De meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd

Wanneer je, als boekenliefhebber, op reis bent dan kan je deze kansen niet laten lopen! Elk land heeft namelijk haar eigen boekencultuur. Elke boekenwinkel zal dan ook weer anders zijn dan de andere. Boekenwinkels met hun eigen karakteristieke uitstraling zijn onze favoriet! En van deze bijzondere boekenwinkels wereldwijd zijn er genoeg. Wil jij het gevoel hebben alsof je in de wereld van jouw favoriete boeken stapt? Bezoek dan één van deze prachtige, gekke en bijzondere boekenwinkels wereldwijd. 

boekenwinkels wereldwijdBron: IStock

Atlantis Books in Santorini, Griekenland

De eerste in ons rijtje van meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd is Atlantis. Als je in de Atlantis boekenwinkel stapt, dan lijkt het net alsof je een grot bezoekt. Deze boekenwinkel heeft een prachtige karakteristieke uitstraling. Op elke muur staan teksten en notities geschreven. Ook houden ze in deze boekenwinkel foodfestivals, filmfestivals en kan je op sommige dagen boeken laten signeren. Als je in Griekenland bent dan is deze winkel het echt waard om te bezoeken! 

 

Behind the Scenes 📷: @nikolaancevski #atlantisbooks #summerofenchantment #creamycalves

Een bericht gedeeld door Atlantis Books (@atlantisbooks) op

Bron: Instagram 

Libreria Acqua Alta in Venetië, Italië

Deze boekenwinkel is waarschijnlijk één van de meest eigenzinnige en gedenkwaardige plekken in Venetië. De boekenwinkel zelf is vrij klein en staat half in het kanaal op een gondel! De boeken zijn verspreid over kleine bootjes en badkuipen. Dit voorkomt dat er boeken in het water terecht komen! Tijdens het bekijken van deze winkel, kun je heerlijk met je voeten in het water een boekje lezen bij het uitzicht op het kanaal. Een prachtige winkel binnen de selectie van meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd.

 

Calma da pioggia. #libreriaacquaalta #venezia

Een bericht gedeeld door Libreria Acqua Alta - Venezia (@libreriaacquaalta) op

Bron: Instagram

Tianjin binhai in Tianjin, China

Als je in China een bepaalt boek zoekt dan moet je naar Tianjin Binhai. Als je een boekenwinkel wereldwijd zoekt, dan zit je aan de andere kant van de wereld goed. Deze boekenwinkel staat namelijk bekend om het aantal boeken dat zij verkopen! Ze hebben een aanbod van meer dan 1,2 miljoen boeken! Wauw, hier kan je je ogen dus wel uitkijken. Tianjin Binhai heeft als koosnaampje The Eye gekregen. Deze naam hebben zij te danken aan hun unieke vormen, van het menselijke oog, in de boekenwinkel!

Bron: Instagram

The Last Bookstore in Downtown Los Angeles, Amerika 

Naast de gebogen plafonds en enorme pilaren, die een grote ruimte innemen, stap je bij The Last Bookstore in een compleet andere wereld. Ze mixen in deze boekenwinkel oude, gebruikte boeken met gloednieuwe. Ze hebben zelfs op de bovenverdieping boeken voor maar 1$! Zeker een bezoekje waard als je de meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd wilt bezoeken.

Bron: Instagram

Boekhandel Dominicanen in Maastricht, Netherlands

Een prachtige boekenwinkel in eigen land! Toch behoort deze boekenwinkel tot de meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd. Bij de boekhandel Dominicanen kun je uren zoeken in de 700 jaar oude kerk naar de meest prachtige boeken. Het zoeken naar boeken in deze kerk is al een ervaring opzich. Ze mixen Gothic arcitectuur met moderne meubels om van te genieten, en dat samen met alle boektitels natuurlijk! 

 

Een bericht gedeeld door Ward van Elk (@wardvanelk) op

Bron: Instagram

Librería El Ateneo in Buenos Aires

Dit voormalige theater is omgetoverd tot een boekenwinkel die vol staat met allerlei soorten arcitecturele details, zoals Italiaanse muurbeschilderingen, rode gordijnen en prachtige, sierlijke sculpturen. Daarnaast is er live piano muziek terwijl je dwarrelt tussen alle boekensecties. Librería El Ateneo is met de live muziek toch nét even anders dan de andere bijzondere boekenwinkels wereldwijd. 

 

💗💗💗

Een bericht gedeeld door Cecilia (@ceci.glassman) op

Bron: Instagram

Cook & Book in Brussel, België

Brussel is voor ons lekker dichtbij en deze boekenwinkel is een bezoek waard, want Cook & Book is niet alleen een boekenwinkel maar ook een café! De boekenwinkel is verdeeld in 9 kamers en elke kamer bevat een andere sectie. Denk hierbij aan muziek, fictie, kinderen, reizen, etc. Het leuke hieraan is dat elke kamer een eigen speciale design heeft en dus totaal uniek is. Ook is er een Engelse kamer, deze lijkt op een pub. Eigenlijk dus een boekenwinkel wereldwijd met twee landen in één, vanwege de Engelse kamer. Super leuk! 

Bron: Instagram

Livraria Lello in Porto, Portugal

Als je er voorbij loopt dan denk je niet: wauw! Maar eenmaal binnen zul je versteld staan van de pracht. Er is veel donker hout gebruikt en een wenteltrap leidt je naar de tweede verdieping waar er boeken staan vanaf de grond tot het plafond. Deze boekenwinkel is één van de oudste in Portugal, en dat sfeergevoel krijg je ook gelijk mee als je binnen stapt. Deze is één van de prachtigste boekenwinkels wereldwijd. 

Bron: Instagram

Cafebrería El Péndulo in Mexico City

Bij deze boekenwinkel kan je eten, mojito's drinken en lezen. Dit alleen klinkt al als muziek in de oren voor boekenliefhebbers! Je kunt hier heerlijk buiten zitten. Er is zoveel natuurlijk licht in de boekenwinkel zelf, dat je niet eens het gevoel hebt dat je in een boekenwinkel bent. Prachtig!

Bron: Instagram

Books Actually in Tiong Bahru, Singapore

De laatste in ons rijtje van meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd is Books Actually. Book Actually is een mix van moderne en eigenzinnge winkel met van alles en nog wat. Lokale auteurs krijgen hier ook een podium. De winkel zelf is erg klein en intiem, wat het heel gezellig maakt. Hier worden vaak boekenlezingen geven voor bezoekers! 

 

It's BooksActually! 📕📗📘📙 • #stylohotmiloxBA #ireadbooksactually @stylohotmilo

Een bericht gedeeld door BooksActually (@booksactually) op

Bron: Instagram

Bezoek jij veel boekenwinkels wereldwijd?

Bron: Buzzfeed en Instagram

Lees ook: Je kunt nu jouw eigen boekwinkel runnen in de vakantie!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Adembenemende bibliotheken waar elke boekenwurm moet zijn geweest 

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • De mooiste tweedehands boekenwinkels in Europa

  • Ssst!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen