Dit zijn de 5 leukste plekken om te lezen

Lezen; het is de ultieme manier van ontspannen. Maar dan moet je wel de juiste plek hebben om echt op te kunnen gaan in het boek. En er zijn natuurlijk nogal wat plekken waar je kan lezen. Daarom hebben wij speciaal voor jullie de 5 leukste plekken om te lezen op een rijtje gezet.

1. In de tuin

De eerste in het rijtje van de leukste leesplekken is in de tuin! Natuurlijk is de tuin in de winter geen goede plek om een boek te lezen, veel te koud. Maar in de lente, zomer en aan het begin van de herfst is de tuin heerlijk vertoeven. Als het zonnetje schijnt word je tijdens het lezen van een goed boek ook nog een beetje bruin, wat wil je nog meer?

2. Op het strand

Is het lekker warm buiten? Schijnt de zon volop? Dan kan je lekker naar het strand gaan en vergeet dan ook je boek niet mee te nemen. Tijdens het zonnen kan je lekker lezen en als het te warm wordt neem je gewoon even een duik in de verkoelende zee!

Bron: Giphy

3. In bed

Dit is toch echt wel één van onze favoriete leesplekken. Voor het slapengaan kan je nog net even een paar hoofdstukken van je boek lezen. Zorg er in ieder geval wel voor dat het licht tijdens het lezen in bed ideaal is. In het donker lezen is namelijk echt niet goed voor je ogen! Blijvende schade zal het niet veroorzaken maar je kunt wel last krijgen van branderige of jeukerige ogen, hoofdpijn of een wazig zicht.

4. In het bos

Lezen terwijl je uitzicht hebt op de natuur is wel heel fijn. Daarnaast is het heel erg rustgevend om tijdens het lezen naar de tjirpende vogeltje te luisteren. Niemand zal je storen en zo heb jij binnen de kortste keren het boek uit dat je aan het lezen bent. Beter kan het niet zijn toch?

5. Op jouw zelf gecreëerde leesplek

Dit is natuurlijk de allerbeste plek om een boek te lezen. Je hebt dit plekje namelijk helemaal zelf gecreëerd. Alles wat je nodig hebt ligt binnen handbereik en daardoor kan je uren met plezier doorlezen! Daarbij kan je er ook voor zorgen dat je het ideale licht hebt om in te lezen. Overdag kan je gebruik maken van het daglicht, dus zet je stoel lekker bij het raam. In de avond staat er een mooie leeslamp met ledverlichting die je precies zo kan neerzetten dat je perfect kan lezen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je het meest voordelig uit bent en daarom is energie vergelijken verstandig.

Bron: Giphy

Wat is jouw favoriete leesplek?

Lees ook: Dit zijn de bestverkochte boeken van 2017

De 5 leukste leesplekken

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 11 x de leukste film series

  • De 5 leukste games voor op je smartphone!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen