Door deze wendingen in series werden fans echt boos

Je kijkt maanden- of jarenlang een serie vol met passie. Elke week kijk je braaf naar een nieuwe aflevering en het lange wachten op een nieuw seizoen is het altijd waard. En dan op een dag besluiten de schrijvers dat er een mega wending plaatsvindt. Hoe kunnen ze dit bedenken? En dat nog wel in jouw favoriete serie! Gelukkig ben je niet de enige die dit gevoel kent. Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt met de meest onverwachte wendingen van onze favoriete series! Pas op: spoilers! 

Deans affaire en de breakup van Lorelai en Luke (Gilmore girls)

Rory is één van de schattige jonge meiden uit de populaire serie Gilmore Girls. Daarom is het voor de fans zo hartverscheurend om te zien dat ze zo mega veel foute keuzes maakt. Al deze keuzes kunnen weer teruggeleid worden naar die ene keer in de dansstudio met haar allereerste liefde, Dean. Het probleem was dat Dean getrouwd was. Door al het drama is dat huwelijk stuk gelopen en daar heeft Rory grote problemen met haar moeder en school aan over gehouden. Gilmore Girls heeft niet alleen fans hierover bedroefd. De schrijvers hebben nóg een vreemde wending in het verhaal gemaakt. Namelijk het verbreken van de relatie tussen Lorelai en Luke. Dit valt ook niet helemaal lekker bij de fans. Ze waren immers verloofd, het is voor de kijker dus een grote telleurstelling. Deze wending is het volgens hen totaal niet waard.

wendingen in seriesBron: Warner Bros. Television

Rachel en Ross die alweer terug bij elkaar zijn (Friends)

Veel fans van Friends zijn niet blij met deze wending. Rond seizoen tien zien we dat Ross en Rachel telkens weer naar elkaar toe getrokken worden. De chemie spat ervan af. Ze maken nog steeds vaak ruzie binnen hun relatie, maar toch vinden ze elkaar elke keer weer terug. Zelfs het feit dat Ross meteen na de break up naar bed gaat met een ander of dat Joey Rachels hart probeert te stelen, houdt het stel niet uit elkaar. Fans zijn hier allesbehalve blij mee…

wendingen in seriesBron: Warner Bros. Television

Eindelijk de moeder ontmoeten (How I Met Your Mother)

De titel, het verhaal, alles draait om het ontmoeten van de moeder in How I Met Your Mother. Na vele seizoenen waren de fans razend enthousiast toen eindelijk de moeder in beeld kwam. Na een paar snelle afleveringen werd opeens in razende vaart hun "romance" uit de doeken gedaan. Maar al snel leek er een verdrietige sfeer in de serie te komen want wat blijkt nu... we hebben seizoenen uitgekeken naar dit moment en uiteindelijk sterft ze gewoon. En blijkt de "clue" van How I Met Your Mother te zijn dat Ted nog altijd verliefd is op Robin. Deze wending aan het einde vinden de fans maar niks. Het blijkt uiteindelijk dat het hele verhaal dat Ted aan zijn kinderen vertelt, pas 6 jaar na het overlijden van ‘the mother’ plaatsvindt. Een grote telleurstelling vinden velen. Omdat de serie hierover zoveel kritiek kregen, hebben ze op de dvd ook een ander einde uitgebracht waar je niet ziet dat "de moeder" doodgaat en waarin het mooier eindigt.

wendingen in seriesBron: 20th Century Fox Television

House die zijn eigen dood in scène zet (House)

Na acht seizoenen, verwachtten de fans van House toch wel een goed einde. Vele fans zijn niet blij met de wending dat House uiteindelijk zijn eigen dood in scéne zet. Dit is nogal een anticlimax voor deze serie. House doet dit zodat hij niet meer in de gevangenis terecht kan komen en zodat hij geen zelfmoord hoeft te plegen. Zelfmoord plegen leek hem saai, dit is natuurlijk wel weer typisch zijn personage. Hij gaat verder met onder de grond leven, samen met twee mensen die weten dat hij nog leeft. Dit is niet het einde waar de fans op zaten te wachten.

wendingen in seriesBron: Bad Hat Harry Productions

Dan die de hele tijd Gossip Girl bleek te zijn (Gossip Girl)

Het was een grote shock voor iedereen: Dan is Gossip Girl! Maar hoe kon die leuke, schattige Dan nou de hele tijd Gossip Girl zijn geweest? Vanaf de allereerste aflevering hadden we het al kunnen weten. In de pilot aflevering waren namelijk grote aanwijzingen te zien over de identiteit van Gossip Girl! Uiteindelijk bleek Gossip Girl degene te zijn van wie je het totaal niet had verwacht. Toch lijkt het in sommige afleveringen nog steeds onmogelijk, maar wie zijn wij om daar over te oordelen? Deze onverwachte wending vinden wij toch een beetje jammer!

