vader van Rapunzel uit Tangled is misschien niet de allerknapste, maar hij heeft wel iets leuks. Hij houdt erg veel van zijn dochter en is heel beschermend (misschien zelfs een beetje overbezorgd). Daarnaast heeft hij een hele lief gezicht, wat ervoor zorgt dat wij toch wel een beetje houden van deze Disney vader.

TangledBron: Disney

8. James

James, de vader van Tiana uit De prinses en de kikker mag ook niet ontbreken in ons lijstje van de knapste Disney vaders. Hij is een echte familieman die veel liefde heeft voor zijn gezin. Daarnaast is hij ook nog eens een heel mooie man. Helaas wachtte deze Disney vader ook een tragisch einde... hij is namelijk omgekomen in de oorlog.

Princess and the FrogBron: Disney

9. Zeus

Deze Disney vader is een heuse god! Zeus, de vader van Hercules, is een grote, gespierde man met een mooie bos haar. Omdat hij een god is, is hij ook nog eens onsterfelijk! Deze Disney vader is letterlijk en figuurlijk goddelijk.

HerculesBron: Disney

10. Chef Tui

De laatste in ons rijtje van de knapste Disney vaders is een van de meest recente, namelijk de vader van Vaiana: Chef Tui. Hij is streng en misschien een beetje overbezorgd, maar dit is alleen omdat hij zijn dochter wil beschermen. Ook is hij een mooie, grote man én heeft hij tattoos, die hem nog heel goed staan ook.

VaianaBron: Disney

Wie is jouw favoriet van de knapste Disney vaders?

Lees ook: 10 Disney hulpjes die niet vergeten mogen worden

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen