Friends feitjes die je als echte fan wilt weten

Nu Friends eindelijk op Netflix staat en we een gat in de dag zitten te bingewatchen, komen we er weer achter wat een goede serie het toch is! Aflevering na aflevering plassen we in onze broek van het lachen en klikken we weer op de volgende. Maar blijkbaar weten we niet alles van de serie, en onze monden vielen open toen we deze Friends feitjes zagen. Hieronder delen we de leukste Friends feitjes met jullie!

1.     De serie heette niet altijd Friends

We trappen het rijtje van Friends feitjes af met een andere titel. Wij kunnen ons eigenlijk geen andere titel voorstellen maar Insomnia Café, Friends like Us en Six of One waren ook opties voor de serienaam.

2.     Voordat de pilot op tv kwam, vloog de cast naar Las Vegas.

In punt 2 van de Friends feitjes heeft de cast een tripje naar Las Vegas met een heerlijk diner bij Caesars Palace. Dit was hun laatste kans om nog even te ‘kunnen genieten van de anonimiteit’. Ze bedoelden dit als grapje, want ze hadden nooit gedacht dat de serie zo goed zou gaan lopen. Zo kwam het van een grapje toch dichtbij de waarheid.

3.     Courteney Cox was precies zoals Monica in het echte leven

Monica was natuurlijk het 'pietje precies'. Alles moest goed liggen, schoon zijn en naar haar wensen gebeuren. In het echte leven was dat net zo. Haar kleedkamer was altijd spik en span en ze had een gave voor stofjes van andere mensen afplukken.

4.     De identiteit van Ugly Naked Guy was niet onthuld tot 2016

Jon Haugen is de naam. De overbuurman van Monica werd vaak genoemd maar eigenlijk zagen we hem nooit. Tot 2016 was de naam ook niet bekend bij het grote publiek, totdat The Huffington Post een onderzoek deed naar de identiteit van de man en Jon Haugen onthulde als Ugly Naked Guy. Sommige Friends feitjes moeten eigenlijk maar een mysterie blijven en dit is daar één van. 

5.     Lisa Kudrow (Phoebe) haatte haar gitaar aan het begin van Friends

Phoebe is natuurlijk muzikante en speelt haar liedjes altijd op haar gitaar. Maar als de showmakers naar Lisa hadden geluisterd, had Phoebe helemaal geen gitaar gehad! Zij wilde  namelijk dat Phoebe bongos ging spelen.

6.     Voor een lange tijd, mocht Friends eerst niet eens een condoomverpakking laten zien tijdens het 8 p.m. tijdslot

Door ‘broadcast standards’ in de jaren 90 mochten ze ook geen ‘penis’ zeggen. De regels waren toen nog heel streng. Door dit soort Friends feitjes besef je hoe anders de jaren 90 nog waren ten opzichte van nu.

7.     De oranje bank in Central Perk stond in de kelder van Warner Bros. Studios

Friends feitjes kunnen ook gewoon gaan over een voorwerp en niet over de cast. De bekende bank waarop de Friends altijd koffie zitten te drinken is gewoon hergebruikt. De sofa stond te verstoffen in de kelder van Warner Bros Studios dus die konden ze gewoon op de set neerzetten. 

8.     Marcel werd gespeeld door twee aapjes

Nummer 8 in het rijtje met Friends feitjes gaat over het aapje Marcel! De een had een iets originelere naam dan de ander, maar ze waren allebei net zo leuk. David Schwimmer (Ross) mocht tussen de opnames door alleen geen band creëren met de aapjes Monkey en Katie. Dan zouden ze te gehecht raken.

9.     Voor Giovanni Ribisi Frank jr. speelde had hij een rolletje in het tweede seizoen

Ken je Condom Boy nog, de jongen die een condoom in Phoebe's gitaarhoes gooide? Hij mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met Friends feitjes, want dat is Ribisi! Daarna speelt hij dus Phoebe's broertje, wat een beetje vreemd is. 

10.  Joey en Phoebe hadden samen kunnen zijn

Destijds was in een pitch te zien dat Joey en Phoebe een relatie hadden. De twee zouden de hele serie seks met elkaar hebben als een soort Friends with Benefits. Uiteindelijk deden de showmakers niets met dat idee en bleven ze gewoon vrienden zonder benefits. Dit is een van onze favoriete Friends feitjes.

11.  Ross is drie jaar lang 29

Over dit punt in het lijstje van Friends feitjes breken we ons hoofd. In seizoen 3, 4 en 5 is Ross de hele tijd 29 jaar. Hij heeft ook 2 verjaardagen: 18 oktober en ergens in december. Onze hersenen kunnen dit niet aan. Hoe kan dat nou? Maar waar kunnen we zijn tijdmachine lenen?

12.  De makers wisten al heel snel dat Ross en Rachel samen zouden eindigen

Hij zal altijd haar kreeft blijven. Om het maar even in Phoebe’s taal te zeggen. 

Wij staan in ieder geval versteld van deze Friends feitjes! Onze favoriet is de laatste. Ross en Rachel zijn toch wel een heel schattig stel. 

Wisten jullie deze Friends feitjes al en welke is jullie favoriet?

Bron: Cosmopolitan, Giphy

Lees ook: De 9 meest feministische momenten in Friends

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De 18 leukste sitcoms op een rijtje

  • 15 x de beste sitcoms

Zoek in artikelen