wendingen in seriesBron: The CW

Angel die zomaar weggaat (Buffy the vampire slayer)

Wat zonde! De knappe Angel verlaat opeens de serie, Buffy the Vampire Slayer, om in LA monsters te gaan vangen. Hij kreeg dan misschien wel een eigen serie, maar de fans waren niet tevreden met deze wending. Vooral omdat de wending nogal plotseling kwam. Buffy en Angel waren op dat moment geen stel meer. Ze wilde wel een relatie met elkaar, aangezien ze nog steeds gevoelens voor elkaar hadden, maar ze konden niet samen zijn. Toen vertrok hij. Zonder een afscheid voor de fans. Heel erg jammer vinden velen!

wendingen in seriesBron: Sandollar Television

Het einde (Lost)

Na vele jaren kwam Lost eindelijk tot een einde. Maar het einde was niet helemaal het einde dat de fans in gedachten hadden. In de laatste scène van deze spannende serie, over een vliegtuigongeluk, blijkt dat iedereen de gehele serie allang dood was. De reacties van de fans hierop zijn niet heel erg positief. Velen vinden dat ze jaren van hun leven hebben verspild met het kijken van Lost. Later gaven de schrijvers toe dat het einde van Lost zo moest zijn vanwege geldproblemen. Zelf hadden ze het willen laten eindigen met een vulkaanuitbarsting. Dit einde wordt als één van de slechtste in de geschiedenis gezien. Oei!

wendingen in seriesBron: ABC

Debra die verliefd wordt op Dexter (Dexter)

In de serie Dexter hadden de fans deze wending totaal niet zien aankomen. Debra werd verliefd op Dexter. In de eerste aflevering wordt Debra voorgesteld als de zus van Dexter. Later blijkt al snel dat hij geadopteerd is. Toch vinden de fans het een raar einde. Ze zijn tenslotte alsnog broer en zus. Iedereen weet ook dat als Dexter al van iemand zou kunnen houden het Debra is, maar dan op een broer-zus manier. De schrijvers vertelden in meerdere interviews dat dit hun plan was sinds seizoen twee. Of de uitwerking hiervan even goed was als dat ze dachten… de fans vinden van niet.

wendingen in seriesBron: Showtime Networks

Cooper en Audrey die nooit samen zijn (Twin Peaks)

In elk seizoen denkt iedereen het weer: wanneer worden Cooper en Audrey nou eindelijk een stel? De twee blijven om elkaar heen draaien en dat vinden de fans maar niks. Ze willen zo graag een spectaculaire wending in deze serie. De schrijvers denken hier waarschijnlijk anders over aangezien het al seizoenen lang duurt en er nog steeds niks spannends is gebeurd tussen die twee. Misschien dat we in het laatste seizoen nog blij gemaakt worden, maar de fans hebben hier geen hoop meer voor.

wendingen in seriesBron: Spelling Entertainment

Carrie die vreemdgaat (Sex and the City)

Carrie die vreemdgaat in haar relatie met Aiden was een totale shock voor de fans van Sex and the City. Na weken gelogen te hebben over het vreemdgaan zien we in seizoen 3 dat Carrie haar leugen aan Aiden vertelt. Ze was vreemdgegaan met Big… Fans zijn boos! Hoe kon ze dit doen? En wat een slechte timing om dit te vertellen. Precies voordat ze naar een bruiloft toe moeten. Hun break up was verschrikkelijk zielig. Vele fans hebben met tissues op de bank gezeten. Dit is niet de wending die iedereen wilde.

wendingen in seriesBron: HBO

De afgelopen 6 seizoenen (Grey’s anatomy)

Bijna iedereen die Grey’s Anatomy kijkt, deelt deze gevoelens. De serie is niet meer hetzelfde als vroeger. Fans zijn het wel een beetje zat. Het verhaal blijft telkens hetzelfde. Dan is er weer iemand, waar ze om geven, ziek, dan gaat er een bekende dood, dan is er iets heftigs aan de hand in het ziekenhuis zoals een schietpartij of een ontvoering. De wendingen zijn allemaal, sinds de laatste 6 seizoenen, een beetje voorspelbaar. En wat zonde dat alle knappe mannen doodgaan of vertrekken uit deze serie. 

wendingen in seriesBron: Shondaland

Welke wending vind jij het ergste?

Bron: Thethings.com en Giphy.com

Lees ook: Deze films en series verschijnen in maart op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

  • Netflix trailer Harry & Meghan onthuld

  • Gletsjer - Suzanne Vermeer

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen