6 redenen waarom lezen op een e-reader ideaal is

Niks is fijner dan lekker op de bank of in je luie stoel wegkruipen met een goed boek. In deze digitale wereld doet niet iedereen dat meer met een papieren versie. Het is namelijk ook heel erg fijn om een e-reader te gebruiken. Wij hebben voor jullie 6 redenen op een rijtje gezet waarom het lezen op een e-reader ideaal is!

1. Op een e-reader heb je duizenden boeken tot je beschikking.

Hierdoor bespaar je echt ontzettend veel ruimte in huis! Daarnaast hoef je de boeken ook niet meet te slepen tijdens het reizen. Dat is sowieso veel beter voor je rug en schouders.

2. E-books zijn vaak goedkoper dan papieren versies.

Over het algemeen zijn e-books een stuk goedkoper dan de gewone fysieke boeken. Soms heb je al voor een paar euro een prachtig e-boek in je collectie, terwijl je voor een fysiek boek soms wel een paar tientjes kwijt bent!

3. Wanneer een populair boek net uit is, hoef je nooit te vrezen dat deze is uitverkocht.

Er is namelijk een onbeperkte voorraad. Met een papieren editie van een boek bestaat de kans wel dat je net te laat bent om het boek te bestellen en dan kan je helaas net niet het vervolg lezen waar je al zolang op aan het wachten bent.

Bron: Istock

4. Je hoeft het huis niet uit om een exemplaar te bemachtigen. 

Dit is toch ideaal? Met een paar klikken op de knop heb je al een e-book in huis. Dat betekent dat je gewoon lekker vanuit je luie stoel een e-boek kan bestellen en direct in huis hebt. Op een fysiek boek moet je meestal tot de volgende dag wachten! 

5. De verlichting van een e-reader is zo natuurlijk mogelijk. 

Voor e-readers is er een speciaal e-inkscherm (elektronisch papier) ontwikkelt waardoor het net lijkt alsof je op papier aan het lezen bent. Het voelt hierdoor heel natuurlijk aan. Ook lees je met een e-reader dus makkelijk in vol zonlicht.

6. Een e-reader is veel lichter dan een fysiek boek.

Hierdoor kan je uren lezen zonder dat je kramp in je handen of armen krijgt. Een fysiek boek kan al snel erg zwaar worden!

Ben je na het lezen overtuigd geraakt van de e-reader? Dan wil je er misschien wel eentje aanschaffen! Het beste kan je de e-reader duurzaam opladen. Door energie vergelijken kan je zien wat voor jou het voordeligste is!

Waarom lees jij graag op een e-reader?

Lees ook: Deze 10 boeken kun je makkelijk in één dag uitlezen

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Mooie boekenquotes

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • De voordelen van lezen

Zoek in artikelen